26.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

06.12.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
4-6
6.5lt

Μια ζουμερή, αφράτη και κρεμώδης πουτίγκα από τσουρέκι, με αρώματα μπανάνας και φυστικοβούτυρου, και κομματάκια σοκολάτας. Φτιαγμένο χωρίς κόπο στο slow cooker.

Πουτίγκα Τσουρεκιού στο Slow Cooker με Μπανάνα, Φυστικοβούτυρο και Κομματάκια Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Photo description: A measuring jug with custard mixture sitting in front of the slow cooker insert. Two hands are visible from the side, one holding the jug the other whisking the mixture.

Αυτή τη συνταγή την έχω έτοιμη από το καλοκαίρι. Έχουν μεσολαβήσει διάφορα από τότε, αλλά επιτέλους βρίσκω την ευκαιρία να την μοιραστώ μαζί σας. Πάνω που συνειδητοποίησα ότι έχω έναν χρόνο να ανεβάσω συνταγή για slow cooker!

Πουτίγκα Τσουρεκιού στο Slow Cooker με Μπανάνα, Φυστικοβούτυρο και Κομματάκια Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Photo description: The measuring jug full of custard mixture pictured from above.

Πρέπει λοιπόν να επανορθώσω και αυτή είναι μια καλή αρχή.

Οι πουτίγκες ψωμιού γίνονται τέλειες στο slow cooker και έχω κάνει ήδη πολλές παραλλαγές. Εδώ θα βρείτε μια σοκολατένια, εδώ μια με κολοκύθα και εδώ μια αλμυρή με ζαμπόν και τυρί. Πουτίγκα τσουρεκιού είχα κάνει μόνο στον φούρνο (αυτή με πορτοκάλι… αχ), οπότε είπα να δοκιμάσω και μια τέτοια στην αγαπημένη μου συσκευή.

Πουτίγκα Τσουρεκιού στο Slow Cooker με Μπανάνα, Φυστικοβούτυρο και Κομματάκια Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Photo description: The slow cooker insert with the slices of tsoureki, the pieces of banana among them, and the chocolate chips scattered on top.

Θα μου πείτε τώρα πως μου ήρθε να κάνω πουτίγκα τσουρεκιού καλοκαιριάτικα… Δεν είναι παράλογη απορία! Η απάντηση είναι επειδή είχα τσουρέκι και θα χάλαγε αν δεν το αξιοποιούσα. Το είχε πάρει η Mrs. D. για τον εγγονό της (τον ανιψιό μου δηλαδή) που ήταν εδώ με τον αδερφό μου από την Αγγλία. Φυσικά είχε πάρει ένα κάρο καλούδια και δεν μπορούσαν να τα φάνε όλα. Έτσι το τσουρέκι βρήκε το δρόμο για την κουζίνα μου.

Πουτίγκα Τσουρεκιού στο Slow Cooker με Μπανάνα, Φυστικοβούτυρο και Κομματάκια Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Photo description: A view of the slow cooker insert from the side, a hand visible above it, pouring in the custard mixture.

Το αξιοθαύμαστο είναι που πρόλαβε να μπαγιατέψει. Συνήθως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το τσουρέκι με βούτυρο και μαρμελάδα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου σνακς στον κόσμο όλο.

Πουτίγκα Τσουρεκιού στο Slow Cooker με Μπανάνα, Φυστικοβούτυρο και Κομματάκια Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Photo description: A view of the pudding from above before being cooked.

Έτσι λοιπόν συνδυάστηκε με άλλες αγαπημένες γεύσεις – μπανάνα, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, και προέκυψε αυτό το ζουμερό και κρεμώδες γλυκάκι. Τρώγεται ευχάριστα σε θερμοκρασία ατμόσφαιρας, αλλά είναι καλύτερο ελαφρώς ζεστό. Οπότε νομίζω πως αυτή είναι η ιδανική εποχή να το δοκιμάσετε.

Πουτίγκα Τσουρεκιού στο Slow Cooker με Μπανάνα, Φυστικοβούτυρο και Κομματάκια Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Photo description: A view of the cooked pudding in the pot from above.

Μην ξεχάσετε, αν φτιάξετε αυτήν ή οποιαδήποτε συνταγή μου, να την φωτογραφίσετε και να την tag-άρετε στο Instagram @thefoodiecorner και #thefoodiecorner για να μπορώ να την εντοπίσω και να την ανεβάσω στα stories μου! Λατρεύω να βλέπω τις δημιουργίες σας…

Υλικά

450 γρ τσουρέκι σε φέτες, μπαγιάτικο

300 γρ μπανάνα, σε φέτες (βάρος ξεφλουδισμένης – περίπου 3 μέτριες)

100 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη

3 αυγά

150 ml φυστικοβούτυρο φυσικό (δείτε σημείωση)

60 ml μέλι

1/4 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. κανέλα

250 ml γάλα εβαπορέ, πλήρες

250 ml γάλα φρέσκο, πλήρες

Βήμα 1

Τακτοποιούμε τις φέτες τσουρεκιού όρθιες στο δοχείο του slow cooker. Ανάμεσά τους μοιράζουμε τα κομματάκια μπανάνας. Πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας, έτσι ώστε μερικές να πέσουν ανάμεσα στις φέτες.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και την κανέλα και ξαναχτυπάμε. Συνεχίζουμε με το εβαπορέ και το φρέσκο γάλα. Περιχύνουμε το τσουρέκι στο δοχείο με το μείγμα κοιτώντας να μουσκέψουμε καλά όλες τις φέτες.

Βήμα 3

Ψήνουμε στο low για 1 ¾ - 2 ½ ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Σημείωση
Εγώ βάζω το φυσικό φυστικοβούτυρο (φτιαγμένο από 100% φιστίκια) που είναι υδαρές, και δεν ξέρω πως θα είναι το γλυκό με το συμβατικό. Αν έχετε μόνο συμβατικό φυστικοβούτυρο, προτείνω να το ζεστάνετε λίγο στα μικροκύματα πριν το χτυπήσετε για να είναι πιο μαλακό. Χτυπήστε το όμως με το γάλα πριν τα αυγά για να μην κόψουν.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο