28.05.2020
You can use WP menu builder to build menus

08.05.2020

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
6

Με μια συνταγή φτιάχνουμε είτε υπέροχα μπισκότα, είτε λαχταριστά μπράουνις, με σοκολάτα, ελαιόλαδο και ταχίνι. Εύκολα και απλά, με ένα μπολ και χωρίς μίξερ.

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A top view of a cooking rack full of chocolate biscuits/cookies. Some of them are dome shaped and some are round and flat. Some of them have been sprinkled with icing sugar. To the left is a small strainer with sugar in it and to the top left is a small bowl with extra icing sugar.

Αυτή τη συνταγή τη δοκίμασα τέσσερις φορές. Μια σε μορφή μπράουνις, μια σε μορφή μπισκότων (λεπτών, μέτριων, και σε σχήμα μπουκιάς), άλλη μια σε μορφή μπισκότων (λεπτών και μπουκιάς) και ξανά μια σε μορφή μπράουνις. Ήθελα να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, είναι μεγάλη ευθύνη να μοιράζεσαι συνταγές με τον κόσμο! Χαχαχα οκ, ναι ήθελα να είμαι σίγουρη αλλά δεν με χάλασε που είχα γεμάτο το μπισκοτόκουτό μου για πολλές πολλές μέρες! Ήμασταν και εν μέσω καραντίνας… (Όχι ότι το μπισκοτόκουτό μου είναι άδειο τις υπόλοιπες μέρες… λέμε τώρα).

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A baking dish with brownies, the piece to the front of the photo having been removed. In the background a cooling rack will biscuits/cookies on it.

Λοιπόν, για να μην πολυλογώ. Αυτή η συνταγή είναι φλέξι. Κάνει και για το ένα, κάνει και για το άλλο. Με μια μικρή προσθήκη νερού το μείγμα για μπισκότα γίνεται μείγμα για μπράουνις. Οπότε ό,τι και να τραβάει η όρεξή σας, σας καλύπτει. Από γεύση είναι τέρμα σοκολάτα οπότε κι εκεί είμαστε μέσα.

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of some chocolate biscuits/cookies on a cooling rack. One of them has been broken in half, the two pieces leaning against each other – inside part facing up to the camera.

Κάτι σημαντικό. Και στις δυο μορφές της συνταγής, όσο περισσότερο ψήνεται, τόσο πιο τραγανό γίνεται το αποτέλεσμα. Τα μπισκότα μπορούν να βγουν προς το μαλακό, ή μπορούν να βγουν προς το κρατσανιστό. Μην το παρακάνετε με τη μαλακή εκδοχή όμως, να μην έχουν γεύση αλεύρι ε; Προσωπικά τα έκανα και λεπτά – όπου πλατσούκωσα τη ζύμη πριν το ψήσιμο, μέτριου πάχους – όπου απλά πάτησα λίγο τη μπαλίτσα ζύμης με τον αντίχειρα, και σε σχήμα μπουκιάς – όπου άφησα τη ζύμη σε μπαλίτσα και έκατσε λίγο μόνη της στον φούρνο. Στην αναμέτρηση βγήκε πρώτη η μπουκιά (πιο τραγανή έξω και πιο μαστιχωτή στο κέντρο), δεύτερο το λεπτό μπισκότο και τρίτο το μέτριο. Όλα φαγώθηκαν φυσικά, μην τρελαθούμε, απλά είπα να μοιραστώ τα αποτελέσματα του πειράματος για να αποφασίσετε κι εσείς τι προτιμάτε. Στην εκτέλεση και τις σημειώσεις θα δείτε λεπτομέρειες για τα δυο καλύτερα.

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of a domed-shaped chocolate biscuit/cookie on a cooling rack. A bite is missing, revealing the inside.

Για τα μπράουνις τι να πω. Βαθιά σοκολατένια και σχεδόν υγρά στο κέντρο, αν και πάλι, όποιος τα θέλει πιο στεγνά μπορεί απλά να τα αφήσει λίγο παραπάνω να ψηθούν.

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of a brownie on a cooling rack, the moist sides glistening.

Την πρώτη φορά που έκανα τη συνταγή (ως μπράουνις) περίμενα να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια πριν τα βγάλω. Βρε με τίποτα όμως; Το αποτέλεσμα ήταν να παραψηθούν. Αχμ, πάλι φαγώθηκαν και μάλιστα ευχάριστα, απλά τα κομμάτια ήταν σαν μεγάλα χοντρά μπισκότα! Κατάλαβα τότε πως με αυτή τη συνταγή δεν θα δω με το μάτι αν ψήθηκε, θα πρέπει να κάνω δοκιμές για να βρω ακριβώς τους χρόνους. Θα μου πείτε, ρε συ Ελένη οι φούρνοι μας δεν είναι όλοι ίδιοι, πως θα ξέρουμε αν ισχύουν οι χρόνοι σου για μας; Σωστά. Δεν το ξέρουμε σίγουρα. Το καλό όμως είναι πως η συνταγή παραμένει εξίσου νόστιμη, οπότε για αρχή κρατήστε τους χρόνους που αναφέρω και την επόμενη φορά, αν θέλετε, αλλάξτε τους κατά 2-3 λεπτά. Και αυτό το λέω διότι πιστεύω ειλικρινά πως θα θέλετε να τα κάνετε και δεύτερη φορά.

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A top view of a baking dish with brownies, one of them missing. Underneath there is a bunched up linen napkin. To the top of the photo a small bowl with icing sugar.

Τα υλικά μας είναι απλά και υπάρχουν σε όλα τα σουπερμάρκετ (εντάξει μη μου πείτε για τον λιναρόσπορο, δεν μπορεί να μην τον έφερε και το δικό σας κατάστημα, εδώ τον έχουν τα σούπερ της δικής μου περιοχής που είναι σχεδόν χωριό!). Αν κάνετε μπράουνις πάρτε και λίγο παγωτό που τους πάει. Και λίγες φράουλες. Ονειρεμένος συνδυασμός.

Μια Συνταγή, Δύο Γλυκά - Μπισκότα Σοκολάτας Ή Μπράουνις, με Ελαιόλαδο και Ταχίνι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A top view of a cooking rack full of chocolate biscuits/cookies. Some of them are dome shaped and some are round and flat. Some of them have been sprinkled with icing sugar. To the left is a small strainer with sugar in it and beneath the rack is a bunched up linen napkin.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως φτιάχνουμε τα μπισκοτομπράουνις μας; Όταν τα φτιάξετε (δεν λέω αν) βγάλτε φωτο και κάντε με tag στο Instagram να τα δω! (@thefoodiecorner & #thefoodiecorner)

Υλικά

2 κ.σ λιναρόσπορος κοπανιστός

60 ml (1/4 κούπα) νερό

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη

60 ml (1/4 κούπα) ελαιόλαδο

1 κ.γ. στιγμιαίος καφές (εγώ έβαλα gold)

1/4 κ.γ. αλάτι

60 ml (1/4 κούπα) ταχίνι

200 γρ (3/4 κούπα) ζάχαρη

150 γρ (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ (1/4 κούπα) κακάο (όχι ρόφημα σοκολάτας)

60 ml (1/4 κούπα) νερό – μόνο αν κάνετε μπράουνις!

Βήμα 1

Ρίχνουμε τον λιναρόσπορο στο ¼ κούπας νερό και αφήνουμε στην άκρη να πήξει λίγο (περίπου 10-15 λεπτά).

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο, και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ανά διαστήματα των 15 περίπου δευτερολέπτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε στο ενδιάμεσο για να βοηθήσουμε στο λιώσιμο.

Βήμα 3

Όταν το μείγμα είναι λείο και ομογενοποιημένο προσθέτουμε τον καφέ και το αλάτι, ανακατεύουμε, και συνεχίζουμε με το ταχίνι, τη ζάχαρη και το μείγμα με τον λιναρόσπορο. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις).

Βήμα 6

Για τα μπισκότα: Παίρνουμε 2 κουταλιές της σούπας ζύμη (εννοώ την κουταλιά-μεζούρα), πλάθουμε μπαλάκια και τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Θα βγούν 18-20 κομμάτια. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα μπαλάκια θα απλώσουν αλλά λίγο. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να αρχίσουν να κρυώνουν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα. (Δείτε σημειώσεις για τα λεπτά μπισκότα)

Βήμα 7

Για τα μπράουνις: Αφού ρίξουμε το κακάο στο μπολ ρίχνουμε και το 1/4 κούπας νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κάπως σφιχτή ζύμη. Την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή πυρεξ (22x16cm) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανάλογα το πόσο υγρά/μαστιχωτά τα θέλουμε (όσο ψήνονται τόσο στεγνώνουν). Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στο ταψί, κόβουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις
-Μην περιμένετε να δείτε να σκληραίνουν τα μπισκότα/μπράουνις στον φούρνο, σκληραίνουν όταν κρυώσουν.
-Για λεπτά μπισκότα πατάμε τα μπαλάκια να πάρουν στρογγυλό σχήμα προσέχοντας τις άκρες μην σπάσουν, και τα ψήνουμε για 12-13 λεπτά.
-Η άχνη ζάχαρη είναι καθαρά για το styling, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να βάλετε πάνω στα μπισκότα ή τα μπράουνις!

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο