23.05.2017
You can use WP menu builder to build menus

17.04.2017

1 αξιολ., M.O. : 5,00
4-6

Μια εύκολη πουτίγκα με υπέροχη κρέμα πορτοκαλιού. Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που περίσσεψε.

Χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο Πάσχα, με καλούς φίλους, αγαπημένα πρόσωπα και καλό φαγητό. Δεν θα σας κρατήσω πολύ, φαντάζομαι είναι μέρες που είτε έχετε φάει πολύ και δεν πολυψήνεστε να διαβάζετε περιγραφές συνταγών, ή γενικά είστε σε φάση ξεκούρασης και βαριέστε τα μπλαμπλαδίστικα κείμενα. Σωστά;

Κι εγώ είμαι σε φάση τρέλας, μιας και σε λίγες μέρες ξεκινάει το σεμινάριο που διοργανώνω στα Χανιά! Οπότε λίγα λόγια για μια συνταγή που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή.

Πουτίγκα με Τσουρέκι και Κρέμα Πορτοκαλιού www.thefoodiecorner.gr Photo description: The rough dark surface, with half a tsoureki bread sitting on a pretty napkin, to the bottom right of the photo. Two slices are lying on their side in front of the loaf. In the bottom left, top left and top right corners of the photo are three oranges with their leaves attached. To the left of the photo are some pieces of cubed tsoureki bread.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Κρατηθείτε. Έχουμε τσουρέκι μυρωδάτο, είτε δικό μας είτε του φούρνου μας, και κρέμα πορτοκαλόπιτας. Με νιώθετε;

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Φτιάξτε το. Και μη ξεχάσετε τη σπιτική σάλτσα σοκολάτας διότι είναι το απόλυτο ταίρι της πουτίγκας.

Αυτά.

Χρόνια πολλά και πάλι!

Υλικά

350γρ τσουρέκι, κομμένο σε μέτριους κύβους (αν είναι λίγο ξερό ακόμα καλύτερα)

100γρ ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

3 αυγά

100γρ γιαούρτι στραγγιστό

60ml (4 κ.σ.) ελαιόλαδο

120ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένος

Για τη σάλτσα σοκολάτας

120γρ σοκολάτα μαύρη, χοντροκομμένη

2 κ.σ. γάλα εβαπορέ

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις) και βάζουμε τους κύβους τσουρεκιού σε ένα μικρό πυρεξ.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη και το ξύσμα, και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού χτυπώντας το μείγμα ύστερα από κάθε προσθήκη να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Περιχύνουμε το τσουρέκι με το μείγμα και το αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσει υγρό. Πατικώνουμε ελαφρά τα κομμάτια να βυθιστούν κάπως στο μείγμα. Τα θέλουμε να είναι λίγο στριμωγμένα στο πυρέξ.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει κάπως η πουτίγκα και να πάρει λίγο χρώμα. Θα έχει πήξει αρκετά και το μείγμα.

Βήμα 5

Για τη σάλτσα σοκολάτας, βάζουμε τη σοκολάτα και το εβαπορέ σε ένα πυρίμαχο μπολάκι και τα ζεσταίνουμε στα μικροκύματα σε διαστήματα των 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί για να λιώσει η σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Όσο κρυώνει πήζει η σάλτσα, αλλά μπορούμε να την ξαναζεστάνουμε αν χρειαστεί.

1 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο

Designed by Designers United - Powered by Stonewave