19.10.2019
You can use WP menu builder to build menus

19.01.2016

1 αξιολ., M.O. : 5,00
3-6

Ένας πρωτότυπος τρόπος να απολαύσουμε τις πολύχρωμες πιπεριές. Τις φτιάχνουμε αλά τεξ-μεξ και τις γεμίζουμε με τόνο, καστανό ρύζι, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι. Ένα νόστιμο συνοδευτικό, ή ελαφρύ γεύμα.

Λατρεύω τις πολύχρωμες πιπεριές. Όταν δούλευα σε γραφείο έπαιρνα συχνά μαζί μου, καθαρισμένες και κομμένες στα δυο, και τις έτρωγα για σνακ. Θυμάμαι πως με πείραζαν οι συνάδελφοι για το κράτς κρούτς που έκαναν, αλλά και για το άρωμα πιπεριάς που αναδυόταν στον όροφο! Το ξέρατε ότι οι κόκκινες πιπεριές έχουν σχεδόν τρείς φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια; Ναι. Και έχουν και βιταμίνη Α. Κάτι ήξερα λοιπόν ε;

Εδώ τις ψήνουμε λίγο οπότε δεν ξέρω πόση βιταμίνη διατηρείται, διατηρείται όμως σίγουρα η γλυκιά και υπέροχη γεύση τους. Και δεν τις ψήνουμε μέχρι να λιώσουν, θέλουμε να κρατάνε αλλά να είναι μαλακές και ζουμερές. Με το καστανό ρύζι Uncle Ben’s, τον τόνο, τα φασόλια και το καλαμπόκι έχουμε ένα σούπερ ελαφρύ γεύμα, πολύ θρεπτικό αλλά και χορταστικό. Τα μπαχαρικά, το τυρί και το ταμπάσκο δίνουν μια ξεχωριστή νότα και μια σπιρτάδα στη γεύση. Να πω εδώ πως το ταμπάσκο δεν το καταλαβαίνουμε σε αυτή την ποσότητα. Αν θέλουμε να το αισθανθούμε λίγο βάζουμε περισσότερες σταγόνες, όσες αντέχουμε! Του ταιριάζει πολύ πάντως το καυτερό να ξέρετε!

Υλικά

1 σακουλάκι (125γρ) ρύζι καστανό Uncle Ben’s

6 πιπεριές πολύχρωμες, μεγάλες

1 κονσέρβα των 160 γρ τόνος σε λάδι (στραγγισμένος από τα πολλά λάδια)

1/2 κονσέρβα των 300 γρ καλαμπόκι (στραγγισμένο)

1/2 κονσέρβα των 400 γρ κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα)

1/2 κ.γ. αλάτι + 6 πρέζες

1/4 κ.γ. λεμονοπίπερο ή απλό πιπέρι

1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1/8 κ.γ. κύμινο

1/8 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

5 σταγόνες ταμπάσκο (ή περισσότερο αν το θέλετε λίγο καυτερό)

1/4 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κούπα (120ml) πασάτα (χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος)

50 γρ τσένταρ τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Το Καστανό Ρύζι Uncle Ben’s που χρησιμοποίησα είναι το «10λεπτο σε μαγειρικό σακουλάκι». Γίνεται πανεύκολα, γρήγορα, και είναι πολύ νόστιμο.

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C αέρα (180C αντιστάσεις).

Βήμα 3

Όσο βράζει το ρύζι ανοίγουμε καπάκια στις πιπεριές κόβοντας το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι με κοφτερό μαχαίρι. Βγάζουμε τα σπόρια και τις μεμβράνες από το εσωτερικό και ρίχνουμε μέσα από μια πρέζα αλάτι. Φυλάμε το κάθε καπάκι μαζί με την αντίστοιχη πιπεριά. Αν οι πιπεριές δεν στέκονται όρθιες από μόνες τους, κόβουμε λίγο το καρουμπαλάκι που εξέχει. Προσέχουμε να μην ανοίξουμε τρύπα στο κάτω μέρος της πιπεριάς (αν και δεν χάλασε ο κόσμος αν γίνει).

Βήμα 4

Όταν βράσει το ρύζι το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον τόνο, τα φασόλια, το καλαμπόκι, το λεμονοπίπερο, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το ταμπάσκο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την πασάτα και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 5

Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση (μέχρι πάνω, δεν θα φουσκώσει διότι το ρύζι είναι μαγειρεμένο), τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και προσθέτουμε στο άνοιγμα το τυρί. Τοποθετούμε τα καπάκια και πιέζουμε να κλείσουν. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να αρχίσουν να μαυρίζουν λίγο σε κάποια σημεία.

Σημείωση: Οι πιπεριές μας θα είναι μαλακές αλλά θα κρατάνε λίγο στο δόντι. Αν τις θέλουμε ακόμα πιο μαλακές, τις βάζουμε χωρίς τη γέμιση στο ταψί, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και τις ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Μετά τις γεμίζουμε και συνεχίζουμε κανονικά τη συνταγή.
§
Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος (χορηγούμενη). Όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από το The Foodie Corner δοκιμάζονται από εμένα και θα τα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ανεξάρτητα από την τοποθέτηση αυτή. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Uncle Ben’s, δείτε εδώ.

1 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο