18.05.2019
You can use WP menu builder to build menus

27.04.2019

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
6-8

Μια υπέροχη, ζουμερή και πανεύκολη πουτίγκα με τσουρέκι, δροσερή κρέμα λεμονιού και γλυκόξινα φρούτα του δάσους. Ο πιο νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που περίσσεψε.

Η τρίτη συνταγή της σειράς «αξιοποιούμε το περίσσευμα» για το φετινό Πάσχα. Το τσουρέκι ξέρω πως δύσκολα πάει χαμένο, συνήθως τρώγεται όλο, αλλά οι τελευταίες φέτες ίσως και να μην είναι οι πιο φρέσκιες, σωστά; Και πόσο πια σκέτο τσουρέκι να φάει κανείς με τον καφέ του;

Πουτίγκα Τσουρεκιού με Κρέμα Λεμονιού και Φρούτα του Δάσους www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of a round baking dish full of baked tsoureki pudding. Between the slices are some berries and everything is covered in a sprinkling of icing sugar.

Φροντίστε λοιπόν να κρατήσετε ένα τσουρεκάκι στην άκρη, στην ανάγκη κρύψτε το κάπου, και φτιάξτε αυτή την πουτίγκα μερικές μέρες αργότερα. Αξίζει πραγματικά.

Πουτίγκα Τσουρεκιού με Κρέμα Λεμονιού και Φρούτα του Δάσους www.thefoodiecorner.gr Photo description: A baking dish full of tsoureki pudding, with a couple of slices missing from one side. Below the dish is a plate with some pudding on it, drizzled with fruit sauce.

Δροσερή κρέμα με γεύση λεμόνι, ανοιξιάτικες γλυκόξινες γεύσεις φρούτων του δάσους, και ζουμερό μαστιχωτό τσουρέκι. Συνδυασμός από τους δυνατούς!

{Τις πρώτες συνταγές της σειράς, καθώς και κάποια στοιχεία για την σπατάλη φαγητού και το υδατικό αποτύπωμα τροφίμων, θα τα βρείτε εδώ και εδώ. Υδατικό αποτύπωμα αλευριού: 1,850 λίτρα ανά κιλό}

Πουτίγκα Τσουρεκιού με Κρέμα Λεμονιού και Φρούτα του Δάσους www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of one side of the tsoureki pudding in a round baking dish. Between the slices are some berries and everything is covered in a sprinkling of icing sugar. To the bottom left a small jar with fruit sauce.

Να έχετε ένα υπέροχο Πάσχα, να φάτε νόστιμα φαγητά και να ξεκουραστείτε. Σας στέλνω τις πιο ζεστές ευχές μου για Καλή Ανάσταση!

Υλικά

200 ml κρέμα γάλακτος

200 ml γάλα πλήρες

50 ml χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

70 γρ ζάχαρη

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 αυγά

380 γρ τσουρέκι, κομμένο σε φέτες, ιδανικά δεύτερης ημέρας ή μπαγιάτικο

200 γρ φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα

ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

170 γρ μαρμελάδα από φρούτα του δάσους ή βατόμουρα, καλής ποιότητας

2 κ.σ. νερό

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το λεμόνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε.

Βήμα 2

Βουτάμε την κάθε φέτα τσουρεκιού στο μείγμα από όλες τις πλευρές, και ακουμπάμε κεραμιδωτά τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για μισή με μια ώρα να σταθεί.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις).

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με τα φρούτα και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα στο πάνω μέρος τους οι φέτες τσουρεκιού και να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βήμα 5

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια εύκολη φρουτένια σάλτσα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με το νερό μέχρι να γίνει υδαρής. Αν έχει σπόρους την σουρώνουμε σε λεπτή σίτα.

Βήμα 6

Σερβίρουμε την πουτίγκα με λίγη άχνη ζάχαρη και σάλτσα αν θέλουμε (είναι αρκετά γλυκιά από μόνη της, οπότε δοκιμάστε πριν προσθέσετε σάλτσα).

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο