28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

05.04.2017

6 αξιολ., M.O. : 3,17
5-6

Ατομικές πουτίγκες με υπέροχη γεύση λεμονιού, με μια λεπτή στρώση κέικ πάνω και νόστιμη κρέμα από κάτω. Μια πολύ ωραία επιλογή για επιδόρπιο στο τραπέζι του Πάσχα, μιας και η λεμονάτη γεύση ταιριάζει ιδιαίτερα με γεύματα που έχουν πολλά κρεατικά.

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: The lemon puddings without the sugar on top, with just a strawberry on some of them. Set up is the same as previous. In the top left corner are some eggs and a block of Vitam margarine.

Πόσο μου αρέσουν τα λεμονάτα γλυκά. Λατρεύω την ξινούτσικη αυτή γεύση, και τη φρεσκάδα που αφήνουν στον ουρανίσκο. Τώρα που ανοίγει σιγά σιγά και ο καιρός, είναι ό,τι πρέπει.

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: One lemon pudding sitting on a scrunched up linen tea towel. The top is sprinkled with icing sugar and there are some strawberries, mascarpone cheese and a small camomile flower decorating the pudding. To the top left of the photo are some scattered strawberries on the wooden surface.

Οι πουτίγκες αυτές είναι πανεύκολες, και γίνονται χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η ιδιαιτερότητά τους είναι το λιγοστό αλεύρι, κάτι που τα κάνει πολύ κρεμώδη με πλούσια υφή και με μια λεπτή στρώση κέικ στο πάνω μέρος. Και από υλικά; Λίγα και καλά! Και απλά ώστε να τα βρίσκετε εύκολα.

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: The decorated puddings sitting on the wooden surface, with scattered strawberries and two lemon halves around them. A spoon is lying next to one of the ramekins with a dollop of the pudding on it.

Το γλυκάκι αυτό το έφτιαξα με Βιτάμ, στα πλαίσια μιας νέας συνεργασίας για την οποία είμαι πολύ χαρούμενη. Το Βιτάμ είναι από τις μάρκες που θυμάμαι πολύ έντονα από τα παιδικά μου χρόνια, καθώς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά από τα φαγητά της μαμάς μου. Είναι προϊόν ευέλικτο, νόστιμο και αποτελεί την πλέον πρακτική λύση σε πολλά μαγειρέματά μας. Και τώρα η εταιρία εμπιστεύεται εμένα να φτιάξω νόστιμες συνταγές με Βιτάμ! Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν ακόμα πολλές.

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: The light green wooden surface with lemons and strawberries scattered on it, in a vertical formation down the middle of the photo. To the top, the sieve with icing sugar in it. In the centre a block of Vitam margarine. To its right, some eggs.

Ξεκινάμε λοιπόν με αυτές τις ατομικές πουτίγκες. Οι πουτίγκες λεμονιού κανονικά γίνονται με λίγο διαφορετική μέθοδο, αλλά τις έχω απλοποιήσει μιας και τα καλύτερα γλυκά είναι τα εύκολα γλυκά. Αντί λοιπόν να χτυπήσουμε ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών και να τα ενσωματώσουμε προσεχτικά στο μείγμα, εγώ τα βάζω όλα μαζί. Λιγότερος χρόνος, λιγότερη προσπάθεια και λιγότερο πλύσιμο. Σίγουρα η αλλαγή αυτή δίνει άλλη υφή στο γλυκό, αλλά εμένα δεν με πειράζει καθόλου, μιας και το κρεμώδες αποτέλεσμα που έχουμε εδώ είναι υπέροχο. Επίσης, αντί για μίξερ χρησιμοποίησα ηλεκτρικό αυγοδάρτη (σύρμα) αφού το μίξερ μου είναι μεγάλο και με τέτοιες ποσότητες δεν βολεύει καθόλου. Το ιδανικό θα ήταν μιξεράκι χειρός αλλά και με το ηλεκτρικό σύρμα η δουλειά έγινε παιχνιδάκι.

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: Two decorated puddings and the bowl of mascarpone sitting horizontally across the photo. The centre ramekin has a spoon with some pudding perched on top of it.

Για συνοδεία στις πουτίγκες επέλεξα φράουλες, και ταιριάζουν επίσης τα φραμπουάζ, τα βατόμουρα κλπ. Τις δικές μου τις πασπάλισα με λίγη άχνη ζάχαρη, τις άφησα να σταθούν για να βγει η γλύκα τους και έβαλα από λίγες πάνω στα γλυκάκια όπως ήταν στις φόρμες τους. Επίσης πρόσθεσα και λίγο τυρί μασκαρπόνε, αλλά να σας πω την αλήθεια αυτό δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω. Το γλυκό δεν χρειάζεται κάτι άλλο, τα αρώματα και η γεύση μας καλύπτουν πλήρως.

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up ¾ view of two of the decorated puddings, and the bowl of mascarpone in the background. One bowl has a spoon in it, and a piece of pudding missing.

Ένα απλό γλυκό λοιπόν με εύκολη προετοιμασία, αλλά με γεύση που πλημμυρίζει το στόμα και ικανοποιεί τον ουρανίσκο με το έντονο άρωμα λεμονιού. Ιδανικό για το Πασχαλινό τραπέζι και τις ημέρες κρεατοφαγίας που πλησιάζουν. Εσείς τι επιδόρπιο σερβίρετε συνήθως το Πάσχα;

Εύκολες Πουτίγκες Λεμονιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: A closer view of the one ramekin with a spoonful of creamy yellow pudding lying beside it. The pudding is decorated with two pieces of strawberry and a little camomile flower.

Υλικά

50γρ (+ έξτρα για τις φόρμες) μαργαρίνη Βιτάμ (το πλακάκι, όχι το soft), σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (από ένα μεγαλούτσικο λεμόνι)

100ml χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

3/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (δείτε εδώ για σπιτικό)

3 αυγά

50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κ.γ. αλάτι

300ml γάλα πλήρες

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

φράουλες για συνοδευτικό

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Απλώνουμε λίγο Βιτάμ στο εσωτερικό 5-6 ατομικών πυρίμαχων μπολ για σουφλέ. Εμένα τα μπολάκια μου έχουν χωρητικότητα μιας κούπας και χρειάστηκα 5. Αν τα δικά σας είναι μικρότερα τότε ετοιμάστε 6. Απλώνουμε καλά το Βιτάμ παντού ώστε να υπάρχει μια λεπτή στρώση, χωρίς όμως να αφήσουμε πολλά υπολείμματα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 50γρ Βιτάμ με τη ζάχαρη, είτε με μίξερ χειρός είτε με ηλεκτρικό αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ξαναχτυπάμε. Το μείγμα θα μοιάζει με υγρά ψίχουλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια χτυπώντας κάθε φορά.

Βήμα 4

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας στο ενδιάμεσο. Το μείγμα θα είναι πολύ υδαρές οπότε κρατάμε χαμηλή ταχύτητα. Θα μοιάζει και κομμένο αλλά δεν ανησυχούμε!

Βήμα 5

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύουμε με καθαρό σύρμα να φύγουν οι σβόλοι και να αναμειχθούν τα υλικά.

Βήμα 6

Προσθέτουμε περίπου το ένα τρίτο του αλευριού στο μείγμα μας. Χτυπάμε και προσθέτουμε το μισό γάλα. Συνεχίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα, και ξανά το τελευταίο αλεύρι, χτυπώντας στο ενδιάμεσο.

Βήμα 7

Ελέγχουμε να μην υπάρχουν σβόλοι από αλεύρι, και μοιράζουμε το υγρό μείγμα στα πυρίμαχα μπολάκια.

Βήμα 8

Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ένα βαθύ ταψί που να τα χωράει όλα άνετα (δεν πρέπει να είναι στριμωγμένα). Γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό από τον βραστήρα, μέχρι τη μέση των μπολ.

Βήμα 9

Με πολλή προσοχή μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, στη μεσαία σκάλα, και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί και από το μέγεθος των πυρίμαχων μπολ, οπότε αρχίζουμε να ελέγχουμε στη μισή ώρα. Θέλουμε το πάνω μέρος να έχει πάρει λίγο χρώμα και να είναι σαν κέικ, και όταν το πατάμε να επανέρχεται στη θέση του. Θα νιώθουμε όμως πως από κάτω είναι μαλακό και κάπως υγρό.

Βήμα 10

Σερβίρουμε τις πουτίγκες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με φράουλες τις οποίες θα έχουμε αφήσει λίγη ώρα σε μπολ με λίγη άχνη να γλυκάνουν.

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με το Βιτάμ. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς, και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμές του προϊόντος από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

6 αξιολ., M.O. : 3,17

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο