05.10.2024
You can use WP menu builder to build menus

01.08.2014

2 αξιολ., M.O. : 5,00
3.5lt

Με δυο τρία υλικά και ένα slow cooker φτιάχνουμε εύκολα και νόστιμα σοκολατένια φιστίκια. Ιδανικά για να συνοδεύσουμε το παγωτό μας, ή και να τα φάμε σκέτα μπροστά στην τηλεόραση.

Αυτή η ανάρτηση κανονικά έπρεπε να έχει δυο συνταγές για συνοδευτικά παγωτού. Τις έχω φτιάξει και τις δυο μέρες τώρα. Όταν όμως κατάφερα και ξέκλεψα πέντε λεπτά για να φωτογραφίσω, με τον Westley να κοιμάται ήσυχος σε μια γωνίτσα, από το άγχος να τελειώσω γρήγορα ξέχασα το ένα συνοδευτικό (αυτά τα φιστίκια) στο ψυγείο και δεν τα έβαλα στο παγωτό! Ο κύριος σκυλούκος μας κοιμάται πολύ, αλλά όταν ξυπνήσει πρέπει να βγει επειγόντως έξω… ας μη μπω σε λεπτομέρειες, καταλάβατε! Οπότε το να φωτογραφίζω (και μάλιστα παγωτό που είναι από μόνο του δύσκολο με τη ζέστη) με το ένα μάτι πάνω του… είναι μια μικρή περιπέτεια. Δεν πειράζει όμως, απλά έχω σπάσει την ανάρτηση σε δυο μέρη και το δεύτερο θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες.

Ξεκινάμε λοιπόν με το συνοδευτικό #1. Φιστίκια με επικάλυψη σοκολάτας. Είναι από αυτά που λες «τώρα συνταγή είναι αυτό ή τιπ;». Λίγα υλικά, ακόμα πιο λίγη προσπάθεια, χάρη στο slow cooker. Φυσικά γίνονται και σε κατσαρολάκι αλλά θέλουν την προσοχή μας, ενώ έτσι δεν έχουμε το άγχος μην αρπάξουν ούτε χρειάζεται να ανακατεύουμε ή να ασχοληθούμε γενικότερα κατά τη διαδικασία.

Τα φιστίκια αυτά είναι εθιστικά και έχουν έντονη την αλμυρογλυκιά γεύση που λατρεύω, όπως ξέρετε άλλωστε από τις μπατονέτες με επικάλυψη σοκολάτας και τα σοκολατάκια fudge με θαλασσινό αλάτι που έχω φτιάξει παλιότερα. Αν θέλετε κάτι πιο ήπιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλατα φιστίκια. Αλλά θα χάσετε! Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα σαν σνακ, αλλά το καλύτερο είναι να βάλετε λίγα (ή πολλά) στο παγωτό σας. Ταιριάζουν απίστευτα.

Υλικά

300 γρ (λίγο πάνω από 1 1/2 κούπα) φιστίκια ψημένα και αλατισμένα (peanuts)

140 γρ σοκολάτα γάλακτος

90 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Βήμα 1

Βάζουμε τα φιστίκια στο slow cooker. Σπάμε τη σοκολάτα στα κομμάτια της και τη βάζουμε κι αυτή στο δοχείο. Ανάβουμε τη συσκευή στο low και αφήνουμε για 1 ½ ώρα ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη συσκευή.

Βήμα 2

Βγάζουμε το δοχείο από τη βάση και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει (για να μπορούμε εύκολα να το πιάσουμε). Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αδειάζουμε πάνω της το μείγμα. Απλώνουμε με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει η σοκολάτα. Σπάμε σε κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο αν έχει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη φωτογραφία βλέπετε φιστίκια με επικάλυψη σοκολάτας πάνω σε παγωτό κρέμα με σιρόπι βύσσινο.

2 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    mm_skg
    05/08/2014

    Φανταστικα!
    Πολυ ωραιο εργαλειο ο slow cooker!

    (η φωτο ειναι εντελως yummy!!!)

    • Απάντηση
      05/08/2014

      Ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά όσο περνάει ο καιρός συνεχώς εκπλήσσομαι με αυτά που μπορώ να φτιάχνω στη συσκευή… Και τώρα με το κουτάβι που τρέχω, με έχει σώσει!