25.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

30.07.2019

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
8-10

Ένα φανταστικό και πανεύκολο τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο, με την ασύγκριτη γεύση των μπισκότων speculoos. Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό, αλήθεια.

Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A whole speculoos cheesecake with a layer of melted speculoos spread on top. In the background is a stack of ceramic plates.

Από τα καλύτερα τσίζκεϊκ που έχω φτιάξει, και έχω φάει, ποτέ. Μεγάλη δήλωση ε; Λοιπόν, πριν προχωρήσω πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ένα μικρό κόλλημα. Το άλειμμα μπισκότων speculoos είναι δυσεύρετο. Υπάρχει σε μερικά καταστήματα με εισαγόμενα τρόφιμα αλλά είναι ακριβούτσικο. Η λύση; Το μεγάλο ιντερνετικό κατάστημα που έχει τα πάντα.

Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A cut speculoos cheesecake to the bottom left of the image and three plates surrounding it, each containing a slice of cheesecake. In the top right corner a couple of stacked plates with some spoons on the top one.
 
Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: five ceramic plates each with a slice of cheesecake. Some spoons to the right of the image and a linen tea towel to the left, half visible.

Ξέρω, είναι ενοχλητικό να ανοίγεις μια συνταγή και να βλέπεις υλικό που δεν υπάρχει στα μαγαζιά. Πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ υλικά που είναι προσβάσιμα σε όλους, αλλά αυτή τη φορά δεν γινόταν αλλιώς. Το speculoos spread, ή αλλιώς cookie butter, ή αλλιώς biscoff spread είναι ένα άλειμμα που φτιάχνεται από αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια που καμιά φορά μας δίνουν με τον καφέ, και που ονομάζονται speculoos. Ξέρετε, αυτά τα σχεδόν καραμελένια, σκουρόχρωμα μπισκότα με αρώματα μπαχαρικών που κατάγονται από την Ολλανδία. Φανταστείτε μια κρέμα πηχτή, γλυκιά και μυρωδάτη με τη γεύση αυτών των μπισκότων! Τρώγεται και με το κουτάλι και είναι κολασμένη.

Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: a side view of a speculoos cheesecake with one slice missing.
 
Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: five ceramic plates each with a piece of cheescake on it. One plate is stacked on some of the others forming a small cluster.

Παραγγείλτε λοιπόν ένα μεγάλο βάζο από αυτό το άλειμμα (η πιο διαδεδομένη μάρκα στην Ευρώπη νομίζω είναι η Lotus) και απολαύστε το σε αυτό το τσίζκεϊκ, ή πάνω σε ψωμί (είναι εκπληκτικό σε λαγάνα!), σε τσουρέκι, λιωμένο σαν σάλτσα σε παγωτό, ή όπως αλλιώς σας έρθει.

Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A side view of a slice of cheesecake, the three layers (biscuit base, creamy filling and melted speculoos) clearly visible.

Αξίζει τον κόπο εκατό φορές, αλήθεια σας λέω.

Εύκολο Τσίζκεϊκ με Άλειμμα Μπισκότου Speculoos (Χωρίς Ψήσιμο) www.thefoodiecorner.gr Photo description: five plates each with a slice of speculoos cheesecake. A couple of slices have fallen on their side and one plate has a spoon with a bite of cheesecake on it. Three of the plates are sitting on a bunched up linen tea towel.

Υλικά

100 γρ βούτυρο γάλακτος

250 γρ μπισκότα speculoos, χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη

400 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ + 70 γρ άλειμμα speculoos, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ ζάχαρη άχνη

200 ml κρέμα γάλακτος (με πλήρη λιπαρά), κρύα από το ψυγείο

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Τα μπισκότα τα βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Το άλειμμα το βρίσκουμε στο ίντερνετ ή σε καταστήματα με εισαγόμενα τρόφιμα. Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου.

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο (εγώ το κάνω στον φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα των 15 δευτερολέπτων για να μην καεί) και το ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να «βραχεί» το μείγμα και μεταφέρουμε σε ταψάκι των 21-22 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Πατάμε καλά το μείγμα να απλωθεί παντού και να στερεοποιηθεί (μπορούμε με τα χέρια ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού). Καλύπτουμε το ταψάκι με κερομάντηλο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Βάζουμε το τυρί κρέμα, τα 200 γραμμάρια άλειμμα speculoos και την άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με ηλεκτρικό αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο καθαρό μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με τον ηλεκτρικό αυγοδάρτη (αφού έχουμε καθαρίσει το σύρμα) μέχρι να σφίξει και να σχηματίσει σταθερές κορυφές.

Βήμα 4

Ενσωματώνουμε την κρέμα στο μείγμα τυριού «διπλώνοντάς» το με απαλές κινήσεις, ιδανικά με μαρίζ. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε στο ταψί με τη βάση μπισκότου, απλώνουμε ομοιόμορφα και το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει.

Βήμα 5

Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του τσίζκεϊκ με λίγο έξτρα άλειμμα μπισκότου. Στις φωτογραφίες έχω βάλει παραπάνω από όσο χρειάζεται (δείτε σημειώσεις) οπότε για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνω το πολύ 70 γραμμάρια. Το λιώνουμε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα να ρευστοποιηθεί και περιχύνουμε με αυτό το τσίζκεϊκ.

Σημείωση
Προσπάθησα που λέτε να κάνω ωραίο σχεδιάκι με το λιωμένο άλειμμα αλλά η αποτυχία ήταν παταγώδης. Έλυσα το πρόβλημα του κακάσχημου τσίζκεϊκ λούζοντάς το με ακόμα περισσότερο άλειμμα για να βγάλω φωτογραφία της προκοπής! Γευστικά όμως παραήταν γλυκό, οπότε και προτείνω την ποσότητα που αναγράφεται.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο