19.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

28.03.2019

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
25
2

Μια πανεύκολη μακαρονάδα με νόστιμα και θρεπτικά ζυμαρικά ολικής άλεσης, καπνιστό τόνο και φρέσκο μαϊντανό. Ενισχύουμε κι άλλο τη νοστιμιά με λίγη σάλτσα Worcestershire, ένα τακ Αγγλική μουστάρδα και ένα πασπάλισμα κάπαρης. Ιδανικό πιάτο για ένα γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό γεύμα.

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη www.thefoodiecorner.gr Photo description: Ingredient shot on a wooden surface. To the top right is a small ceramic plate with capers, next to it a tiny ceramic bowl with English mustard. In the centre of the photo is a large colander with a bunch of parsley inside. To the bottom of the colander is a packet of spaghetti, and to the top are two tins side by side.

Τα ζυμαρικά με τόνο είναι από τα πολύ αγαπημένα μου γρήγορα γεύματα. Εύκολο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο φαγητό που περνάει σε άλλο επίπεδο με τη χρήση ζυμαρικών ολικής άλεσης MISKO και καπνιστό τόνο αντί για κανονικό.

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη www.thefoodiecorner.gr Photo description: Ingredient shot on a wooden surface. To the top right is a small ceramic plate with capers, next to it a tiny ceramic bowl with English mustard. In the centre of the photo is a large colander with a some uncooked wholeweat spaghetti inside. To the bottom of the colander is a bunch of parsley tied with string and two tins, one of them half opened to show tuna inside.

Πολλές φορές που δουλεύω μέχρι αργά θέλω μεν να μαγειρέψω κάτι να φάω, αλλά δεν είμαι και για πολύπλοκα πράγματα. Ακούγεται γνωστό το σενάριο; Επίσης πολλές φορές όταν είμαι σε τέτοια φάση δεν έχω προλάβει καν να ψωνίσω. Οπότε χρειάζομαι κάτι που δεν έχει στη λίστα υλικών το μισό μανάβικο. Ιδανικά είναι τα υλικά εκείνα που «ζουν» στο ντουλάπι αρκετό καιρό και μας σώζουν στα δύσκολα.

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη www.thefoodiecorner.gr Photo description: In the centre of the image is a chopping board with some parsley and a knife on it. To the top right is a small ceramic plate with capers, next to it a tiny ceramic bowl with English mustard and a half open tin of tuna. To the bottom right of the photo is a bunch of parsley.

Ο τόνος είναι ένα από αυτά τα υλικά. Κάποιες φορές τον κάνω σαλάτα με ρεβίθια ή πρασινάδες – πολλές φορές όμως θα τον συνδυάσω και με ζυμαρικά για την πιο εύκολη μακαρονάδα. Από τότε δε που δοκίμασα τον καπνιστό τόνο, έχει προστεθεί και αυτός στη μόνιμη συλλογή μου.

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη www.thefoodiecorner.gr Photo description: In the centre of the photo is a frying pan full of prepared smoked tuna pasta sitting on a chopping board. Lying beside the pasta in the pan is a wooden cooking utensil. To the bottom of the pan is a packet of whole wheat spaghetti and to the top left is a plate of capers.

Στην μόνιμη συλλογή μου όμως (δηλαδή στα τρόφιμα που έχω πάντα στο ντουλάπι) είναι εννοείται και τα ζυμαρικά. Αυτό το ξέρετε πια και νομίζω ισχύει για όλους μας, σωστά; Όπως επίσης ξέρετε από παλαιότερες αναρτήσεις πως τα τελευταία χρόνια έχω εντάξει στη διατροφή μου και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης της MISKO. Αυτό δεν το κάνω μόνο για την θρεπτική τους αξία που είναι αξιοσημείωτη, το κάνω και επειδή μου αρέσουν πραγματικά σε γεύση. Ενώ είναι πάρα πολύ κοντά στα κλασικά και σε γεύση και σε χρώμα, δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ ειδικά ταιριάζουν εκπληκτικά.

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη www.thefoodiecorner.gr Photo description: A ceramic platter with some smoked tuna pasta and a couple of serving forks on it. To the top of the platter are two ceramic plates also containing smoked tuna pasta. To the bottom right of the photo is a bunched up linen napkin.

Μια σπαγγετάδα λοιπόν που γίνεται στην ώρα που χρειάζονται τα ζυμαρικά να βράσουν, άντε και μερικά λεπτά παραπάνω για να έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσουμε. Είναι από αυτές τις τόσο γρήγορες συνταγές που καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για να τηρούμε τους χρόνους.

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Καπνιστό Τόνο, Μαϊντανό και Κάπαρη www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of a ceramic platter full of smoked tuna pasta, with the tuna, capers and parsley visible among the spaghetti. Two serving forks lie half-burried in the pasta. To the bottom right is a bunched up linen napkin.

Δοκιμάστε τη λοιπόν κι εσείς και ελάτε να μου πείτε πως σας φάνηκε! Ακόμα καλύτερα, ανεβάστε φωτογραφία στο Instagram και κάντε με tag (@thefoodiecorner και hashtag #thefoodiecorner) για να τη βρω και να την ανεβάσω στα stories μου! Δεν ξέρετε πόσο μου αρέσει να βλέπω τις δημιουργίες σας!

Υλικά

250 γρ Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO

1 κονσέρβα καπνιστό τόνο σε ηλιέλαιο (160-200γρ ανάλογα τη μάρκα)

2 κ.σ. (30 ml) λάδι από την κονσέρβα

1 κ.σ. (15 ml) λευκό ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

2 κ.γ. μουστάρδα Αγγλικού τύπου

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. λεμονοπίπερο

4 κ.σ. (60 ml) νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

1 κ.σ. (15 ml) κάπαρη

4 κ.σ. (60 ml) μαϊντανός ψιλοκομμένος

λίγο μπούκοβο (κατά βούληση)

Βήμα 1

Βάζουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Ανοίγουμε τον τόνο, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το λάδι και τον σουρώνουμε.

Βήμα 3

Πέντε λεπτά μετά από την ώρα που άρχισαν να βράζουν τα ζυμαρικά, βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά (για περίπου 2 λεπτά). Ρίχνουμε τον τόνο και τον σπάμε απαλά να μην λιώσει. Τον αφήνουμε να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το λευκό μπαλσάμικο, τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα, το αλάτι και το λεμονοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθούν και αυτά για ένα λεπτό.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε με τρυπητή πιρούνα το σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι, μαζί με όσο νερό πάρει μαζί του. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 4 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών (αν και όσο χρειάζεται για να γίνει ζουμερό), την κάπαρη, τον μαϊντανό και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι αν θέλουμε.

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με την MISKO. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές και ειλικρινείς, και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμές του προϊόντος από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

4 Σχόλια

  • Απάντηση
    M. L. Kappa
    29/03/2019

    Τέλεια συνταγή! Και τα Barilla ολικής άλεσης έχουν πολύ ωραία γεύση. Τον καπνιστό τόνο που τον βρίσκεις?

    • Απάντηση
      29/03/2019

      Ευχαριστώ πολύ πολύ! Καπνιστό τόνο έχουν πλέον τα περισσότερα σουπερ μαρκετ, μαζί με τους κανονικούς! Υπάρχει γνωστής Ελληνικής μάρκας αλλά και ιδιωτικής ετικέττας. Ελπίζω να βρεις κι εσύ εύκολα εκεί που είσαι, αξίζει. Φιλιά πολλά!

  • Απάντηση
    Giorgos
    08/04/2019

    τι εννοείτε όταν λέτε μουστάρδα αγγλικού τύπου;
    Ευχαριστώ!

    • Απάντηση
      08/04/2019

      Εννοώ την κάπως καυτερή μουστάρδα, αυτή με την ιδιαίτερη γεύση. Συνήθως το αναφέρει στο ταμπελάκι του σουπερμάρκετ αν είναι αγγλική!