28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

08.04.2015

2 αξιολ., M.O. : 5,00
20
4

Ένα πιάτο απίθανα μυρωδάτο, που αποτελεί εύκολη και γρήγορη εναλλακτική για το Πασχαλινό τραπέζι. Ζυμαρικά, κοτόπουλο, και μια σάλτσα όλο αρώματα, με λικέρ μαστίχας Skinos, κρέμα γάλακτος και πορτοκάλι.

Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί, αλλά δεν τρώω αρνί. Ούτε κατσίκι. Απλά δεν μου αρέσει η γεύση τους. Μοναδική εξαίρεση τα λεπτά παϊδάκια, που ενίοτε τα τσακίζω. Το ίδιο και ο Μίστερ. Η χαρά του οικοδεσπότη είμαστε τέτοια εποχή. Και άντε εγώ θα βολευτώ με κανένα αυγουλάκι, με σαλατίτσα, λίγο τυρί. Ο Μίστερ με ψωμοτύρι τη βγάζει, εκτός αν κάνουμε Πάσχα με τους δικούς μας, που φροντίζουν να έχουν ξεχωριστό φαγητό για τους «δύσκολους» της παρέας!

Αν έχετε κι εσείς δύσκολους καλεσμένους στο γιορτινό σας τραπέζι, έχω να σας προτείνω αυτό το εύκολο, γρήγορο και υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά και κοτόπουλο. Όλη η μαγεία είναι στη σάλτσα. Ένας συνδυασμός που ίσως σας φανεί περίεργος, ίσως όχι. Εγώ για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του πριν καν ξεκινήσω. Κρέμα γάλακτος, εξαιρετικό λικέρ μαστίχας Skinos και φρέσκος χυμός πορτοκάλι. Φανταστείτε το. Μόνο που το ακούω θέλω να πάρω βαθιά εισπνοή να μυρίσω το άρωμα. Α, και λίγο εστραγκόν να συμπληρώσουμε άνοιξη.

Δοκιμάστε το. Και θα σας πω και λίγα τιπς για να το φτιάξετε ακόμα πιο γρήγορα, μέρα που είναι. Μη τη βγάλετε και στην κουζίνα…

Υλικά

400 γρ πέννες ή άλλο ζυμαρικό που σας αρέσει

1 1/2 κ.σ. βούτυρο

500 γρ κοτόπουλο φιλέτο (εμένα ήταν ένα στήθος ολόκληρο), κομμένο σε μπουκιές

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε «κορδέλες» με τον αποφλοιωτή πατάτας

120 ml λικέρ μαστίχας Skinos

150 ml χυμός πορτοκάλι, φρέσκος (περίπου 1-2 πορτοκάλια)

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1/2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό

200 γρ κρέμα γάλακτος

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Μπορούμε να τις βράσουμε από πριν, αλλά θα τις κατεβάσουμε 2 λεπτά νωρίτερα απ’ ό,τι χρειάζονται. Προσθέτουμε στο σουρωτήρι μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλες. Δεν τις φυλάμε στην ίδια κατσαρόλα γιατί η θερμότητα θα συνεχίσει να τις μαλακώνει. Ένα καθαρό μεγάλο μπολ είναι καλύτερο.

Βήμα 1

Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 2

Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (που θα χωρέσει και τις πέννες μετά) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε τη μια κουταλιά σούπας βούτυρο και όταν αρχίσει να αφρίζει ρίχνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου. Ανακατεύουμε συχνά και περιμένουμε μέχρι να μη φαίνεται καθόλου ροζ (περίπου 4 λεπτά).

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, ρίχνουμε στο τηγάνι τη μισή κουταλιά σούπας βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, γυρνάμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας Skinos. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου ένα λεπτό.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στο τηγάνι τον χυμό πορτοκαλιού, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να μειώνεται η σάλτσα (2-3 λεπτά). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα δυο λεπτά περίπου να δέσει.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού αν θέλουμε.

Σημείωση: Τα κολοκυθάκια μαλακώνουν πολύ έτσι γιατί είναι κομμένα πολύ λεπτά. Αν μας αρέσουν πιο τραγανά μπορούμε να τα κόψουμε κανονικά σε ροδέλες, ή να τα αφήσουμε σε κορδέλες και να τα προσθέσουμε προς το τέλος του μαγειρέματος, μαζί με την κρέμα γάλακτος.

§

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από το The Foodie Corner δοκιμάζονται από εμένα και θα τα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ανεξάρτητα από την τοποθέτηση αυτή. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς.

2 αξιολ., M.O. : 5,00
Link Love

Άλλες Πασχαλινές ιδέες με Skinos
Γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τσουρέκι αρωματισμένο με λικέρ Μαστίχα Skinos από το Sugar Buzz
Τσουρέκια με Λικέρ Μαστίχα Skinos από το Funky Cook
Μαφαλντίνε με Γαρίδες και Skinos από το Cucina Caruso

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

5 Σχόλια

  • Απάντηση
    Βίκυ
    08/04/2015

    Τέλεια….Ούτε εμείς τρώμε αρνί και κατσίκι και κάθε Πασχα τη βγάζουμε με μπριτζολάκια…..Μαστίχα, μμμμμ…..τρελλαινομαι!

    • Απάντηση
      08/04/2015

      Ευχαριστώ Βίκυ! Τελικά είμαστε αρκετοί στο “κλάμπ”! Πάντως αυτή η συνταγή είναι για κάθε εποχή 🙂

  • Απάντηση
    Christina
    14/11/2016

    Τέλεια, εναλλακτική ιδέα!!!

  • Απάντηση
    Τατιάνα
    23/11/2017

    Πόσο αρωματική συνταγή! Η μαστίχα με το πορτοκάλι ταιριάζουν τέλεια και πάνε το πιάτο σε άλλο επίπεδο. Προτίμησα να κόψω τα κολοκυθάκια σε μικρά μπαστουνάκια για να είναι πιο τραγανά και να τσιμπιούνται με το πιρούνι μαζί με τις πένες και το κοτόπουλο.

    • Απάντηση
      23/11/2017

      Καλά, δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ να κόψω έτσι τα κολοκύθια! Τι φοβερή ιδέα, ειδικά για πιάτα ζυμαρικών που θέλεις να τα πιρουνιάζεις εύκολα! Ευχαριστώ για το σχόλιο!!