19.02.2018
You can use WP menu builder to build menus

27.01.2018

86 αξιολ., M.O. : 4,14
10-12

Νόστιμα και χορταστικά μάφινς με υλικά πολύ διαφορετικά από το συνηθισμένο. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού ικανοποιεί την πείνα μας αλλά και αυτή τη λιγουρίτσα που μπορεί να μας πιάσει εξ απροόπτου!

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή Φωτογραφίας: Μια ξύλινη επιφάνεια πάνω στην οποία είναι στρωμένα τα υλικά των μάφινς. Στο κέντρο ένα μπολ με το μείγμα αλευριού, πάνω αριστερά ένα μεγάλο βάζο με αλεύρι, δοσομετρητές, ξύλινη κουτάλα και αναδευτήρας, και πάνω δεξιά ένα χάρτινο κουτάκι με αυγά. Δίπλα στο κεντρικό μπολ διάφορα μπολάκια με ταχίνι, σταγόνες σοκολάτας, μέλι και λιναρόσπορος. Κάτω αριστερά δυο μαυρισμένες μπανάνες, και πιο πάνω μια συσκευασία μαργαρίνης.

Πρώτη συνταγή για το 2018! Καλή μας χρονιά! Άργησα ε; Έχετε δίκιο.

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή Φωτογραφίας: Στο κέντρο ένα κεραμικό μπολ με πολτοποιημένη μπανάνα και μια ξύλινη κουτάλα. Δεξιά μαυρισμένες φλούδες μπανάνας και ένα μπολάκι με σταγόνες σοκολάτας, αριστερά ένα μικρό μπολ με ταχίνι και ένας μικρός δοσομετρητής με νιφάδες βρώμης.

Είπα να ξεκινήσω τη χρονιά με κάτι νόστιμο, γλυκό και χορταστικό!

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή φωτογραφίας: Μια φόρμα για μάφινς (μισοφαίνεται) στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας. Σε δυο από τις θήκες της φόρμας υπάρχει ζύμη μέσα σε κομμάτια λαδόκολλας, έτοιμη για ψήσιμο. Παραδίπλα δυο ακόμα κομμάτια λαδόκολλα περιμένουν να γεμίσουν. Πάνω δεξιά ένα άδειο μπολάκι με μια χρησιμοποιημένη κουτάλα. Πάνω αριστερά μισοφαίνεται ένα μπολ με ζύμη, και μια λινή πετσέτα. Από δεξιά τη φόρμα πλαισιώνουν μικρά μπολάκια με λιναρόσπορο, τσόφλια αυγού, υπολείμματα μελιού, λίγες σταγόνες σοκολάτας. Ανάμεσα στα μπολάκια κάποια κομματάκια λαδόκολλας και ένα ψαλίδι.

Ήθελα να βρω ένα σνακ που θα μπορώ να το τρώω εκείνες τις περίεργες ώρες της λιγούρας που δεν προλαβαίνω ούτε σάντουιτς να φτιάξω, να με χορταίνει, και φυσικά να ικανοποιεί το «γλυκό μου δόντι» που λένε και οι Άγγλοι.

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή φωτογραφίας: Η ξύλινη επιφάνεια με τα χρησιμοποιημένα μπολάκια, και στο κέντρο μια συσκευασία μαργαρίνης.

Πειραματίστηκα με υλικά διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει σε μάφινς, και κατέληξα σ’αυτόν τον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συνδυασμό. Μοσχοβολιστή μπανάνα, χορταστική βρώμη, γλυκό μέλι, πλούσιο ταχίνι και λαχταριστή μαύρη σοκολάτα! Α, και λίγο λιναρόσπορο έτσι για πρωτοτυπία και λίγη ακόμα γεύση.

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή φωτογραφίας: Έτοιμα ψημένα μάφινς μέσα σε θήκες λαδόκολλας, τοποθετημένα σε στρογγυλή σχάρα. Δεξιά προς τα πάνω, μια συσκευασία μαργαρίνη με ένα μαχαιράκι. Λίγες σταγόνες σοκολάτας είναι σκορπισμένες στην ξύλινη επιφάνεια. Κάτω δεξιά φαίνονται λίγα φύλλα από κάποια διακοσμητικά ξερά χορτάρια.

Τα μάφινς αυτά πέρασαν και το τεστ του Μίστερ. Οπότε έλυσα και ένα άλλο θέμα μου, τι να του δίνω για σνακ στο γραφείο. Συνήθως ξεχνάει να φάει (κάτι που δεν παθαίνω ποτέ εγώ!) ή δεν προλαβαίνει. Και επειδή με τα σάντουιτς δεν τα πάει και τόσο καλά, θα του πακετάρω ένα μάφιν μπανάνας για να τσιμπάει κάτι με τον καφέ του.

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή φωτογραφίας: Έτοιμα ψημένα μάφινς μέσα σε θήκες λαδόκολλας, τοποθετημένα σε ένα μακρόστενο ταψάκι στρωμένο με λινή πετσετούλα. Δεξιά φαίνονται λίγα φύλλα από κάποια διακοσμητικά ξερά χορτάρια και ένα μεταλλικό ψαλίδι.

Είτε λοιπόν θέλουμε να φροντίσουμε τους αγαπημένους μας με μια σπιτική λιχουδιά, είτε θέλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας με κάτι γλυκό, νόστιμο και χορταστικό, αυτά τα μάφινς μπανάνας είναι μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη επιλογή!

Μάφινς Μπανάνας με Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας www.thefoodiecorner.gr Περιγραφή φωτογραφίας: Έτοιμα ψημένα μάφινς μπανάνας μέσα σε θήκες λαδόκολλας, τοποθετημένα σε ένα στρογυλλό ταψάκι στρωμένο με λινή πετσέτα κουζίνας. Γύρω από τα μάφινς, πάνω στην ξύλινη επιφάνεια, λίγα διακοσμητικά κλαδάκια από ξερά χορτάρια, λίγες σταγόνες σοκολάτας και νιφάδες βρώμης.

Υλικά

170γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50γρ βρώμη τύπου quick cooking + έξτρα για διακόσμηση (δείτε το κείμενο στην ανάρτηση αυτή για λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους βρώμης)

15γρ (1 ½ κ.σ.) λιναρόσπορος + έξτρα για διακόσμηση

1 1/2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

2 αυγά

80γρ ταχίνι

80γρ μέλι

60γρ Flora Soft με βούτυρο, λιωμένο

25γρ (2 κ.σ.) ζάχαρη καστανή

300γρ μπανάνα πολύ πολύ ώριμη (ζυγισμένη χωρίς φλούδα)

70γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας (ή χοντροκομμένη κουβερτούρα)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Οι μπανάνες πρέπει να είναι «πιο ώριμες δεν γίνεται». Πραγματικά παίζει ρόλο, οπότε κοιτάξτε να χρησιμοποιήσετε μπανάνες μαύρες και πολύ μαλακές. Αν είναι ακόμα κίτρινες μπορείτε να κάνετε το εξής κόλπο. Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τοποθετείτε πάνω τις μπανάνες (χωρίς να τις ξεφλουδίσετε!) και τις βάζετε στον φούρνο στους 100C. Αφήστε τις μέσα μέχρι να μαυρίσουν εντελώς (δείτε τις πρώτες φωτογραφίες στο κείμενο) και να γίνουν πολύ μαλακές. Μπορεί να αρχίσουν να βγαίνουν ζουμιά, δεν μας πειράζει! Μόλις μαυρίσουν τις βγάζετε και τις αφήνετε σε πιάτο να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τώρα θα είναι και πολύ ευκολότερο να τις πολτοποιήσετε.

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Στρώνουμε μια φόρμα για 12 μάφινς με χάρτινες θήκες ή φτιάχνουμε δικές μας (δείτε Δείξε μου).

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη βρώμη, τον λιναρόσπορο, το baking powder και το αλάτι.

Βήμα 3

Σε ένα ξεχωριστό, μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και έπειτα τη ζάχαρη, χτυπώντας το μείγμα στο ενδιάμεσο. Ρίχνουμε την μπανάνα στο μπολ και τη λιώνουμε με το πιρούνι. Δεν χρειάζεται να γίνει εντελώς λείο το μείγμα, αλλά να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά και διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να φαίνεται ελάχιστο αλεύρι. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να απορροφηθεί το αλεύρι. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.

Βήμα 5

Με ένα scoop παγωτού μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και πασπαλίζουμε με λίγη βρώμη και λίγο λιναρόσπορο (προαιρετικά και μόνο για ομορφιά).

Βήμα 6

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός (ή δυο) μάφιν (εμένα χρειάστηκαν 27 λεπτά).

Αυτά τα μάφινς, λόγω υλικών, δεν είναι ιδιαίτερα αφράτα. Είναι μαλακά, είναι όμως και συμπαγή λόγω της βρώμης. Αυτό τα κάνει και χορταστικά!

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με το Flora. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς, και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμές του προϊόντος από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

86 αξιολ., M.O. : 4,14

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

16 Σχόλια

  • Απάντηση
    katerina
    27/01/2018

    Eυχαριστώ

  • Απάντηση
    Zoi
    29/01/2018

    Μόλις τα έκανα, αλλά δεν θα πω πόσα έφαγα!!! Θα πω όμως ότι, ενώ έλιωσα το βούτυρο, ξέχασα να το βάλω. Δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να γίνουν !!!! Αντί για σοκολάτα (δεν είχα), έβαλα μαύρη σταφίδα! ΥΠΕΡΟΧΑ !!! Ευχαριστώ !!!

    • Απάντηση
      29/01/2018

      Χαχαχαα! Τι πλάκα! Χαίρομαι που βγήκαν νόστιμα και έτσι!! Καλή ιδέα η σταφίδα, δίνει κι αυτή λίγη έξτρα γλύκα με φυσικό τρόπο. Καλή απόλαυση και σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      • Απάντηση
        Zoi
        30/01/2018

        Η αλήθεια είναι ότι μ αρέσει να ΄΄τυραννάω΄΄ τις συνταγές. Πράγματι οι σταφίδες έδωσαν γλύκα και γι αυτό λέω να ελαττώσω τη ζάχαρη και επιπλέον να αντικαταστήσω (προς το παρόν) το μισό αλεύρι, με ολικής. Φαντάζομαι να μη σ ενοχλούν οι αλλαγές…..Η συνταγή παραμένει ΔΙΚΙΑ σου και σ ευχαριστώ πολύ!!!

        • Απάντηση
          31/01/2018

          Καθόλου δεν με ενοχλούν οι αλλαγές! Χαίρομαι να πειραματίζεται κάποιος και να βρίσκει καινούργιες ιδέες με βάση τις συνταγές μου! Η αλήθεια είναι πως τα δοκίμασα και με μισό αλεύρι ολικής, αλλά μου φάνηκε πως βάρυναν πολύ. Σε αυτό μπορεί όμως να φταίει το συγκεκριμένο αλεύρι που είχα, ή μπορεί απλά να είναι θέμα προσωπικού γούστου. Η ζάχαρη είναι πολύ λίγη και μπορείς να την παραλείψεις, απλά δίνει για μενα κάτι ωραίο στην υφή. Με τις σταφίδες μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου. Καλά πειράματα/πειράγματα! Και θέλω φωτο 🙂

  • Απάντηση
    Κατερίνα
    29/01/2018

    Καλησπερα,
    Μπορω να αντικαταστήσω το ταχίνι με φυστικοβούτυρο;

    Ευχαριστώ,
    Κατερίνα

    • Απάντηση
      29/01/2018

      Καλησπέρα! Ναι άνετα! Καλό θα ήταν όμως να είναι το φυσικό φυστικοβούτυρο (100% φιστίκι) που βγάζει λαδάκι όπως το ταχίνι και είναι πιο υδαρές. Αν έχεις μόνο συμβατικό φυστικοβούτυρο θα πρότεινα να προσθέσεις και δυο κουταλιές σούπας (30ml) ελαιόλαδο. Όλα τα υπόλοιπα ίδια. Καλή επιτυχία!

      • Απάντηση
        Κατερίνα
        30/01/2018

        Καλησπερα,
        Μπορώ να παραλείψω το λιναρόσπορο ή ειναι απαραίτητο συστατικό;

        Ευχαριστώ,
        Κατερίνα

  • Απάντηση
    peny
    30/01/2018

    Καλημέρα!επειδη δειχνουν λαχταριστα θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη ή να την αντικαταστήσουμε με κάτι για να μπορεί να το φάει παιδί κάτω των 2 που δεν επιτρέπεται η ζαχαρη; ευχαριστώ!

    • Απάντηση
      30/01/2018

      Καλημέρα! Η ζάχαρη μπορεί άνετα να μείνει εκτός, είναι πολύ μικρή ποσότητα και ενώ δίνει ένα κάτι στη συνταγή, θα είναι και πάλι νόστιμα τα μάφινς χωρίς αυτή. Αρκεί όμως το παιδί να μπορεί να φάει το μέλι, που είναι το βασικό γλυκαντικό μας εδώ! Καλή επιτυχία!

  • Απάντηση
    Anastasia
    04/02/2018

    Μπράβο κ πάλι μπράβο!Πολύ γευστικά κ εύκολα!Κι εγώ χρησιμοποίησα σταφίδες κ κανέλα αντί για σοκολάταΔοκιμάστε τα, δεν θα το μετανιώσετε!Ευχαριστούμε πολύ Ελένη!❤

    • Απάντηση
      04/02/2018

      Αναστασία μου εγώ σε ευχαριστώ για το γλυκό σου σχόλιο! Μου δίνεις μεγάλη χαρά! Καλή εβδομάδα!

  • Απάντηση
    Katerina
    17/02/2018

    Πολύ ωραία τα μαφίνς !!έβαλα ταχίνι ολικής και τα στερεά τα κοσκινισα όλα μαζί και βγήκαν πολύ αφράτα! !!
    Σίγουρα θα δοκιμάσω και άλλες συνταγές σου!

    • Απάντηση
      17/02/2018

      Ταχίνι ολικής ε; Πολύ ενδιαφέρον! Και το κοσκίνισμα είναι πάντα καλή ιδέα (αν δεν το βαριέσαι όπως εγώ! Χαχα) Χαίρομαι που σου άρεσαν τα μάφινς και ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σου για άλλες μου συνταγές. Καλό τριήμερο!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave