07.12.2018
You can use WP menu builder to build menus

01.10.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
4

Ελαφρά πικάντικος σολομός, δροσερή salsa με ροδάκινο και αβοκάντο, και κομματάκια μανούρι, όλα μαζί τυλιγμένα σε μαλακές πίτες τάκος ή τορτίγιες. Ένα πιάτο κάπως εξωτικό, αλλά εύκολο και με υλικά καθημερινά που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ.

Τάκος με Πικάντικο Σολομό, Μανούρι και Salsa Ροδάκινου με Αβοκάντο www.thefoodiecorner.gr Photo description: Four tacos laying open on a piece of parchment paper. Around them are some lime wedges, some glasses of beer, a bowl of flaked salmon and a bowl of salsa.

Πάντα μα πάντα μα πάντα, το φθινόπωρο μου την κάνει και εμφανίζεται την ώρα που έχω ετοιμάσει ένα κάπως πιο καλοκαιρινό ποστ. Δείτε τι είχα γράψει αρχικά για την ανάρτηση αυτή: «Σεπτέμβριος, ο μήνας που «μαζευόμαστε» και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στους κανονικούς ρυθμούς μας, μετά τον κάπως πιο χαλαρό Αύγουστο. Υποχρεώσεις και τρέξιμο, όταν ο καιρός όμως παραμένει ζεστός και δελεαστικός. Δύσκολα πράγματα…» Χαχαχα! Καθυστέρησα λίγο και τσουπ, ήρθε ο Οκτώβριος και μαζί η βροχή και τα παπλώματα. Καλά να πάθω.

Τάκος με Πικάντικο Σολομό, Μανούρι και Salsa Ροδάκινου με Αβοκάντο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of a small wooden bowl filled with salsa. The bowl is on a wooden tray.

Ροδάκινα έχει ακόμα η αγορά; Το ελπίζω, διότι δεν μπορώ να μην μοιραστώ αυτή τη συνταγή. Και να σας πω και κάτι; Αν δεν σας αρέσει η μουντάδα των ημερών με ένα τέτοιο εξωτικό πιάτο φέρνετε λίγο από καλοκαιράκι στο τραπέζι σας. Αν δεν βρίσκετε ροδάκινα μπορείτε να δοκιμάσετε ώριμο μάνγκο (εισαγωγής) ή και άλλο φρούτο όπως το αχλάδι που νομίζω ότι θα ταίριαζε υπέροχα.

Τάκος με Πικάντικο Σολομό, Μανούρι και Salsa Ροδάκινου με Αβοκάντο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of one of the tacos on the wooden tray.

Τάκος με ψάρι λοιπόν. Για τη γέμιση επέλεξα σολομό, ένα από τα αγαπημένα μου ψάρια. Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να προσέχω κάποια πράγματα όσο αφορά στην κατανάλωση ψαριών και κρεάτων, και χάρηκα πολύ όταν βρήκα σολομό με πιστοποίηση MSC. Τι είναι αυτό; Όταν ένα ψάρι έχει πιστοποίηση MSC ή ASC, ξέρουμε ότι έχει αλιευθεί με ελεγχόμενο και βιώσιμο τρόπο. Πολλά είδη απειλούνται πλέον με εξαφάνιση και με αυτή την πιστοποίηση διασφαλίζεται ότι αλιεύεται μόνο μια ορισμένη ποσότητα, που δεν τα εμποδίζει να ανακάμψουν. Μπορούμε να μελετήσουμε τον οδηγό υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών της WWF εδώ για να μάθουμε περισσότερα.

Τάκος με Πικάντικο Σολομό, Μανούρι και Salsa Ροδάκινου με Αβοκάντο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of one of the tacos laying open on parchment paper. Lettuce, salmon flakes, salsa with peach and avocado, and crumbled manouri cheese are all piled on the taco.

Σας αφήνω λοιπόν. Ελπίζω πριν το ρίξετε στις σούπες να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγούλα. Είναι πρωτότυπη και νόστιμη! Αν σας περισσέψει salsa δοκιμάστε τη με νάτσος του εμπορίου. Εθιστική!

Τάκος με Πικάντικο Σολομό, Μανούρι και Salsa Ροδάκινου με Αβοκάντο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of the bowl of salsa, this time shot from a ¾ angle. In the bowl and at the side are some nacho chips. In the top left corner a couple of glasses of beer.

Και μην ξεχνάτε… αν φτιάξετε κάποια συνταγή μου θα ήθελα πολύ να τη δω. Κάντε ταγκ τη φωτογραφία σας στο Instagram με #thefoodiecorner για να τη βρω!

Υλικά

Για τη salsa ροδάκινου
1 μεγάλο (περίπου 300γρ) αβοκάντο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο (περίπου 250γρ) ροδάκινο, ώριμο, ψιλοκομμένο
250γρ ντοματίνια, ψιλοκομμένα
1 μικρό (περίπου 30-40γρ) κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. χυμός λάιμ (από περίπου 1 λάιμ)
2 κ.γ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον σολομό
6 φιλέτα σολομού (σύνολο 750γρ, όχι καπνιστό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

Για το σερβίρισμα
8 τορτίγιες μικρές
λίγα φύλλα μαρουλιού τύπου σαλάτα ή iceberg
200γρ μανούρι
κομμάτια λάιμ

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά, όλα τα υλικά για τη salsa. Αφήνουμε στην άκρη να δέσουν τα αρώματα.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο. Τσιμπάμε τις γωνίες και σηκώνουμε τα πλαϊνά του αλουμινόχαρτου για να σχηματίσουμε «τοιχάκια» (να συγκρατήσουν το ζουμί). Ακουμπάμε τα φιλέτα πάνω στο αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με πιρούνι το ελαιόλαδο, το μέλι και τα μπαχαρικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια των φιλέτων (από την επάνω πλευρά μόνο). Ψήνουμε για 5-15 λεπτά στη δεύτερη σκάλα του φούρνου (δείτε σημείωση).

Βήμα 4

Βγάζουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε το δέρμα αν έχουν, και με δυο πιρούνια τα ξεψαχνίζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το ζουμί που συγκεντρώθηκε στο αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Για να σερβίρουμε απλώνουμε φύλλα μαρουλιού πάνω στις τορτίγιες, μοιράζουμε λίγο σολομό στην καθεμία και περιχύνουμε με salsa ροδάκινου. Με τα δάχτυλα σπάμε το μανούρι πάνω από τις τορτίγιες και πασπαλίζουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε ακόμα λίγο χυμό λάιμ. Σηκώνουμε τις άκρες μιας τορτίγιας, διπλώνουμε, και την απολαμβάνουμε με τα χέρια.

Σημειώσεις
- Ο χρόνος ψησίματος του σολομού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κυρίως από το πάχος του φιλέτου και το γενικότερο μέγεθος, από τη σκάλα στην οποία τοποθετούμε τη λαμαρίνα, ή από το αν είναι αποψυγμένο ψάρι ή φρέσκο. Το παρακολουθούμε στενά και το δοκιμάζουμε μετά από 5 λεπτά. Αν η σάρκα «ανοίγει» εύκολα με ένα πιρούνι είναι έτοιμο. Προσοχή διότι αν παραψηθεί γίνεται λάστιχο.

- Στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκουμε μαλακές πίτες τάκος (συνήθως βρίσκουμε τις τραγανές), οπότε χρησιμοποιούμε τορτίγιες, όσο το δυνατό μικρότερες.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο