19.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

28.03.2015

44 αξιολ., M.O. : 4,71
5
1-2

Ένα smoothie απολαυστικό, σοκολατένιο, χορταστικό και σούπερ υγιεινό. Ιδανικό για πρωινό ή σνακ, αφού με τη βρώμη, την μπανάνα, το ταχίνι και το γάλα αμυγδάλου, μας δίνει γεύση και ενέργεια. Α, είναι και νηστίσιμο!

Έχω αποφασίσει πως λατρεύω τα smoothies. Είμαι φρέσκια στο «σπορ», και το συγκεκριμένο πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Το έφτιαξα όταν μου ζητήθηκε να δημιουργήσω μια συνταγή για το περιοδικό Shape. Σκέφτηκα πως ένα smoothie θα ήταν ταιριαστό, αφού τα ροφήματα αυτά είναι πολύ χορταστικά, και αν βάλεις τα σωστά υλικά μπορεί να είναι και πολύ υγιεινά. Αυτό το smoothie λοιπόν έχει ωμή βρώμη, μπανάνα, ταχίνι και γάλα αμυγδάλου. Για έξτρα γλύκα έχει λίγο μέλι, και για να γίνει όλο ακόμα πιο λαχταριστό το έκανα σοκολατένιο, προσθέτοντας λίγο κακάο.

Αν δεν έχετε γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γάλα σας αρέσει σε γεύση. Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε, ακόμα κι αν δεν νηστεύετε. Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει γάλα ρυζιού, σόγιας και φουντουκιού, και ομολογώ ότι δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Ήμουν λοιπόν κάπως καχύποπτη με το γάλα αμυγδάλου. Τελικά όμως μου άρεσε πολύ, και μάλιστα ήταν πολύ νόστιμο και στον καφέ. Από τότε μέχρι και σε ινδικό τσάι το έχω βάλει. Δεν θα είναι μόνιμα στο ψυγείο μου, μιας και η τιμή του είναι λιγουλάκι τσιμπημένη και εγώ καταναλώνω πολύ γάλα γενικά, αλλά μια στο τόσο θα το παίρνω σίγουρα. Ειδικά αν είναι να φτιάξω και τέτοιο smoothie.

Και κάτι τελευταίο. Ανέφερα ωμή βρώμη. Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πως η ωμή βρώμη για μένα ισούται με χαρτόνι και πάντα την μαγειρεύω, είτε σε πόριντζ είτε σε γκρανόλα. Να όμως που όταν χτυπηθεί σε smoothie και λιώσει, χαρίζει πλούσια, κρεμώδη υφή και ωραία γεύση!

Υλικά

8 κ.σ. βρώμη τύπου quick cooking (κουάκερ)

2 μπανάνες μέτριες, ώριμες, κομμένες σε ροδέλες

4 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

2 κούπες γάλα αμυγδάλου, κρύο

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τη βρώμη, τις μπανάνες, το ταχίνι, το μέλι, το κακάο και το γάλα αμυγδάλου. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η βρώμη.

Βήμα 2

Αν έχουμε μεγάλα βαζάκια σερβίρουμε το smoothie σε αυτά. Εκτός από όμορφο είναι και πρακτικό, αφού αν περισσέψει απλά τοποθετούμε το καπάκι και φυλάμε στο ψυγείο για μια δυο μέρες.

44 αξιολ., M.O. : 4,71

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο