23.08.2017
You can use WP menu builder to build menus

24.06.2014

5 αξιολ., M.O. : 5,00
3-4

Ένα γιαουρτλού λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού χρησιμοποιήσαμε σάλτσα με λουκάνικο και πιπεριές αντί για το κεμπάπ. Κάτι σαν διασταύρωση γιαουρτλού με σπετζοφάι δηλαδή!

Πριν μερικές εβδομάδες έγινε το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Το φεστιβάλ αυτό, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του πέρσι, επανήλθε φέτος δριμύτερο. Πρόκειται για μια δράση της οποίας η οργάνωση γίνεται από την ομάδα Surfers for Life, και τα έσοδα της οποίας πηγαίνουν σε διάφορες οργανώσεις που στηρίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Φέτος τα έσοδα διατέθηκαν στον ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και στην ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων). Είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε κι εμείς, η ομάδα Food4Good, με την μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση! Να μαγειρέψουμε γύρω στις 10.000 μερίδες φαγητό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια από τις συναντήσεις που κάναμε για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της δράσης, όπου η πλήρης συνειδητοποίηση για το μέγεθος του εγχειρήματος ήρθε μόλις βάλαμε κάτω τις ποσότητες των υλικών που θα χρειαζόμασταν… Μετά από λίγα λεπτά νευρικού γέλιου πιάσαμε τη σοβαρή δουλειά, και το αποτέλεσμα; Ένας εκπληκτικός μπουφές, πολλά ικανοποιημένα στομάχια και πολύ κέφι! Όλα πήγαν απίστευτα ομαλά, και το Φεστιβάλ συγκέντρωσε πάνω από 10.000 ευρώ συνολικά. Νιώθω πολύ περήφανη που η ομάδα μας και όλοι οι φοβεροί φίλοι foodies που την πλαισίωσαν, παίξαμε έναν ρόλο στην φοβερή αυτή επιτυχία.

Η ομάδα που μαγείρεψε το γιαουρτλού ήταν υπέροχη! Ευχαριστώ Κατερίνα, Έφη, Λευτέρη, Μαρίνα και Χρήστο!

Όλα αυτά δεν θα γίνονταν φυσικά χωρίς τα υλικά μας! Και ευτυχώς είχαμε πολλούς και αξιόλογους συνεργάτες που στήριξαν την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τις εταιρίες Μέλι Αττική, ΓΙΩΤΗΣ -FYTRO, Creta Farms Greece, Farmers Republic, ΦΑΓΕ Total, ΑΒ Βασιλόπουλος, Maggi Greece, Symphonia Ltd., stokarotsi.gr, ΔήΜηΤρΑς γΑίΑ, Simply Greek, Κωσταρέλος τυροκομικά, Κρεοπωλείο Παπούλιας και Κρεοπωλείο Λόγος, INTERTRADE HELLAS A.B.E.E, Xαλβαδοποιΐα Μαραθώνος.

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 λουκάνικο χωριάτικο Creta Farms (200γρ.) σε φέτες

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωριδίτσες

1 ντομάτα ώριμη, μέτρια, ψιλοκομμένη στο μούλτι (να μας δώσει 2/3 κούπας)

1 κ.σ. πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 1 κούπα καυτό νερό

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ρίγανη

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

πίτες για σουβλάκι, κομμένες, για το σερβίρισμα

γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα

λίγη πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι, για το σερβίρισμα

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, και σε μισό λεπτό ρίχνουμε και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Προσέχουμε γιατί ίσως αρχίσουν λίγο να κολλάνε, οπότε ανακατεύουμε συχνά.

Βήμα 3

Όταν περάσει ο χρόνος (σύνολο 10 λεπτά) ρίχνουμε τη ντομάτα και το νερό με τον πελτέ. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Η σάλτσα θα είναι λίγο υδαρής αλλά όχι πολύ νερουλή.

Βήμα 4

Στρώνουμε τις πίτες σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Προσθέτουμε από πάνω γιαούρτι, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι, και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε 2-3 στρώσεις από πίτες και σάλτσα όπως κάνουμε με τα λαζάνια, και να πασαλείψουμε την επιφάνεια με γιαούρτι. Έτσι το σερβίραμε στην εκδήλωση και άρεσε πολύ! Οι πιτούλες πρέπει να απορροφήσουν ζουμί για να κόβονται εύκολα!

Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook. Και μιας και θα είστε εκεί, κάντε την και ένα Like! Είναι για καλό σκοπό.

5 αξιολ., M.O. : 5,00
Link Love

Μια γεύση από το Food4Good στο Φεστιβάλ Ευ Ζην 2014
Κέικ Βρώμης με Μέλι από το Gourmelita
Μελοπιτάκια από το Funky Cook
Φακές Σαλάτα από το Wonderfoodland
Τυρόψωμο από το Sugar Buzz (από συνταγή του Funky Cook)

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

10 Σχόλια

  • Απάντηση
    24/06/2014

    Διάβασες τη σκέψη μου σήμερα….. θα το κάνω για την αποψινή βραδιά! Μα τι γιαουρτλού φοβερό είναι αυτό! Και τι όμορφα που ήταν όλα! Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την ευκαιρία που μου δώσατε να συμμετέχω! Φιλιά Ελένη μου!

    • Απάντηση
      24/06/2014

      Έφη μου εμείς σε ευχαριστούμε! Η βοήθεια η δικιά σου και των κοριτσιών ήταν ανεκτίμητη. Εκτός αυτού χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα και από κοντά! Το γιαουρτλού το έφτιαξα πάλι κι εγώ για τη φωτογραφία και έφαγα σχεδόν όλο αυτό που βλέπεις!

  • Απάντηση
    24/06/2014

    Να χωθώ στην οθόνη μου θέλω να το φάω χαχα Πολύ νόστιμο και εύκολο να γίνει! Φιλάκια^^

    • Απάντηση
      24/06/2014

      Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι πανεύκολο και απίστευτα νόστιμο κι ας έχει λίγα και απλά υλικά!

  • Απάντηση
    mm_skg
    24/06/2014

    Τελειο ακουγεται! Θα δοκιμαστει λιαν συντομως!

  • Απάντηση
    24/06/2014

    Άσε Ελένη γιατί πολύ στενοχωρήθηκα που δεν το δοκίμασα.
    Βλέπεις οι μικρές κυρίες έκλαιγαν και μισοκοιμόντουσαν οπότε φύγαμε εσπευσμένα.
    Τι καλά έκανες που ανέβασες τη συνταγή! Ειδικά για αυτό το πιάτο άκουσα τα καλυτερότερα!
    Φιλιά πολλά!

    • Απάντηση
      25/06/2014

      Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητάκι, ιδανικό για μεσοβδόμαδο μαγείρεμα. Γίνεται και ωραία σάλτσα για μακαρόνια!

  • Απάντηση
    25/06/2014

    Ήταν πολύ όμορφα και μπράβο σε όλα τα παιδιά που έκαναν αυτή την προσπάθεια. Δεν είμαστε επαγγελματίες και για μένα τουλάχιστον ήταν η πρώτη φορά που μαγείρεψα για τόσο πολύ κόσμο! Ευχαριστούμε πολύ και τους χορηγούς των προιόντων που συνεισέφεραν σ’αυτό το σκοπό! Φιλιά πολλά!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave