18.11.2017
You can use WP menu builder to build menus

25.09.2013

28 αξιολ., M.O. : 4,50
2

Η σούπα αυτή δε χρειάζεται συστάσεις. Ένα φαγητάκι απλό, οικονομικό, θρεπτικό και νόστιμο. Η προετοιμασία του στο Slow Cooker το κάνει ακόμα πιο εύκολο, μιας και δε χρειάζεται καν να το έχουμε στο μυαλό μας όσο αυτό μαγειρεύεται.

Εγώ φτιάχνω τα ρεβίθια με ζωμό αντί σκέτο νερό, για πάρουν έξτρα νοστιμιά. Και χρησιμοποιώ μαγειρική σόδα μετά το μούλιασμα, γιατί ενώ λένε ότι δε χρειάζεται, εγώ έχω δει διαφορά στην υφή τους. Έχετε φάει ρεβίθια από κονσέρβα; Είναι απίστευτα μαλακά χωρίς να είναι λιωμένα, και η υφή τους είναι σχεδόν βουτυρένια. Με τη μέθοδο αυτή πετυχαίνω το πλησιέστερο αποτέλεσμα.

Συνήθως φτιάχνω μια μεγάλη ποσότητα και αυτά που περισσεύουν τα στραγγίζω, τα χωρίζω σε μερίδες της μιας κούπας, και τα καταψύχω σε σακουλάκια. Όποτε θέλω να φάω σαλάτα για κυρίως γεύμα τα ξεπαγώνω και τα προσθέτω και αυτά. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με τον τόνο, την καπνιστή πέστροφα, το μαρούλι, τη ρόκα, το νεαρό σπανάκι, τις κόκκινες πιπεριές, τα ντοματίνια κ.ά.

Σημείωση: Οι ποσότητες αυτές είναι για slow cooker χωρητικότητας 4 λίτρων (λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο δεν είναι θέμα). Αν το δικό σας είναι πολύ μεγαλύτερο (πάνω από 6 λίτρα, προτείνω να αυξήσετε τις ποσότητες των υλικών ή να δοκιμάσετε τα ρεβίθια νωρίτερα μιας και πιθανόν να γίνουν γρηγορότερα).

Υλικά

1 κούπα ρεβίθια ξερά

½ κ.σ. μαγειρική σόδα

1 κρεμμύδι, κομμένο στα δυο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι

4-5 στροφές του μύλου φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φύλλα δάφνη

2 κούπες ζωμό της αρεσκείας σας (λαχανικών για νηστεία)

2 ½ κούπες νερό

Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό. Μετά από 8-12 ώρες τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά για να μη μαυρίσουν, αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον 5 φορές.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τα ρεβίθια στο slow cooker και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γυρνάμε το slow cooker στο low και αφήνουμε για 9-10 ώρες.

Βήμα 3

Σερβίρουμε με λεμόνι, φετούλα και φυσικά φρέσκο ψωμί!

Photo: Ευχαριστούμε τον Συλλέκτη για την χρήση της αντίκας (Γερμανικό ασημένιο κουτάλι).
28 αξιολ., M.O. : 4,50
Link Love

Ρεβίθια, ρεβίθια, ρεβίθια
Ρεβίθια Σούπα. Μια άλλη άποψη από τη Μικρή Κουζίνα
Τα Δικά μου Ρεβίθια από τις Συνταγές της Ασπρούλας
Ρεβίθια Ψητά: Το Σνακ του Pac-man από το Pandespani

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

11 Σχόλια

  • Απάντηση
    lena
    23/10/2013

    Πολύ ωραία ιδέα Ελένη αυτή με τα σακουλάκια στην κατάψυξη για μένα που κάνω διατροφή με όσπρια και συνδυασμούς οσπρίων τόσο με λαχανικά αλλά και με ζυμαρικά,νομίζω πως μου έδωσες τη λύση,η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήταν μέσα στις προτιμήσεις μου τα ρεβίθια σούπα, έτσι θα τα τιμώ νομίζω μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον ….. ανάλογα με την όρεξη που θα έχω είτε σαν σαλάτα είτε σαν φαγητό!

    • Απάντηση
      23/10/2013

      Τα όσπρια τα αγαπώ και εγώ πολύ, και η κατάψυξη είναι σωτήρια γιατί το μαγείρεμά τους δεν είναι ό,τι πιο βολικό για έναν πολυάσχολο άνθρωπο! Συνήθως φτιάχνω ή ρεβίθια ή μπαρμπούνια για το σκοπό αυτό, αλλά και τα μαυρομάτικα ή ακόμα και οι φακές θα ήταν σούπερ. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ο λιγοστός χώρος στον καταψύκτη!

  • Απάντηση
    lena
    23/10/2013

    Kαταπληκτική η ιδέα με τα σακουλάκια στην κατάψυξη…ευχαριστώ Ελένη θα με εξυπηρετήσει πολύ επειδή εργάζομαι και με τον τρόπο αυτόν θα έχω πάντα την σαλάτα που μου αρέσει ….τα ρεβίθια τα προτιμώ σαλάτα από σούπα,τα βρίσκω πιο γευστικά,επίσης θα δοκιμάσω να βάλω τη σόδα μετά το μούλιασμα όπως προτείνεις…θα σου πω μόλις τα φτιάξω!

    • Απάντηση
      lena
      23/10/2013

      Συγνώμη για το διπλό σχόλιο αλλά μου είχε βγάλει το πρωί αδύνατη υποβολή σχολίου…και το έγραψα δυο φορές με άλλα λόγια…συμβαίνουν αυτά στον διαδικτυακό κόσμο…

      • Απάντηση
        23/10/2013

        Ε τότε σε ευχαριστώ διπλά που το ξαναέγραψες! Πόσες φορές έχω εγκαταλείψει σχόλια που έγραφα όταν μου σπάσανε τα νεύρα κάτι τέτοια. Τώρα όποτε γράφω το κάνω και ένα copy πριν πατήσω send… για καλό και για κακό!

        • Απάντηση
          lena
          24/10/2013

          Από εδώ και πέρα μόνο copy…..πάλι στη δική σου γωνιά όπως θα κατάλαβες Ελένη,να διαλέξω συνταγές για το μενού της επόμενης εβδομάδας….μου αρέσει πολύ αυτή η λεπτομέρεια στις συνταγές σου,τα tips,φτάνει να τα πετύχω κι εγώ ώστε να είναι το ίδιο νόστιμα!

          • 24/10/2013

            Σ’ευχαριστώ πολύ, πολύ χαίρομαι που ξαναήρθες! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πετύχεις όλα τέλεια. Και για οτιδήποτε χρειαστείς εδώ είμαι, είτε σε σχόλιο είτε σε μέιλ!

  • Απάντηση
    χριστινα
    15/02/2016

    To κρεμμυδι γιατι κομμενο στα 2?

    • Απάντηση
      15/02/2016

      Για να δώσει γεύση αλλά να μπορώ να το βγάλω μετά. Αν είναι να φαγωθούν τα ρεβίθια σαν σούπα, μπορεί να μπει και ψιλοκομμένο. Αν είναι να σουρωθούν για να φαγωθούν πχ σε σαλάτα, καλύτερα να βγει το κρεμμύδι στο τέλος.

  • Απάντηση
    Βάσω
    13/09/2017

    Αν και παρέλειψα κάποια βήματα και πρόσθεσα φρέσκο Θυμάρι που λατρεύω, ήταν μακράν τα καλύτερα ρεβύθια που έχω φάει ! Λιώνουν στο στόμα !!
    Μπράβο Ελένη . Εύκολο και τέλειο φαγητό!

    • Απάντηση
      13/09/2017

      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν. Το φρέσκο θυμάρι ακούγεται υπέροχο! Έχω καιρό να φάω ρεβίθια, μου έδωσες ιδέα για αύριο. Ευχαριστώ για την «επίσκεψη»!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave