19.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

02.10.2013

27 αξιολ., M.O. : 3,70

Κατηγορίες : Tips

Πήγατε στο γάμο της δεύτερης ξαδέλφης, θαυμάσατε το φουσκωτό ροζ νυφικό και το ασημί λαμέ κουστούμι του γαμπρού, πήρατε κουφέτα από το δίσκο για να δείτε στο όνειρό σας ποιόν θα παντρευτείτε, πήρατε και μια μίνι εκδοχή του προαναφερθέντως φουσκωτού νυφικού σε μορφή μπομπονιέρας.

Τι; Δε σας θυμίζει κάτι η περιγραφή; Α, νόμιζα ότι είχε συμβεί σε όλες τουλάχιστον μια φορά… Προχωράμε λοιπόν. Η μπομπονιέρα εκτός από διακοσμητικό στο σαλόνι (η γιαγιά μου είχε ανα πάσα στιγμή μίνιμουμ τρείς να στολίζουν την τηλεόραση) μπορεί να χρησιμεύσει στην κουζίνα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί άντε να τη στηρίξεις στην LED πάχους 2 εκατοστών.

Φάτε τα κουφέτα, κρατήστε την κορδέλα για να στολίσετε κάποιο βαζάκι με μαρμελάδα, και το τούλι χρησιμοποιήστε το σαν τουλπάνι. Μπορείτε με αυτό να ξεπλύνετε την κίνουα (quinoa) χωρίς να ξεφύγουν τα σποράκια από τις τρυπίτσες στο σουρωτύρι, να το κάνετε πουγκάκι μυρωδικών (bouquet garni) για σούπες, ζωμούς και σάλτσες, πουγκάκι για κουκούτσια λεμονιού ή μήλου στις μαρμελάδες (για την πηκτίνη), ή να στραγγίξετε μέσα σε αυτό το αγγουράκι για το τζατζίκι ή το τριμμένο κολοκυθάκι. Οι χρήσεις πολλές, ο χώρος που πιάνει λίγος, το κόστος μηδενικό. Προσοχή μόνο στις μπομπονιέρες υπερπαραγωγή με χρυσόσκονη!

27 αξιολ., M.O. : 3,70

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

8 Σχόλια

  • Απάντηση
    Τζελίνα
    21/03/2014

    Το τούλι μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το σφουγγαράκι που χρησιμοποιούμε για να πλένουμε τα πιάτα!!! Κάνει ωραία σαπουνάδα και αφαιρεί πολύ εύκολα τα λίπη!!

    • Απάντηση
      22/03/2014

      Wow! Τι καλή ιδέα! Έχω δει ότι κάνει τέλειες σαπουνάδες όταν το πλένω μετά το στράγγισμα του πουρέ κολοκύθας, αλλά δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να το χρησιμοποιήσω έτσι. Φοβερό τιπ, ευχαριστώ!

  • Απάντηση
    Ρεα
    13/09/2016

    Για σφουγγαρακι ναι γιατι οχι , πολυ καλη ιδεα αλλα οσον αφορα τις σουπες και τους ζωμους προβληματιζομαι . μου το ειχε πει και καποια οταν πρωταρχισα σουπες στο μωρο για την ψαροσουπα συγκεκριμενα και φοβηθηκα , δεν το εκανα ,.Λεω αυτο το πραγμα ναυλον ειναι ,οποτε με το ζεστο στανταρ δεν κανει να ερχεται σε επαφη! αντε να περιμενω τελειως να κρυωσει, ωραια; Και παλι .. εδω λενε οτι υπαρχουν πλαστικα παγουρια και ποτηρια που περναει η πλαστικουρα και παει στο νερο που πινει το παιδακι! ισως να ειμαι υπερβολικη δεν ξερω , ισως παλι οχι..

    • Απάντηση
      13/09/2016

      Αυτό που λες είναι σίγουρα τροφή για σκέψη. Τα τιπς γενικά είναι απλά ιδέες που πρέπει πάντα να φιλτράρουμε ανάλογα την περίπτωση και τις συνθήκες. Διαλέγουμε αυτά που ταιριάζουν στον δικό μας τρόπο ζωής, πχ μια μαμά με μωρό θα λειτουργήσει διαφορετικά από έναν ενήλικα που μαγειρεύει για τον εαυτό του. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο!

  • Απάντηση
    Παρή
    12/12/2016

    Επίσης είναι και ωραίο σφουγγάρι για το σώμα.

  • Απάντηση
    ΙΩΑΝΝΑ
    25/12/2016

    ΠΟΛΎ ΈΞΥΠΝΗ ΙΔΈΑ!