17.01.2019
You can use WP menu builder to build menus

12.12.2016

6 αξιολ., M.O. : 5,00
2-4

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι, μαγιονέζα και γραβιέρα, τυλιγμένα με προσούτο και ψημένα στον φούρνο. Ένα ιδανικό μεσοβδόμαδο πιάτο, εύκολο, σχετικά γρήγορο και απίστευτα νόστιμο.

Για άλλη μια φορά ο χρόνος με προσπέρασε και είμαι απροετοίμαστη για τις γιορτινές μέρες που έρχονται! Κάθε χρόνο λέω Ελένη ξεκίνα νωρίς. Ελένη κάνε Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον Νοέμβριο. Και κάθε χρόνο τρέχω τελευταία στιγμή, αφού έχουν πέσει απανωτές δουλειές (της τελευταίας στιγμής), και εκεί που νόμιζα ότι έχω χρόνο, δεν έχω ούτε λεπτό.

Φιλέτο Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Μαγιονέζα, Τυλιγμένο σε Προσούτο www.thefoodiecorner.gr Photo description: Side view of skillet with two prosciutto wrapped chicken breasts, a small glass and a jug of rose visible by its right side. Background is brown rust coloured.

Γι’αυτό θα είμαι γρήγορη. Πάμε να δούμε αυτό το φαγητάκι που είναι από τα αγαπημένα μας με τον Μίστερ. Το φτιάχνω αρκετά συχνά, και εδώ και αρκετό καιρό λέω να το μοιραστώ μαζί σας (και επιτέλους το κάνω). Φιλέτα κοτόπουλο ψημένα με γιαούρτι, μαγιονέζα και γραβιέρα τυλιγμένα σε προσούτο. Είναι πανεύκολο πιάτο και αρκετά γρήγορο, και μάλιστα μπορείτε να ετοιμάσετε τα φιλέτα για ψήσιμο και να τα κρατήσετε στο ψυγείο στο ταψί τους μέχρι να έρθει η ώρα να μπουν στον φούρνο. Προτείνω να σερβίρετε το κοτόπουλο αυτό με πουρέ (εμείς έτσι το τρώμε) αλλά αν είστε σε φάση που δεν θέλετε έξτρα θερμίδες, μπορείτε κάλλιστα να το απολαύσετε με μια πράσινη σαλάτα. Το κρέας παραμένει ζουμερό λόγω του ότι καλύπτεται από το μείγμα γιαουρτιού μαγιονέζας και προστατεύεται από το προσούτο, ενώ το ίδιο το προσούτο κάνει μια υπέροχη κρούστα που σε σημεία είναι ονειρεμένα τραγανή. Πείνασα τώρα.

Φιλέτο Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Μαγιονέζα, Τυλιγμένο σε Προσούτο www.thefoodiecorner.gr Photo description: Top view of skillet with two prosciutto wrapped chicken breasts sitting on a folded piece of grey/blue fabric with a chequered pattern. To the right side some antique forks and a knife.

Μην ανησυχήσετε αν η εικόνα τους όταν τα ετοιμάσετε είναι κάτι λιγότερο από όμορφη. Χέρια χάλια, πάγκος μάλλον χάλια, φιλέτα τυλιγμένα όπως όπως… δεν πειράζει καθόλου. Μετά το ψήσιμο και θα φαίνονται πολύ πιο ωραία, και η γεύση τους θα σας πείσει πως –έτσι κι αλλιώς- η εμφάνιση δεν παίζει κανέναν ρόλο!

Υλικά

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη (εγώ την τρίβω στον χοντρό τρίφτη)

1/8 κ.γ. θυμάρι

1/8 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1/8 κ.γ. πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

3-4 (περίπου 650-700 γρ) φιλέτα στήθος κοτόπουλο

6-8 φέτες προσούτο (δυο για κάθε φιλέτο)

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C στον αέρα (190C αντιστάσεις). Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη γραβιέρα, το θυμάρι, την πάπρικα και το λευκό πιπέρι.

Βήμα 2

Φέρνουμε κοντά μας ένα πυρεξάκι. Με το ένα χέρι κρατάμε ένα φιλέτο, και με το άλλο παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα, το βάζουμε πάνω στο φιλέτο και το απλώνουμε με τα δάχτυλα. Θέλουμε όλο το κρέας να έχει ένα ωραίο στρώμα μείγματος παντού.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε να κρατάμε το πασαλειμμένο φιλέτο με το ένα χέρι, και πιάνουμε με το άλλο ένα κομμάτι προσούτο. Τυλίγουμε το μισό φιλέτο με το άνοιγμα από την κάτω πλευρά. Με ένα δεύτερο κομμάτι τυλίγουμε το άλλο μισό από το κοτόπουλο. Ακουμπάμε το φιλέτο στο ταψάκι με τις «ραφές» από κάτω. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας.

Βήμα 4

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Δοκιμάζουμε κόβοντας ένα φιλέτο στο πιο παχύ σημείο του και κοιτώντας το χρώμα. Αν είναι λευκό και τα ζουμιά είναι διαφανή, είναι έτοιμο.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με πουρέ ή πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις: Στην συνταγή δεν έχω προσθέσει αλάτι λόγω αλμυρής γραβιέρας και προσούτο. Αν το τυρί σας είναι λιγότερο αλμυρό μπορείτε να βάλετε μια πρέζα στο μείγμα. Αλλά με προσοχή γιατί είναι πιο εύκολο πάντα να προσθέσουμε αλάτι παρά να φάμε κάτι υπερβολικά αλμυρό.

Είναι καλή ιδέα να χωρίσετε τις φέτες προσούτο πριν ξεκινήσετε. Κολλάνε πολύ μεταξύ τους και όπως θα είστε με τα χέρια χάλια θα με θυμηθείτε.

6 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο