27.03.2017
You can use WP menu builder to build menus

19.01.2017

11 αξιολ., M.O. : 4,09
4-6

Μια σαλάτα διαφορετική από τις άλλες, με υλικά που δένουν μεταξύ τους σαν να ήταν φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Ψητή κολοκύθα, ψητά παντζάρια και κατσικίσιο τυρί, αλληλοσυμπληρώνονται και δημιουργούν ένα έντονο γευστικό αποτέλεσμα, που μαζί με τις φακές και το dressing μας δίνουν μια σαλάτα που ικανοποιεί πλήρως τον ουρανίσκο αλλά και την πείνα μας. Δείτε στο βίντεο πόσο εύκολα την φτιάχνουμε.

Άλλο ένα νόστιμο βιντεάκι έχουμε σήμερα, στα πλαίσια της συνεργασίας μου με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Πόσο μου άρεσε η παραγωγή αυτή˙ πραγματικά τη χάρηκα πολύ. Αυτό είναι το τελευταίο βίντεο της συγκεκριμένης σειράς, αλλά το #MadewithAB συνεχίζει με κάτι ολοκαίνουργιο. Σύντομα θα ξέρετε περισσότερα!

Προς το παρόν, απολαμβάνουμε το βίντεο αυτό, και δοκιμάζουμε τις φακές με ψητή κολοκύθα, ψητό παντζάρι και κατσικίσιο τυρί. Έχετε ψήσει ποτέ κολοκύθα ή παντζάρια στον φούρνο; Είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματός τους. Βγάζουν περισσότερη γλύκα, και έχουν πολύ καλύτερη υφή. Δεν έχει καμία δυσκολία η διαδικασία. Δείτε και μόνοι σας!

Ζεστή Σαλάτα με Φακές, Ψητό Παντζάρι, Ψητή Κολοκύθα και Κατσικίσιο Τυρί www.thefoodiecorner.gr Photo description: Top view ingredient photo. Bottom left half a pumpkin with the seeds showing in the hollow part, top left three whole onions, top centre a pile of raw lentils, top right a chopping board with two pieces of feta and a small bowl of peppercorns. Bottom right a black bowl of 5 whole beetroot, topped and tailed. Bottom centre a handful of rocket leaves. All sitting on a dark wooden surface.

Χορταστικό και νόστιμο το πιάτο μας λοιπόν. Οι γευστικοί συνδυασμοί είναι υπέροχοι (παντζάρι + κατσικίσια φέτα = ό,τι καλύτερο) και ενώ μιλάμε για σαλάτα, τα υλικά της την κάνουν ένα πλήρες γεύμα. Φανταστείτε τη σε ταπεράκι στο γραφείο… ε; Σίγουρα καλύτερη εναλλακτική από μια τυρόπιτα. Πεταχτείτε λοιπόν σε ένα ΑΒ και προμηθευτείτε υλικά για να τη δοκιμάσετε!

Ζεστή Σαλάτα με Φακές, Ψητό Παντζάρι, Ψητή Κολοκύθα και Κατσικίσιο Τυρί www.thefoodiecorner.gr Photo description: Top view of a bowl of lentil salad, pieces of beetroot, pumpkin, onion and feta scattered all over. Some rocket leaves garnishing the top. Bowl is sitting on a dark wooden surface, with more rocket leaves scattered to its left. Wooden serving spoons just visible to the right of the bowl.

Υλικά

Για τα ψητά λαχανικά

400 γρ παντζάρια (καθαρισμένα), κομμένα σε κύβους

150 γρ κρεμμύδι (καθαρισμένο), κομμένο σε χοντρές φέτες

1 ½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο

800 γρ κολοκύθα (καθαρισμένη), κομμένη σε κύβους

½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για το dressing

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

2-3 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού αλάτι

½ κουτ. γλυκού θυμάρι

½ κουτ. γλυκού κύμινο

½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

650 γρ φακές χονδρές, βρασμένες al dente (300 γρ ωμές)

250 γρ κατσικίσιο τυρί (τύπου φέτα), θρυμματισμένο

φύλλα ρόκας (για γαρνιτούρα)

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα (200C αντιστάσεις) και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Βάζουμε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με μισή κουταλιά σούπας λάδι, ανακατεύουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε στη μια πλευρά της λαμαρίνας (αργότερα θα βάλουμε και την κολοκύθα). Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ βάζουμε την κολοκύθα στο ίδιο μπολ με μια κουταλιά σούπας λάδι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, προσθέτουμε την κολοκύθα δίπλα στα παντζάρια, πασπαλίζουμε με το αλάτι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Φτιάχνουμε το dressing χτυπώντας τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, τις περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και λίγα φύλλα ρόκας. Απολαμβάνουμε τη σαλάτα χλιαρή.

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς.
-
Photo credits: Production team for #madewithAB

11 αξιολ., M.O. : 4,09

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    19/01/2017

    Never made it with pumpkin before sounds delicious, i like to add a little chili to mine and some coriander. Cant wait to try your version with all of those lovely spices

    • Απάντηση
      19/01/2017

      Ooh, chili would suit it perfectly! Do you mean fresh coriander? That also sounds amazing, it’s hard to find fresh here in Greece so I never think to add it to recipes. But yes, it would definitely suit this salad. Thanks for the great ideas!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave