15.11.2018
You can use WP menu builder to build menus

03.09.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
2

Μια από τις αγαπημένες μου πατατοσαλάτες, κρεμώδης και κάπως ξινούτσικη, με ψητές ή βραστές πατατούλες baby, κομμάτια νόστιμης καπνιστής πέστροφας και ένα εύκολο dressing με σος ταρτάρ και λεμόνι.

Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα και Σος Ταρτάρ www.thefoodiecorner.gr Photo description: A marble chopping board in the centre of the photo, with flaked smoked trout on it and some gherkins. Hands are reaching in and cutting a gherkin on the board. To the top left a salad bowl with cooked baby potatoes, to the top right some lemon wedges, a bowl of dressing and a smaller bowl with extra tartare sauce. In the bottom left corner a half peeled egg. Everything is on a marble surface.

Γειά σας! Επέστρεψα! Πέρασε καιρός, το ξέρω. Δεν υπολόγιζα να λείψω τόσο από την ιντερνετική γωνίτσα μου, αλλά με πρόλαβαν διάφορα.

Η συνταγή αυτή ήταν προγραμματισμένη να ανέβει μια μέρα μετά τη μεγάλη φωτιά εδώ στην περιοχή μας. Να πω αρχικά ότι είμαστε όλοι καλά, δεν μας πλησίασε η φωτιά εδώ που είμαι, όμως ήταν κοντά. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να ανεβάσω εκείνες τις ημέρες ποστ, για λόγους σεβασμού αλλά και για λόγους που είχαν να κάνουν με πολύ πεσμένη διάθεση. Τι να έλεγα; Να μια ωραία πατατοσαλάτα; Όσο ωραία και να είναι, απλά δεν μου πήγαινε τότε να μιλάω για τέτοια.

Όταν άρχισε η καθημερινότητα να επιστρέφει λίγο στους ρυθμούς της, έπρεπε πια να αφοσιωθώ σε ένα μεγάλο πρότζεκτ που με περίμενε. Θα σας μιλήσω γι’αυτό άλλη φορά, αλλά ήταν κάτι που μου πήρε πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια, εξου και η εξαφάνιση.

Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα και Σος Ταρτάρ www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of a salad bowl with potato salad. To one side of the salad are two halves of a boiled egg with dressing drizzled over the top.

Τώρα όμως είμαι εδώ, με μια από τις αγαπημένες μου πατατοσαλάτες. Ανταγωνίζεται αυτή τη φανταστική φουρνιστή πατατοσαλάτα για την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου. Νομίζω είναι θέμα εποχής. Την φουρνιστή την προτιμώ χειμώνα, την δροσερή αυτή με την καπνιστή πέστροφα την απολαμβάνω όταν έχει ζέστη.

Οι πατατούλες είναι ακόμη πιο νόστιμες όταν ψήνονται ολόκληρες στο slow cooker. Τις πλένουμε (δεν τις κόβουμε), τις βάζουμε χωρίς καθόλου υγρά στο δοχείο και τις μαγειρεύουμε για 5-7 ώρες (ανάλογα πόσο γεμάτο είναι το δοχείο) μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Και να τις βράσουμε όμως, επειδή η φλούδα δίνει πολλή γεύση, καλό είναι να μην τις καθαρίσουμε. Οι baby άλλωστε δεν το χρειάζονται.

Αυτά λοιπόν. Ελπίζω να δοκιμάσετε την πατατοσαλάτα και να έρθετε να μου πείτε εντυπώσεις!

Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα και Σος Ταρτάρ www.thefoodiecorner.gr Photo description: The salad in a bowl. To the left a linen napkin arranged along the edge of the frame. To the bottom right a small empty bowl with the remains of the dressing and a spoon to its side.

Υλικά

500γρ πατατούλες baby, πλυμμένες, οι μεγαλύτερες κομμένες στη μέση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σος ταρτάρ

2 κ.σ. χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1/8 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

35-40γρ (4 μικρά) αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

180-200γρ καπνιστή πέστροφα

1-2 βραστά αυγά, καθαρισμένα (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν πολύ)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Υπάρχει σε πολλά σουπερμάρκετ και συνήθως βρίσκεται κοντά στις μαγιονέζες.

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε τις πατάτες είτε στο slow cooker είτε βράζοντάς τες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να κρατάνε το σχήμα τους). Τις ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσουν λίγο. (Το πόση ώρα τις αφήνουμε εξαρτάται από τη θερμοκρασία που θέλουμε τη σαλάτα μας)

Βήμα 2

Σε καθαρό βαζάκι μαρμελάδας βάζουμε το ελαιόλαδο, την σος ταρτάρ, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια κρεμώδης σάλτσα.

Βήμα 3

Βάζουμε τις πατάτες και τα αγγουράκια σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε. Κόβουμε μεγαλούτσικα κομμάτια καπνιστής πέστροφας με τα χέρια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε ξανά απαλά για να μην λιώσουμε το ψάρι.

Βήμα 4

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα χλιαρή ή κρύα, με βραστά αυγά αν θέλουμε.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο