13.11.2019
You can use WP menu builder to build menus

21.08.2019

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
25
4-6

Μια σαλάτα ζυμαρικών λίγο διαφορετική, με τις υπέροχες γεύσεις της λιαστής ντομάτας, της ψητής κόκκινης πιπεριάς, του καβουρδισμένου κουκουναριού και της φέτας, και με μια πεντανόστιμη σάλτσα με κατσικίσιο γιαούρτι. Ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο!

Σαλάτα Ζυμαρικών με Λιαστή Ντομάτα, Κόκκινη Ψητή Πιπεριά, Κουκουνάρι και Φέτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: A long platter with tossed pasta salad. To the bottom of the photo are a bunched up linen tea towel and some forks.

Μια πολύ πολύ γρήγορη ανάρτηση γιατί… είμαι διακοπές! Επιτέλους! Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε, εγώ, ο Μίστερ και ο Westley είμαστε στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Λιαστή Ντομάτα, Κόκκινη Ψητή Πιπεριά, Κουκουνάρι και Φέτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: Ingredient shot with some small bowls and plates containing red peppers, oil and vinegar, sun-dried tomatoes, pine nuts, yoghurt and black peppercorns. All are arranged along the left and bottom sides of the image.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Λιαστή Ντομάτα, Κόκκινη Ψητή Πιπεριά, Κουκουνάρι και Φέτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: Ingredient shot with some bowls and plates containing chopped red peppers, sun-dried tomatoes, boiled pasta, dressing, and a small chopping board with some slices of feta on it.

Η συνταγή αυτή όμως δεν χρειάζεται και πολλά λόγια έτσι κι αλλιώς. Λιαστή ντομάτα γεμάτη umami, κόκκινη ψητή πιπεριά, κουκουνάρι καβουρδισμένο (πόσο το λατρεύω) και φέτα. Συνδυάζοντας όλα αυτά με ζυμαρικά κάνουμε μια φανταστική σαλάτα, την οποία «ντύνουμε» με μια σκορδάτη σάλτσα κατσικίσιου γιαουρτιού βαθύτατα νόστιμη.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Λιαστή Ντομάτα, Κόκκινη Ψητή Πιπεριά, Κουκουνάρι και Φέτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: Ingredient shot with a bowl of boiled pasta, a marble chopping board with some red peppers and a knife on it, and some small bowls with pine nuts, peppercorns and sun-dried tomatoes. Some parsley and garlic are also scattered on the surface.

Πριν τελειώσει το καλοκαίρι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Εύκολη, γρήγορη και δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τσιμπάτε.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Λιαστή Ντομάτα, Κόκκινη Ψητή Πιπεριά, Κουκουνάρι και Φέτα www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of a platter with tossed pasta salad. In the background two small glasses of white wine.

Υλικά

500 γρ τριβελάκι ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

130 γρ λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη (συντηρημένη σε ελαιόλαδο)

90 ml (6 κ.σ.) κατσικίσιο γιαούρτι

60 ml (4 κ.σ.) ελαιόλαδο

60 ml (4 κ.σ.) ξύδι κόκκινο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

50 γρ σπόρους κουκουναριού

150 γρ κόκκινη ψητή πιπεριά, ψιλοκομμένη

20 γρ (1/2 κούπα) μαϊντανός, ψιλοκομμένος

200 γρ φέτα

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους και σουρώνουμε. (Για σαλάτες είναι πάντα καλύτερα να είναι λίγο al dente τα μακαρόνια.) Τα ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μια κουταλιά λάδι. Ανακινούμε ζωηρά να πάει παντού και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Βήμα 2

Σε μούλτι χτυπάμε καλά 50 γραμμάρια από τη λιαστή ντομάτα, το κατσικίσιο γιαούρτι, τα 60 ml ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε δυνατή φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά. Το προσέχουμε συνέχεια και όταν πάρει λίγο χρώμα το ρίχνουμε στα ζυμαρικά. (Προσέχουμε γιατί καίγεται εύκολα)

Βήμα 4

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα γιαουρτιού, την πιπεριά, την υπόλοιπη λιαστή ντομάτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα. Ανακατεύουμε ξανά απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή αυτή είναι χορηγούμενη και δημιουργήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας μου με την MISKO. Πρωτοεμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο