21.06.2018
You can use WP menu builder to build menus

25.05.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
6-8

Ανεβάζουμε την κλασική σπιτική λεμονάδα σε άλλο επίπεδο, προσθέτοντάς της τους διακριτικούς, γήινους τόνους του παντζαριού και την εκρηκτική σπιρτάδα του τζίντζερ. Γλυκιά, γευστική, πανέμορφη και απόλυτα ξεδιψαστική!

Σπιτική Ροζ Λεμονάδα με Παντζάρι και Τζίντζερ www.thefoodiecorner.gr Photo description: A wooden box (at a distance) in a very green lush field. On the box is a cheesecake and a jug of lemonade. A white linen napkin is draped over one corner. In the background are some dry tree branches and some yellow flowers.

Το δέντρο μου έχει ακόμα λεμόνια, και μάλιστα έχουν αρχίσει να πέφτουν από μόνα τους. Είναι λοιπόν η περίοδος πανικού που με πιάνει, όταν συνειδητοποιώ πως πρέπει να βρω τρόπο να τα αξιοποιήσω όλα. Και σύντομα! Δεν αντέχω να τα βλέπω να πηγαίνουν χαμένα.

Σπιτική Ροζ Λεμονάδα με Παντζάρι και Τζίντζερ www.thefoodiecorner.gr Photo description: The jug of lemonade on the wooden box. To it’s left, a stack of small empty plates and some cutlery right beside it.

Τώρα το Σαββατοκύριακο λοιπόν θα κοιτάξω να βρω χρόνο να τα στύψω. Ή τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο. (Δεν υπόσχομαι τίποτα ε;) Αν τα καταφέρω, θα φτιάξω σίγουρα μερικές δόσεις αυτής της όμορφης, ροζ λεμονάδας. Ίσως και μια ακόμα δόση αυτής με το τσάι earl grey που έφτιαξα πρόπερσι. Θα βάλω τον συμπυκνωμένο χυμό στην κατάψυξη και όταν έχω όρεξη για σπιτική λεμονάδα, θα την έχω έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Σπιτική Ροζ Λεμονάδα με Παντζάρι και Τζίντζερ www.thefoodiecorner.gr Photo description: An overhead view of the jug of lemonade on the wooden box. To it’s left, a glass bottle of water and a couple of beer bottles. Half visible is a bowl of strawberries.

Σε άλλα νέα, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα μου στο Facebook να δείτε λεπτομέρειες για ένα σεμινάριο που θα γίνει στο The Good House. Αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία φαγητού, ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και να μιλήσουμε για styling, props, φωτισμό, φωτογραφία και πολλά ακόμα! Στις 9 Ιουνίου!

Σπιτική Ροζ Λεμονάδα με Παντζάρι και Τζίντζερ www.thefoodiecorner.gr Photo description: A table and two chairs set in a green field with grass and flowers. On the table are a jug of lemonade, a big bowl of salad and a cheesecake. In front of the table on the ground are a picnic basket with a fedora hat on it, a wire basket with some oranges and lemons, and a wooden box with a bowl of strawberries on it. In the background are an orange tree and some olive trees.

H λεμονάδα μας…

Υλικά

240ml (1 κούπα) νερό

250γρ (1 κούπα) ζάχαρη

50γρ παντζάρι ωμό, χοντροκομμένο

4γρ τζίντζερ φρέσκο, καθαρισμένο

240ml (1 κούπα) χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μούλτι χτυπάμε το παντζάρι και το τζίντζερ ώστε να κοπούν σε πολύ πολύ ψιλά κομματάκια. Προσθέτουμε περίπου τον μισό χυμό λεμονιού (προσοχή μην γεμίσει πολύ το δοχείο του μούλτι διότι θα ξεχειλίσει – αν είναι μικρό βάζουμε λιγότερο χυμό) και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Περνάμε το μείγμα από ψιλή σίτα (εγώ σκεπάζω ένα ψιλό σουρωτήρι με τούλι) και το στραγγίζουμε καλά πατώντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θέλουμε να μείνει στεγνό παντζάρι στο τούλι. Ανακατεύουμε τον χυμό με το υπόλοιπο λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το κρύο σιρόπι σε ένα μπουκάλι ή δοχείο με καπάκι, προσθέτουμε τον χυμό και ανακινούμε ζωηρά να αναμειχθούν. Για να σερβίρουμε αραιώνουμε ένα μέρος συμπυκνωμένου χυμού με δυο μέρη νερού (ή κατά βούληση, ανάλογα πόσο πάγο θα βάλουμε). Διακοσμούμε με κομματάκια λεμόνι, δυόσμο, ή και άλλα φρούτα αν θέλουμε όπως φράουλες και κεράσια.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο