15.07.2018
You can use WP menu builder to build menus

21.03.2015

7 αξιολ., M.O. : 5,00
4-6

Το μυστικό της υπέροχης αυτής σούπας κρύβεται στο ότι ψήνουμε πρώτα τις ντομάτες και τα ντοματίνια Lucia μαζί με τα κρεμμύδια στο φούρνο. Προσθέτοντας στο τέλος τορτελίνια, μετατρέπουμε τη σούπα μας σε ένα απόλυτα χορταστικό γεύμα ιδανικό για όλες τις ώρες.

Η άνοιξη φαίνεται πως έρχεται με πολύ αργούς ρυθμούς φέτος. Έχει κάνει κάποια δειλά βήματα προς το μέρος μας, με λίγες ηλιόλουστες μέρες, κάποιες ελάχιστες μαργαρίτες και παπαρούνες, και αρκετό τριφύλλι στις άκρες του δρόμου. Χθες είδα και το πρώτο αχνό στρώμα γύρης στα σκαλιά του κήπου. Εύκολα όμως γελιέσαι, και αν βγεις χωρίς το μπουφανάκι… παρακαλάς τα σύννεφα να ανοίξουν γιατί στη σκιά ξαφνικά τρέμεις από το κρύο! Σίγουρα δεν παραπονιέμαι. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως είμαι του κρύου και όχι της ζέστης. Χαίρομαι που ακόμα χρειάζομαι το πάπλωμα το βράδυ, τη φλις ζακέτα, την κουβέρτα στα πόδια όταν βλέπω τηλεόραση. Και το ζεστό τσάι μου. Και τις σουπίτσες μου. Τις σουπίτσες που ενώ είπα φέτος θα τιμήσω, τελικά ο χρόνος πέρασε και δεν τις χάρηκα όσο ήθελα. Ευτυχώς που ο καιρός τις σηκώνει ακόμα. Χθες το βράδυ η σούπα αυτή με ψητά ντοματίνια και τορτελίνια ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν.

Γενικά στην κουζίνα μου τα ντοματίνια έχουν σταθερή παρουσία. Αγοράζω όλο το χειμώνα, γιατί ακόμα και με δυνατό κρύο βρίσκει κανείς νόστιμα. Η Lucia Tomato είναι από τις μάρκες που προτιμώ και εμπιστεύομαι, αφού η ποιότητά της είναι υψηλή αλλά και συνεπής. Εδώ χρησιμοποίησα και ντομάτες Lucia σε τσαμπί, αφού ήθελα η περιεκτικότητα της σούπας σε ντομάτα να είναι μεγάλη για έντονη γεύση. Το τσαμπί γενικά είναι προτιμότερο να υπάρχει, μιας και αποτελεί τον «ομφάλιο λώρο» του καρπού από τον οποίο συνεχίζει να λαμβάνει θρεπτικά συστατικά και την απαραίτητη υγρασία ώστε να διατηρείται περισσότερο. Αν θέλετε ντομάτες που θα κρατήσουν αρκετές μέρες, να προσέξετε το κοτσάνι να είναι ζωηρό πράσινο χρώμα, παχύ και όχι ξεραμένο. Αν είναι ξερό και οι καρποί ξεκολλάνε εύκολα, σημαίνει πως οι ντοματούλες είναι έτοιμες για πιο άμεση κατανάλωση.

Εδώ λοιπόν αποφάσισα να ψήσω πρώτα τις ντομάτες, τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια στο φούρνο. Δίνει κάτι πιο ιδιαίτερο αυτή η διαδικασία στην συνολική γεύση. Τα τορτελίνια κάνουν το πιάτο πολύ χορταστικό, οπότε δοκιμάστε μια σχετικά μικρή μερίδα σε σχέση με αυτό που συνηθίζετε σε σούπα, και αν θέλετε μετά συμπληρώνετε. Το ζυμαρικό όπως είναι φυσικό απορροφά αρκετό υγρό, άρα είναι καλό να σερβιριστεί αμέσως για να μην πήξει πολύ. Αν φυλάξετε κάποια ποσότητα για την επόμενη ημέρα καλό είναι όσο τη ζεσταίνετε να την αραιώσετε με ζωμό λαχανικών. Παρακάτω θα δείτε σημείωση με λίγες ακόμα ιδέες για το σερβίρισμα. Σουπίτσες λοιπόν, για τα τελευταία κρύα!

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

800 γρ ντομάτες Lucia από τσαμπί, κομμένες σε τέταρτα

700 γρ ντοματίνια Lucia σε τσαμπί και Lucia Snack (τα πολύχρωμα), ολόκληρα

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα

1/8 κ.γ. αλάτι

4 (200-230 γρ σύνολο) κόκκινες πιπεριές ψητές από βάζο, χοντροκομμένες

500 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό

1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, γλυκιά

1/4 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

250 γρ. τορτελίνια με τυρί

λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο, για το σερβίρισμα

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια λαμαρίνα το ελαιόλαδο και την τοποθετούμε στον φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C (αέρα). Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στη λαμαρίνα (να έχουν την άπλα τους), πασπαλίζουμε με το 1/8 κ.γ. αλάτι, και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζουμε τη λαμαρίνα με τις ψητές ντομάτες και τα κρεμμύδια, μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις πιπεριές και το ζωμό και περιμένουμε να πάρουν βράση. Όταν βράσουν προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, το θυμάρι, την πάπρικα και το κύμινο. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα για 50 λεπτά.

Βήμα 3

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά, και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα τορτελίνια, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά (περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά). Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι (το πολύ μισή κούπα). Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.

Άλλες ιδέες για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε σίγουρα με τριμμένο κίτρινο τυρί, ή μπορούμε να πειραματιστούμε με λίγη θρυμματισμένη φέτα.
- Στο τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος και/ή δυο χούφτες νεαρό σπανάκι το οποίο θα αφήσουμε μέχρι να μαραθεί (λίγα λεπτά).
- Ωραίο συνοδευτικό είναι η καπνιστή μπριζόλα/απάκι/σύγκλινο.
-//-
Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από το The Foodie Corner δοκιμάζονται από εμένα και θα τα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ανεξάρτητα από την τοποθέτηση αυτή. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς. Περισσότερες πληροφορίες για την Lucia Tomato θα βρείτε στο www.luciatomato.gr.

7 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο