21.06.2018
You can use WP menu builder to build menus

07.04.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
10-12

Ένα τσίζκεϊκ με το πιο υπέροχο άρωμα λεμονιού, την πιο τραγανή βάση μπισκότου και τα πιο δροσιστικά, γλυκόξινα κόκκινα φρούτα. Εύκολο και ιδανικό για το Πασχαλινό τραπέζι αφού η λεμονάτη γεύση του ταιριάζει πολύ με το πλούσιο σε κρέας μενού.

Τσίζκεϊκ με Κρέμα Λεμονιού, Μασκαρπόνε και Κόκκινα Φρούτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: An overhead view of the box on the grass. On the box are the cheesecake, a bowl of strawberries, a jug of pink lemonade, some empty glasses, a bottle of water and a linen napkin with cutlery on it.

Ξέρετε πόσο αγαπάω τα γλυκά με λεμόνι.

Τσίζκεϊκ με Κρέμα Λεμονιού, Μασκαρπόνε και Κόκκινα Φρούτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: A ¾ view of the cheesecake on the box. In the background on the grass lies a large fluffy dog (named Ouzo), who looks a little like a husky, German shepherd or Akita cross. His ears are forward and slightly floppy and his tongue is protruding as he looks at the food.

(Τον guest star τον είδατε;!)

Τσίζκεϊκ με Κρέμα Λεμονιού, Μασκαρπόνε και Κόκκινα Φρούτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: A ¾ view of the box with the cheesecake, the jug of lemonade and the bowl of strawberries. To the left, part of a chair.

Οπότε θα σας ευχηθώ καλή Ανάσταση με αυτό το τέλειο τσίζκεϊκ.

Τσίζκεϊκ με Κρέμα Λεμονιού, Μασκαρπόνε και Κόκκινα Φρούτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: A closer overhead view of the cheesecake with the berries spread over the one side of its surface. To its right the jug of lemonade and the bowl of strawberries. To its left, barely visible, a basket with oranges and lemons.

Το έφτιαξα μαζί με δυο ακόμα υπέροχες συνταγές για το περιοδικό Real Taste της περασμένης Κυριακής. Νομίζω ότι είναι από τις πιο αγαπημένες μου δουλειές.

Τσίζκεϊκ με Κρέμα Λεμονιού, Μασκαρπόνε και Κόκκινα Φρούτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: Some dessert plates, some cutlery and a bowl of delicious strawberries on the wooden box. In the background lots of lush green grass and yellow flowers.

Να έχετε όλοι ένα τέλειο Πάσχα!

Τσίζκεϊκ με Κρέμα Λεμονιού, Μασκαρπόνε και Κόκκινα Φρούτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: A view of the box from further away. A linen napkin is draped over the one corner of the box. In the background a very large pile of dried twigs and tree branches, lying among the green grass and yellow flowers.

Υλικά

Για την κρέμα λεμονιού

2 αυγά

130γρ ζάχαρη

120ml χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

40γρ βούτυρο αγελάδας φρέσκο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 μικρή πρέζα (1/16 κ.γ.) αλάτι

Για το τσίζκεϊκ

350γρ μπισκότα digestive, χτυπημένα καλά στο μούλτι

150γρ βούτυρο αγελάδας φρέσκο, λιωμένο

250γρ τυρί μασκαρπόνε

80γρ ζάχαρη άχνη

κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, φραμπουάζ, μύρτιλα κλπ)

λίγα φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Βήμα 1

Για να φτιάξουμε την κρέμα λεμονιού, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και το αλάτι (θα φαίνεται «κομμένο» λόγω του βουτύρου αλλά δεν μας πειράζει).

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Με υπομονή συνεχίζουμε για όση ώρα χρειαστεί ώστε να πήξει η κρέμα (μπορεί να πάρει και 25 λεπτά περίπου). Δεν βιαζόμαστε για να μην κόψει το αυγό.

Είναι έτοιμη όταν αρχίσουμε να βλέπουμε τον πάτο της κατσαρόλας την ώρα που ανακατεύουμε. Ένα καλό τεστ είναι να δούμε ότι το μείγμα δημιουργεί μια στρώση στο πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τραβάμε με το δάχτυλο μια γραμμή στη στρώση αυτή, και αν μείνει καθαρή η γραμμή η κρέμα είναι έτοιμη. Θα πήξει κι άλλο καθώς κρυώνει. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, ιδανικά αποβραδίς.

Βήμα 2

Φτιάχνουμε τη βάση του τσίζκεϊκ ανακατεύοντας καλά τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνοντάς τα σε μια ταρτιέρα 25εκ. Πατάμε καλά με τα δάχτυλα παντού (και στα πλαϊνά), προσέχοντας να κάνουμε λεπτές γωνίες. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 3

Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, ενσωματώνουμε την κρέμα λεμονιού, και μεταφέρουμε το μείγμα στην μπισκοτένια βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 6 ώρες. Αμέσως πριν το σερβίρισμα στολίζουμε με κόκκινα φρούτα και λίγα φύλλα δυόσμου.

Σημειώσεις:
- Κόκκινα φρούτα βρίσκουμε κατεψυγμένα στα σουπερμάρκετ. Εγώ χρησιμοποίησα μείγμα φρούτων για smoothies. Τα χρησιμοποιούμε όπως είναι διότι ξεπαγώνουν πολύ γρήγορα.
- Για μια πιο απλή και γρήγορη εκδοχή του γλυκού, παίρνουμε έτοιμη κρέμα λεμονιού (σε μεγάλα σουπερμάρκετ τη βρίσκουμε ως lemon curd στα ράφια με τις μαρμελάδες). Την ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε και λίγη άχνη ζάχαρη (αν χρειάζεται) και στρώνουμε το μείγμα αυτό σε ποτηράκια εναλλάξ με σπασμένα μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν και στολίζουμε με φρούτα και δυόσμο.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

6 Σχόλια

  • Απάντηση
    07/04/2018

    Φαίνεται τέλειο! Καλό Πάσχα, με αγάπη από Ρέθυμνο!

  • Απάντηση
    07/04/2018

    Πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες Ελένη, νομίζω ότι μπορώ να μυρίσω την άνοιξη μέσα από αυτές!
    Καλό Πάσχα εύχομαι, με υγεία και αγάπη!

    • Απάντηση
      07/04/2018

      Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Καλό Πάσχα, εύχομαι ό,τι καλύτερο για σενα και την οικογένειά σου!

  • Απάντηση
    11/04/2018

    Αυτό το γλυκό, μάγεψε τα παιδιά μου και τον άντρα μου!
    Συγχατήρια !

    • Απάντηση
      11/04/2018

      Πόσο χαίρομαι Ρωξάνη! Ευχαριστώ πολύ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου το γράψεις, το εκτιμώ! Χρόνια πολλά με υγεία!