23.10.2017
You can use WP menu builder to build menus

01.06.2017

5 αξιολ., M.O. : 5,00
8

Δυο πρωτότυπα hot dogs με χωριάτικα λουκάνικα, για καλοκαιρινό barbeque χωρίς την ψησταριά! Ένα βόειο με καραμελωμένα κρεμμύδια και υπέροχη σάλτσα τυριού με μπύρα, και ένα «light» με λουκάνικο γαλοπούλας, κρέμα φέτας με γαλοτύρι και μια ελληνική salsa αλά χωριάτικη σαλάτα.

Μπορεί ο καιρός να έχει καθυστερήσει να μας θυμίσει καλοκαίρι, αλλά εμείς μπαίνουμε στο κλίμα από μόνοι μας, κάνοντας το πρώτο μας μπάρμπεκιου. Και δεν χρειάζεται καν να ξεσκονίσουμε την ψησταριά.

Το BBQ Αλλιώς – Κλασικά και Light Hot Dogs www.thefoodiecorner.gr - Photo description: A ¾ view of the plate of hot dogs. The bowls of condiments are arranged around it together with a couple of glasses of beer. Everything is on an old wooden surface set against a dark backdrop.

Ανοίγουμε λοιπόν μια παγωμένη μπύρα, και φτιάχνουμε hot dogs αλλιώτικα από τα συνηθισμένα, σε δυο εκδοχές νοστιμότατες και πρωτότυπες. Με ελληνικά χωριάτικα λουκάνικα, βόεια και από γαλοπούλα. Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχουν τέτοια λουκάνικα; Αν όχι, πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!

Το BBQ Αλλιώς – Κλασικά και Light Hot Dogs www.thefoodiecorner.gr - Photo description: A top view of the plate of hot dogs, this time with four (2 of each flavour) arranged on the baking paper. The plate is positioned to the bottom right, and the condiments and beers are in the top of the photo. Only the cheese sauce is in the bottom left corner.

Όπως θα θυμάστε από την Τσικνοπέμπτη (και την αγαπημένη μου πατατοσαλάτα), η συνεργασία μου με την ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζεται και φέτος με πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές και όμορφα βίντεο. Όταν λοιπόν συζητούσαμε το τι θα κάνουμε για την επόμενη συνταγή, και έμαθα ότι σήμερα έχουμε αφιέρωμα στο barbeque και τις μπύρες, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στα hot dogs. Δεν ήθελα όμως να προτείνω κάτι που έχετε ξαναφάει, οπότε σκέφτηκα αντί για Φρανκφούρτης να χρησιμοποιήσω αυτά τα χωριάτικα λουκάνικα της σειράς fresh to go. Μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση και τα ψωνίζω εδώ και χρόνια τα συγκεκριμένα. Είναι νόστιμα, στο παραδοσιακό στυλ χωριάτικου, και προσφέρουν πολύ ωραία εναλλακτική όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθιμένα. Θυμάστε αυτό το γιουβέτσι; Ε ναι.

Το BBQ Αλλιώς – Κλασικά και Light Hot Dogs www.thefoodiecorner.gr - Photo description: A closer view of one of the hot dogs, with rocket, caramelised onions and beer cheese sauce on top.

Μη σταθούμε όμως μόνο στο λουκάνικο. Εδώ μιλάμε για συνδυασμούς με καραμελωμένα κρεμμύδια (αχ) και σάλτσα τυριού με μπύρα (ναι, η μπύρα είναι μέσα στη σάλτσα! Διπλό αχ) – ή κρέμα φέτας με γαλοτύρι (πόση γεύση πια;) και ελληνική salsa (όταν λέμε salsa εννοούμε πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά που χρησιμοποιούνται σαν topping ή συνοδευτικό).

Το BBQ Αλλιώς – Κλασικά και Light Hot Dogs www.thefoodiecorner.gr - Photo description: The condiments and beer glasses all arranged around the edges of the photo, with the old wooden surface visible in the middle.

Εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους τα hot dogs μας, αλλά εξίσου γευστικά και πρωτότυπα. Εσείς ποιο θα προτιμήσετε;

Το BBQ Αλλιώς – Κλασικά και Light Hot Dogs www.thefoodiecorner.gr - Photo description: An ingredient shot, with all the raw ingredients arranged on the wooden surface. In the left corner a basket of baguettes, in front of it a piece of feta, a bowl of rocket leaves to their right, a tub of galotyri cheese in the middle, three tomatoes on the vine and some grated cheddar behind them. Another small bowl of San Michali cheese, a bottle of milk in the right corner, and a bowl of salsa in front of that. In the front of the photo a packet of beef sausages and a whole onion barely visible to its right.

Υλικά

Για το βόειο hot dog με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα τυριού με μπύρα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
20γρ μαργαρίνη (όχι soft)
500γρ κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για τη σάλτσα τυριού με μπύρα
30γρ μαργαρίνη (όχι soft)
30γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml φρέσκο γάλα από τη Θεσσαλία, Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, πλήρες
80ml μπύρα Weiss
100γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο
60γρ τυρί Σύρου Σαν Μιχάλη, τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
1 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. μουστάρδα απαλή
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Για τα λουκάνικα
4 βόεια χωριάτικα λουκάνικα ΑΒ fresh to go
λίγη μαργαρίνη (όχι soft)

Για το σερβίρισμα
φύλλα άγριας ρόκας
4 κομμάτια μπαγκέτας, ανοιγμένα

Για το hot dog γαλοπούλας με κρέμα φέτας με γαλοτύρι και ελληνική salsa
Για την ελληνική salsa
250γρ ντομάτες (ή ντοματίνια), σε πολύ μικρά κυβάκια
120γρ αγγούρι, σε πολύ μικρά κυβάκια
1 κ.σ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξύδι
1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Για την κρέμα φέτας με γαλοτύρι
100γρ φέτα μαλακή
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
70γρ γαλοτύρι Ηπείρου ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κατά βούληση

Για τα λουκάνικα
4 λουκάνικα χωριάτικα γαλοπούλας
λίγη μαργαρίνη για το τηγάνισμα (όχι soft)

Για το σερβίρισμα
4 κομμάτια μπαγκέτας ολικής άλεσης, ανοιγμένα
ροδέλες ελιάς

Βήμα 1

Για το βόειο hot dog:
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα μέτριο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Θα είναι πολλά αλλά θα μειωθούν σε όγκο. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 55 περίπου λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να σκουρύνουν λίγο σε χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 ακόμα λεπτά προσέχοντας μην κολλήσουν.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 – 1 ½ λεπτό να γίνει μια χρυσαφένια πάστα. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε ζωηρά με σύρμα να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε και την μπύρα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ξαναπιάνουμε την κουτάλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Προσθέτουμε τα τυριά και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύοντας να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από το μάτι.

Βήμα 3

Για τα λουκάνικα:
Χαράζουμε τα λουκάνικα σε δυο τρία σημεία. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα λουκάνικα για 10-15 λεπτά. Τα κόβουμε κατά μήκος.

Βήμα 4

Για το σερβίρισμα:
Αν θέλουμε ψήνουμε λίγο τα ψωμάκια στο γκρίλ ή σε φρυγανιέρα. (Αν θέλουμε να κάνουμε μια μικρή ατασθαλία, τα περιχύνουμε με τα ζουμιά από το τηγάνι!). Απλώνουμε λίγα φύλλα ρόκας, ένα λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και περιχύνουμε με σάλτσα.

Βήμα 5

Για τα hot dogs γαλοπούλας:
Για τη salsa:
Βάζουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύδι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Για την κρέμα φέτας με γαλοτύρι:
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γαλοτύρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σχεδόν λείο το μείγμα μας.

Βήμα 7

Για τα λουκάνικα:
Χαράζουμε τα λουκάνικα σε δυο τρία σημεία. Τηγανίζουμε με τη μαργαρίνη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά. Τα κόβουμε κατά μήκος.

Βήμα 8

Για το σερβίρισμα:
Αν θέλουμε ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ, αλείφουμε με κρέμα φέτας, προσθέτουμε ένα λουκάνικο και γαρνίρουμε με salsa και ροδέλες ελιάς.

Βήμα 9

Και επειδή όσοι προσέχουμε (ή προσπαθούμε να προσέξουμε) τι τρώμε αυτές τις μέρες αξίζουμε λίγο παραπάνω αγάπη και συμπαράσταση, να και το λινκ για να ψωνίσουμε εύκολα και γρήγορα τα υλικά της light συνταγής! χεχε

Αγοράστε τα υλικά σας στο AB Click2shop

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και περιέχει τοποθέτηση προϊόντων στα πλαίσια συνεργασίας μου με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς, και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμές των προϊόντων από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

5 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο

Designed by Designers United - Powered by Stonewave