27.03.2017
You can use WP menu builder to build menus

17.01.2017

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
3-4
3.5lt

Ένα εκπληκτικό κοκκινιστό μοσχάρι με χυμό ροδιού και σταφίδα, σιγομαγειρεμένο με τις ώρες στο slow cooker. Σερβίρουμε με πουρέ για το απόλυτο Κυριακάτικο φαγητό.

Αυτό το μοσχάρι ήταν από τα πρώτα φαγητά που έκανα στο slow cooker. Όταν μου πρωτοέφερε η Mrs D. τη συσκευή από την Αγγλία έψαχνα μανιωδώς να βρω κατάλληλες συνταγές. Οι μόνες που έβρισκα ήταν τύπου «ένα κιλό κρέας, μια κονσέρβα σούπα μανιταριών, μια κονσέρβα σούπα τυριού και ένα πακέτο σάλτσα κρεμμυδιού σε σκόνη». Όσοι με παρακολουθείτε γνωρίζετε πως δεν σνομπάρω συνταγές και υλικά ποτέ, και δεν θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω μια τέτοια. Αλλά αφενός δεν υπάρχουν σούπες σε κονσέρβα εδώ στην Ελλάδα (δυστυχώς, γιατί πολλές από αυτές είναι φανταστικές – πχ η σούπα ντομάτα της Heinz), και αφετέρου ένα τέτοιο φαγητό δεν είναι να το τρως συχνά, λόγω συντηρητικών. Ήθελα να βρω κάτι με πιο νορμάλ και καθημερινά υλικά, που να μπορώ να τα βρω στο σουπερμάρκετ. Γύρισα την προσοχή μου σε food blogs (τα οποία εμπιστεύομαι περισσότερο από απρόσωπες ιστοσελίδες με συνταγές), και μια ωραία μέρα έπεσα πάνω σε αυτό εδώ το διαμάντι.

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Ρόδι και Σταφίδα στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: Close up side view of a plate of beef over mashed potatoes with some pomegranate arils sprinkled on top. The antique plate has a pretty design around the edge and is sitting on a wooden background. Behind the plate are some pomegranates, one of them broken open to reveal the arils inside. A couple of sprigs of thyme decorate the meat.

Το έφτιαξα αρκετές φορές αυτό το φαγητό όταν είχα πρωτοβρεί τη συνταγή, και μετά για κάποιο λόγο το ξέχασα. Τις προάλλες που αναρωτιόμουν τι συνταγή για slow cooker να μοιραστώ μαζί σας, πήρε το μάτι μου τη λέξη ρόδι κάπου και χτύπησε η έμπνευση σαν κεραυνός. Και πόσο χαίρομαι γι’αυτό! Θα μπει στο πρόγραμμα και θα το φτιάχνω πιο συχνά αφού αρέσει και στον Μίστερ. Δεν έχω αλλάξει πολλά πράγματα στην αρχική συνταγή, διότι δεν το χρειάζεται.

Όσο αφορά στο κομμάτι κρέατος, σας έχω νέα. Νομίζω πως είμαι κοντά στο να καταλήξω στο ποιο είναι το αγαπημένο μου για το slow cooker. Τις δυο τελευταίες φορές που έχω μαγειρέψει μοσχάρι, μου έχει δώσει ο χασάπης μου ποντίκι και έχει γίνει και τις δυο πολύ καλό και μαλακό. Έχω ακόμα να δοκιμάσω κι άλλες κοπές, οπότε θα σας κρατάω ενήμερους.

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Ρόδι και Σταφίδα στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: Pomegranates on a wooden background. One of them broken in two, the arils falling out onto the wood. Some more arils scattered towards the bottom of the photo. Light coming in from the left casting a dark shadow on the whole pomegranate.

Η σάλτσα αυτού του πιάτου είναι κάτι το ονειρεμένο. Και όταν έχουμε μια σάλτσα όνειρο, ο καλύτερος τρόπος να μην πάει χαμένη είναι να συνοδεύσουμε το φαγητό με πουρέ. Για μας τουλάχιστον αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό. Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό και με πατάτες τηγανιτές φυσικά, ή με ρύζι, ή και με ζυμαρικά. Ένα κους κους θα ταίριαζε κι αυτό πολύ. Σας αφήνω όμως να το βρείτε αυτό μόνοι σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εγώ θα σας πω μόνο πως πρέπει να δοκιμάσετε τη συνταγή. Και να έρθετε μετά να μου πείτε πως σας φάνηκε. Σύμφωνοι;

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Ρόδι και Σταφίδα στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: Three quarter view of a plate of beef over mashed potatoes with some pomegranate arils sprinkled on top. The antique plate has a pretty design around the edge and is sitting on a wooden background. Behind the plate are some pomegranates, one of them broken open to reveal the arils inside. A couple of sprigs of thyme decorate the meat.

Υλικά

1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. πολτός σκόρδου (φτιάξτε σπιτικό εδώ)

2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για σοτάρισμα

800γρ μοσχάρι (εγώ έβαλα ποντίκι), κομμένο σε μερίδες

400γρ (1 κονσέρβα) ντοματάκι κονκασέ

2 κ.σ. νερό

3 κ.σ. μέλι

240ml (1 κούπα) χυμός ροδιού

4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

120ml (1/2 κούπα) σταφίδα σουλτανίνα

3/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/4 κ.γ. θυμάρι

1/4 κ.γ. εστραγκόν

1/4 κ.γ. βασιλικός

1/4 κ.γ. ρίγανη

1/8 κ.γ. κανέλα

Βήμα 1

Βάζουμε το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου και το λάδι στο δοχείο του slow cooker και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το έξτρα λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Το προσθέτουμε στο δοχείο.

Βήμα 3

Στο ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το ντοματάκι, ξεπλένουμε το κουτί με τις 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε κι αυτό, και ανακατεύουμε καλά να μαζέψουμε τυχόν κομματάκια κρέατος που έχουν κολλήσει. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με την ντομάτα. Τα μεταφέρουμε στο δοχείο της συσκευής πάνω από το κρέας.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον χυμό ροδιού, το ξύδι, τη σουλτανίνα, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και την κανέλα.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε στο low για 9 με 11 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να πήξει λίγο η σάλτσα.

Σημείωση: Εγώ έλεγξα το κρέας στις 8 ώρες και αποφάσισα να το αφήσω άλλη μια. Μετά το ξέχασα και τελικά το έκλεισα στις 11 ώρες σύνολο. Ήταν τέλειο.

Πρωτότυπη συνταγή από το Gluten Free Goddess.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    sofia
    13/03/2017

    Μόλις σκούπισα το πιάτο για να μη χάσω ούτε μια σταλα σάλτσα!!! Πεντανοστιμο!!!!

    • Απάντηση
      13/03/2017

      Χαχα! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Τώρα που μου το θύμισες, εύχομαι να είχα τέτοιο για φαγητό σήμερα αντί για σπανακόρυζο!! 😉

Designed by Designers United - Powered by Stonewave