16.09.2019
You can use WP menu builder to build menus

25.09.2013

45 αξιολ., M.O. : 4,11
30
2

Ψαράκι. Πόσο τέλειο είναι; Όλο λέω να τρώω περισσότερο ψάρι και όλο τελικά δεν το κάνω. Γιατί; Να πω ότι είναι επειδή πρέπει να το καθαρίσω; Αυτό το κάνει πια ο ιχθυοπώλης. Άσε που υπάρχουν πεντανόστιμα φιλέτα διαθέσιμα και στα σουπερμάρκετ, είτε παγωμένα είτε φρέσκα.

Μήπως είναι το κόστος; Ε, μη τα παραλέμε, δεν έχω να ταΐσω δα και κανέναν λόχο! Δεν ξέρω λοιπόν γιατί δεν φτιάχνω τέτοια νόστιμα φαγητάκια πιο συχνά. Όταν όμως αξιωθώ, το ευχαριστιέμαι και με το παραπάνω! Ειδικά όταν είναι τόσο λεμονάτα όσο αυτό.

Εδώ χρησιμοποίησα φρέσκο φιλέτο πέρκας. Αν δεν είστε λάτρης του ξινούτσικου, μειώστε λίγο το λεμόνι ή το ξύδι στη συνταγή αυτή. Επίσης να ξέρετε ότι η σάλτσα βγαίνει λίγο νερουλή. Για τη δίαιτα Dukan μην χρησιμοποιήσετε το λάδι.

Υλικά

500 γρ. φιλέτο πέρκας (φρέσκο ή ξεπαγωμένο)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 ½ κ.σ. λευκό ξύδι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 κ.γ. μουστάρδα Dijon

6 κ.σ. νερό

1 πρέζα μπούκοβο

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φιλέτο λευκού ψαριού θέλετε.
Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ξεπλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο, μικρούλικο ταψάκι (θέλουμε η σάλτσα να το καλύπτει αρκετά).

Βήμα 2

Σε ένα καθαρό βαζάκι με καπάκι βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακινούμε για να ομογενοποιηθούν καλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι.

Βήμα 3

Βάζουμε το ψάρι στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά, ανάλογα το πάχος των φιλέτων.

Η συνταγή είναι από την ιστοσελίδα της εταιρίας κατεψυγμένων αλιευμάτων Kallimanis.
45 αξιολ., M.O. : 4,11

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    lena
    31/10/2013

    Ελένη μου καλημέρα πέτυχε το φαγητό και η ικανοποίηση ήταν τα άδεια πιάτα και το μιαμ μμμ που ακουγόταν από τα στόματα σε κάθε μπουκιά,ακόμη και η μητέρα μου που σαν πιο παλιά νοικοκυρά είναι δύσκολη στις προτιμήσεις βαθμολόγησε με άριστα…όπως θα είδες και στις φωτογραφίες η σαλτσούλα που έμεινε στο τέλος του ψησίματος ήταν αρκετά πηχτή και η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν γιατί οι δικοί μου τα ζουμιά δεν τα προτιμούν σε κανένα φαγητό.Η φωτογραφία στη συνταγή σου είναι μάλλον πριν ψηθεί το ψάρι ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος; Μπορεί η δική μου να έγινε πιο πηχτή επειδή τα υλικά τα ανέμειξα όλα σε ένα μικρό multi που έχω…βλέπεις ήταν ακριβώς η διπλή δόση…..Τέλος πάντων όλα καλά!!! Τα συγχαρητήρια από όλη την οικογένεια.Μου είπαν ότι χαίρονται πολύ που έχουν για μάνα» μια μικρή εξερευνήτρια» που βαριέται τα ίδια και τα ίδια και ψάχνει το κάτι άλλο.
    Τώρα θα εξερευνήσω και τις υπόλοιπες συνταγές σου!!!φιλιά!!!!

    • Απάντηση
      01/11/2013

      Καλά, αν πήρα άριστα και από παλιά νοικοκυρά τότε είμαι σίγουρα σε καλό δρόμο! Οι φωτογραφίες στο facebook ήταν τέλειες και σας ευχαριστώ θερμά που τις ανεβάσατε, δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να δοκιμάζει κάποιος κάτι που του προτείνεις και να βγαίνει καλό! Με τη σάλτσα δεν ξέρω πως έγινε, η φωτό είναι από το ψημένο ψάρι, αλλά νομίζω τότε που το φωτογράφησα έκανα τη δίαιτα Ντουκάν και δεν είχα βάλει λάδι. Μπορεί αυτό, σε συνδυασμό με το καλό χτύπημα στο μούλτι, να έκανε τη διαφορά! Πολύ χρήσιμη σημείωση για όποιον θελήσει να κάνει τη συνταγή. Το να είναι μια μαμά εξερευνήτρια και να πειραματίζεται με το φαγητό νομίζω είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά της. Το να δοκιμάζουμε και να είμαστε ανοιχτοί σε καινούργιες γεύσεις είναι κατά τη γνώμη μου σαν τα ταξίδια, ανοίγουν το μυαλό!