21.10.2017
You can use WP menu builder to build menus

12.06.2015

1 αξιολ., M.O. : 5,00
30
12

Υπέροχα blondies με απίθανη, κάπως καραμελένια γεύση και υφή σαν μαλακό, μαστιχωτό μπισκότο. Το ταχίνι και το «καμένο» βούτυρο δίνουν κάτι πολύ ιδιαίτερο στο αποτέλεσμα, και θα σας κάνουν να θέλετε και δεύτερο κομμάτι.

Σας έλειψα; Ξέρω, έχω παραμελήσει εντελώς το μπλογκ τώρα τελευταία. Τι να πω; Γίνεται ένας μικρός χαμός. Μου έτυχαν δυο μεγάλες δουλειές ταυτόχρονα, είχαμε την προετοιμασία του Φεστιβάλ Ευ Ζην με το Food4Good, και είχα και επισκέψεις από Αγγλία με πιτσιρίκια (μεγάλος χαμός). Α, είχα και νέες παραλαβές slow cookers και το καινούργιο Spiralizer! (αν δεν τα έχετε δει, γρήγορα στο goodies) Δυστυχώς οι συνταγές για το μπλογκ έμειναν πίσω για να προλάβουν να γίνουν όλα τα άλλα. Εδώ είμαι όμως, και θα βρω τους ρυθμούς μου σύντομα!

Αυτά τα blondies τα έχω φτιάξει καιρό τώρα. Δυστυχώς. Διότι πολύ θα ήθελα να είχα δυο τρία κομμάτια εδώ δίπλα. Μην πίνω το τσάι ξεροσφύρι… Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι πολύ πετυχημένος, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον, με το ταχίνι, το μέλι και το καμένο βούτυρο να δένουν τέλεια με τη μαύρη ζάχαρη και να βγαίνει ένα αποτέλεσμα καραμελένιο. Τη συνταγή την είχα δημιουργήσει για τη συνεργασία μου με τη Μινέρβα, και ομολογώ πως την χάρηκα πολύ. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε, μιας και ο καιρός επιτρέπει ακόμα τη χρήση του φούρνου!

Υλικά

110 γρ βούτυρο αγελάδος Χωριό, ανάλατο

110 γρ ζάχαρη μαύρη μαλακή

4 κ.σ. μέλι

6 κ.σ. ταχίνι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

7 κ.σ. τυρί κρέμα

3 κ.σ. μέλι

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Προς Θεού, μην προσπαθήσετε να «κάψετε» οτιδήποτε άλλο εκτός από φρέσκο βούτυρο αγελάδος. Οι μαργαρίνες και τα «σοφτ» δεν είναι κατάλληλα για τη διαδικασία αυτή. Αν πάλι βαριέστε τη διαδικασία, μπορείτε απλώς να λιώσετε το βούτυρο (σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βάλετε και μαργαρίνη σε τουβλάκι) και να το προσθέσετε χωρίς το κάψιμο. Η γεύση θα είναι όμως διαφορετική.

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Από την ώρα που θα λιώσει, το αφήνουμε άλλα λίγα λεπτά (περίπου 4-6) μέχρι να σκουρύνει στο χρώμα και να δούμε μικρές μαύρες κουκιδίτσες να σχηματίζονται στον πάτο του σκεύους. Θα μυρίζει όμορφα. [Σημ: Βοηθάει να μην είναι αντικολλητικό/μαύρο το σκεύος, για να βλέπουμε το χρώμα του βουτύρου όσο ψήνεται] Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (170C αντιστάσεις) και στρώνουμε ένα ταψάκι (το πολύ 25x18cm) με λαδόκολλα, ώστε να εξέχουν οι άκρες.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μαύρη ζάχαρη με το μέλι και το ταχίνι. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και ύστερα το αυγό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το «καμένο» βούτυρο στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι, όχι παραπάνω.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 20-23 λεπτά, μέχρι που μια οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή ή με λίγα υγρά ψίχουλα από το κέντρο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί, ξεφορμάρουμε τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας, και κόβουμε σε 12 κομμάτια.

Βήμα 5

Για την επικάλυψη ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα και το μέλι σε ένα μπολάκι. Απλώνουμε λίγο σε κάθε κομμάτι. Το γλάσο αυτό είναι ξινούτσικο για να ισορροπήσει με το αρκετά γλυκό blondie.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερο ταψάκι και βγουν πιο παχιά τα blondies, ίσως χρειαστούν 2-3 λεπτά παραπάνω ψήσιμο.

1 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    13/06/2015

    Το καμένο βούτυρο δίνει πραγματικά φοβερή γεύση σε μπισκότα και ζύμες!
    Πιο βαθιά και πιο καραμελένια. Blondies πρέπει να φτιάξω κάποια στιγμή κι εγώ 🙂
    Σε φιλώ!

    • Απάντηση
      13/06/2015

      Δεν είναι φανταστικό το καμένο βούτυρο; Και σε γλυκά και σε αλμυρά… Όσο για τα blondies, είναι δύσκολο να αντισταθείς στο να προσθέσεις την άτιμη τη σοκολάτα, αλλά στο τέλος καταλαβαίνεις πως αξίζει! Φιλιά πολλά

Designed by Designers United - Powered by Stonewave