25.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

24.04.2021

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
4

Μια απαλή, βελούδινη μους σοκολάτας με πέντε μόνο υλικά και πανεύκολη προετοιμασία. Την βαθιά σοκολατένια γεύση της συμπληρώνουν υπέροχα οι φρουτώδεις νότες του ελαιόλαδου και η αλμύρα του αλατιού.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A bottle of olive oil lying on a rusty coloured surface next to a chopping board with pieces of dark chocolate on it.

Η μους αυτή πρέπει να είναι από τις πιο εύκολες που μπορεί να φτιάξει κανείς. Έχει πέντε μόνο υλικά και το μόνο που απαιτεί λίγη προσοχή είναι το λιώσιμο της σοκολάτας. Ένα ανακάτεμα και το μείγμα είναι έτοιμο να μπει στο ψυγείο να δέσει.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A bottle of olive oil lying on a rusty coloured surface next to a chopping board with chopped dark chocolate on it. Next to the chocolate is a knife. Below the board is a ceramic jug of coconut milk, a tiny brass bowl of salt and a glass bowl of honey.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μπορεί να αναρωτιέστε τι δουλειά έχει το ελαιόλαδο σε μια μους σοκολάτας. Κι όμως, τα δυο αυτά υλικά ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Είναι από αυτούς τους αναπάντεχα νόστιμους συνδυασμούς όπως είναι για παράδειγμα η σοκολάτα με το αλάτι ή η σοκολάτα με το τσίλι. Το ελαιόλαδο στα γλυκά με σοκολάτα δίνει μια ξεχωριστή φρουτένια νότα και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη γεύση της.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A side view of a hand pouring olive oil out of a bottle into a small glass bowl. Around the bowl of oil are a bowl of honey, a board with chopped chocolate on it, a ceramic jug of coconut milk and a tiny brass bowl of salt.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr

Εδώ βέβαια πρέπει να προσέξουμε τι ελαιόλαδο θα χρησιμοποιήσουμε αφού η γεύση του παίζει σημαντικό ρόλο. Θέλουμε κάτι καλής ποιότητας με φρουτώδεις τόνους που θα λειτουργήσει και εύγευστα αλλά και διακριτικά. Το ελαιόλαδο που χρησιμοποίησα εγώ είναι το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της Ol-eve το οποίο με έχει ενθουσιάσει γενικότερα με την απαλή νοστιμιά του (περισσότερα εδώ ή επικοινωνήστε με την εταιρία για φυσικά καταστήματα πώλησης).

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: Top down view of a large glass bowl of mousse mixture (looks like melted milk chocolate) with some blobs of white coconut milk on the surface.

Κάπου εδώ θα ανοίξω μια μικρή παρένθεση διότι θέλω να μοιραστώ κάτι που μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση. Γνωρίζετε για τον νέο ελαιώνα στο Σίγρι της Λέσβου; Όταν λέω “νέο” εννοώ οτι στην περιοχή αυτή δεν υπήρχε τίποτα, ήταν πρακτικά ερημοποιημένη γη. Το χωριό όλο και άδειαζε από κατοίκους, και φυσικά προοπτικές για ανάπτυξη δεν υπήρχαν. Μέχρι που ο ιδρυτής της εταιρίας πίσω από το brand Ol-eve αποφάσισε να κάνει κάτι για τον τόπο του. Τώρα το Σίγρι μπορεί να είναι υπερήφανο για τον υπέροχο ελαιώνα των 40.000 ριζών και το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο του.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: Side view of three glasses of chocolate mousse against a dark background. The mousse is garnished with raspberries. The glass furthest away is sitting on two wooden chopping boards, thus it is slightly higher than the front two. To the left is a bottle of olive oil.

Το σημαντικότερο για μένα είναι οτι το project αυτό αναπτύχθηκε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Το λίπασμα προέρχεται από φύκια που βγαίνουν στην κοντινή ακτή, οργανική κοπριά από πτηνοτροφία και βουστάσια του νησιού αλλά και από το προϊόν του κλαδέματος (φύλλα και κλαδιά). Οι ελιές προστατεύουν το χώμα με τις ρίζες τους και το κάνουν πιο γόνιμο με την σκιά τους και την προστασία που προσφέρουν από τον αέρα. Τα 2 χιλιάδες στρέμματα πλέον σφύζουν από κάθε λογής ζωή, και τα 40 χιλιάδες ελαιόδεντρα σβήνουν το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα που αφήνουν εως 2 χιλιάδες άνθρωποι! Ένα πραγματικά αξιόλογο έργο που πρέπει να γνωρίσουμε όλοι. Δείτε περισσότερα εδώ και στο άρθρο στις σημειώσεις.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A ¾ view of three pretty glasses of chocolate mousse with raspberries on top. The glass at the back is sitting on two stacked chopping boards.

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A top down view of three glasses of chocolate mousse with raspberries on top. The glass at the back is sitting on two stacked chopping boards. A spoon with some mousse on is lying next to the glass on the board.

Το ελαιόλαδο λοιπόν έχει την τιμητική του σήμερα, και σίγουρα πρωταγωνιστεί στη συνταγή μας παρέα με την μαύρη σοκολάτα. Ελπίζω να δοκιμάσετε τον συνδυασμό γιατί αξίζει. Είναι μια μους πανεύκολη, γρήγορη (αν εξαιρέσουμε τον χρόνο που θέλει να πήξει φυσικά), νηστίσιμη και πολύ εύκολα προσαρμόσιμη σε vegan. Και όλα αυτά με πέντε μόνο υλικά. Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Μους Αλατισμένης Σοκολάτας με Ελαιόλαδο www.thefoodiecorner.gr Photo descriptions: A closer side view of three pretty glasses of chocolate mousse with raspberries on top. The glass at the back is sitting on two stacked chopping boards.

Υλικά

180 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζωικά, χοντροκομμένη

1/4 κ.γ. ανθός αλατιού

45 ml (3 κ.σ.) Θυμαρίσιο Μέλι Ol-eve (βλ. “Δείξε μου")

90 ml (6 κ.σ.) Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ol-eve

360 ml (1 1/2 κούπα) γάλα καρύδας (από κονσέρβα, όχι ρόφημα)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Αντί για μέλι δοκιμάστε τη μους με Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης με Ιβίσκο της Ol-eve (βάλτε 2 κ.σ. και δοκιμάστε το μείγμα διορθώνοντας αν χρειάζεται). Άλλη εναλλακτική είναι η Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας Ol-eve, απλά αυτή θα την προσθέσετε στη ζεστή σοκολάτα μαζί με το αλάτι και θα περιμένετε λίγη ώρα να λιώσει πριν προχωρήσετε με την συνταγή (αλλιώς δεν θα είναι απόλυτα λείο το αποτέλεσμα). Αν χρειαστεί ξαναζεσταίνετε λίγο το μείγμα πριν προσθέσετε το ελαιόλαδο και το γάλα καρύδας.

Βήμα 1

Βάζουμε την χοντροκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα των 15 δευτερολέπτων. Προσοχή, μόνο 15 δευτερόλεπτα τη φορά, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο, αλλιώς θα καεί και θα αχρηστευτεί.

Βήμα 2

Μόλις λιώσει και είναι ζεστή ζεστή, προσθέτουμε το αλάτι και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε ξανά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει το χρώμα της σοκολάτας γάλακτος.

Βήμα 3

Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει η μους.

Βήμα 4

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με κόκκινα φρούτα αν θέλουμε (λίγα για να μην επισκιάσουμε τη φίνα γεύση του ελαιόλαδου). Εγώ τελικά την προτιμώ σκέτη!

Σημειώσεις
-Για πληροφορίες σχετικά με τον ελαιώνα στο Σίγρι δείτε αυτό το άρθρο.
-Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με την Ol-eve. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές και ειλικρινείς.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο