15.11.2019
You can use WP menu builder to build menus

29.12.2016

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
12

Μια κλασική και πολύ εύκολη συνταγή για βαθιά σοκολατένια και μαστιχωτά μπράουνις, την οποία κάνουμε γιορτινή γεμίζοντας με τις αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές - μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Εύκολα Μαστιχωτά Μπράουνις με Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες www.thefoodiecorner.gr The brownies on their baking paper, cut into squares and slightly separated. Half of them (on the diagonal) have been sprinkled with icing sugar. At the bottom left, barely visible, is the small sieve used to sprinkle the sugar.

Προχθές σκεφτόμουν πως είναι καιρός να ξανακάνω κάποιο γλυκό, και στο μυαλό μου στριφογύρναγε μια ιδέα με μπράουνις. Κάποια στιγμή είπα μήπως τα συνδυάσω με μελομακάρονα, αφού αυτά ταιριάζουν με τη σοκολάτα (πλέον πωλούνται και μελομακάρονα με επικάλυψη). Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως μπορώ να βάλω μελομακάρονα μέσα στα μπράουνις!

Εύκολα Μαστιχωτά Μπράουνις με Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες www.thefoodiecorner.gr Close up of the brownies on the baking paper, two of them turned sideways to reveal the inside treats, a kourabie and a melomakarono cut in half when the brownie was cut.

Το ένα έφερε το άλλο και τελικά κατέληξα στο να βάλω και κουραμπιέδες. Μην κάνουμε μισές δουλειές, σωστά; Εντελώς Χριστουγεννιάτικα λοιπόν τα μπράουνις μας.

Εύκολα Μαστιχωτά Μπράουνις με Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες www.thefoodiecorner.gr Side view of the stack of brownies, against a a dark background, the light falling sideways and highlighting the light brown colour of the melomakarona inside the brownies.

Η βασική συνταγή των μπράουνις είναι η αγαπημένη μου, που έχω ήδη μοιραστεί εδώ και εδώ, απλά τώρα έχω αφαιρέσει λίιιγη ζάχαρη και την έχω απλοποιήσει κι άλλο για να λερώνω μόνο ένα μπολ. Σημαντικό, ειδικά τέτοιες μέρες που η κουζίνα μοιάζει συνέχεια σαν να έχει περάσει ανεμοστρόβιλος. Ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα λοιπόν τώρα, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα, βαθιά σοκολατένια, μαστιχωτά μπράουνις. Έξτρα μπόνους η έκπληξη μελομακαροκουραμπιέ που κρύβεται στο εσωτερικό τους.

Εύκολα Μαστιχωτά Μπράουνις με Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες www.thefoodiecorner.gr Overhead view of the flowery plate with a single brownie on it, turned sideways to reveal a cut side of kourabie and melomakarono. At the side of the plate is a mess of crumbled treats. All on a metal grey surface.

Εσείς τι κάνετε συνήθως με τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που περισσεύουν;

Εύκολα Μαστιχωτά Μπράουνις με Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες www.thefoodiecorner.gr Overhead view of the crumbled melomakarona and kourabiedes layed out in a downward messy line to the side of the metal grey surface.

Υλικά

120γρ σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη

170γρ βούτυρο

250γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1/4 κ.γ. αλάτι

3 αυγά

30γρ κακάο σε σκόνη

150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 μελομακάρονα

4 κουραμπιέδες, χωρίς πολλή άχνη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα (180 αντιστάσεις) και λαδώνουμε ένα ταψάκι 25x18cm. Το στρώνουμε με λαδόκολλα ώστε να εξέχουν οι άκρες.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε με σύρμα και συνεχίζουμε για άλλα 20”. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να αφήσουμε για μεγαλύτερο διάστημα από 20” γιατί αν καεί η σοκολάτα είναι για πέταμα.

Βήμα 3

Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε και το αλάτι. Μετά ρίχνουμε τα αυγά, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κακάο στο μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα. Βεβαιωνόμαστε πως δεν έχουν μείνει σβόλοι. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και κάνουμε το ίδιο. Ανακατεύουμε με πείσμα να πετύχουμε ομοιογενές μείγμα. (βλ σημείωση κάτω)

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω εναλλάξ μελομακάρονα και κουραμπιέδες (αφού έχουμε αφαιρέσει την πολλή άχνη). Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί, προσέχοντας να ενωθούν οι κουταλιές και να κάνουμε ένα στρώμα χυλού πάνω από τα γλυκά. Στους κουραμπιέδες δεν θα κολλάει εύκολα, να έχετε υπομονή! Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Βήμα 6

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τα μπράουνις στο ταψί. Όταν κρυώσουν, τραβάμε τις άκρες της λαδόκολλας και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε 12 κομμάτια ή αν θέλουμε μεγαλύτερα μπράουνις σε 9 κομμάτια.

Σημείωση: Μπορούμε πριν ξεκινήσουμε να ανακατέψουμε το αλεύρι με το κακάο σε μπολάκι με καθαρό σύρμα, και να φύγουν έτσι οι σβόλοι. Διαλέγουμε μεταξύ λίγο πιο έντονου ανακατέματος, και ενός έξτρα σκεύους για πλύσιμο. Εγώ προτιμώ τη γυμναστική!

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    Carol
    30/12/2016

    Umm … I’m embarrassed to say … nothing is leftover, so … now what…???

    • Απάντηση
      30/12/2016

      Haha! Don’t be, there wouldn’t be any here either if I didn’t keep them especially 😉

      You have three options, either buy some more (it’s allowed, it’s still the holiday season), make some yourself (recipes on the English side of the blog), or… make the brownies unstuffed! I vote for the first one!