17.07.2019
You can use WP menu builder to build menus

15.05.2015

12 αξιολ., M.O. : 4,08
12

Υπέροχες μπάρες με πλούσια γλυκοξινούτσικη γεύση λεμονιού, και βάση από τραγανό μπισκότο βούτυρου (shortbread). Εκτός της απίστευτης γεύσης, μεγάλο ατού τους η ευκολία στην προετοιμασία! Για πάμε, όσο έχουμε λεμόνια...

Σας έλειψα; Συγνώμη για την απουσία μου. Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ γεμάτες, ευτυχώς με καλά πράγματα. Αρκετή δουλίτσα, ευχάριστη (πόσο τυχερή είμαι;) αλλά λίγος ελεύθερος χρόνος να γράψω και να μοιραστώ συνταγές εδώ. Σύντομα θα σας πω αναλυτικά κάποια νέα, τα οποία θα τα δείτε κιόλας στο Goodie Corner. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Κερνάω λοιπόν μπάρες λεμονιού. Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσουν.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό Ανάλατο, ή Βούτυρο Αγελάδος Χωριό Βιολογικό

100 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική

1/8 κ.γ. αλάτι

2 αυγά

120 ml (1/2 κούπα) χυμός λεμονιού φρέσκος (από 2-3 λεμόνια)

1 κουτί (400 γρ. περίπου) γάλα ζαχαρούχο

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Βήμα 1

Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψάκι 25x18εκ και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι δυο απέναντι μεγάλες άκρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις).

Βήμα 2

Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν «ψίχουλα» και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια βουτύρου. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζουμε πολύ καλά με την παλάμη μας ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει πολύ λίγο χρώμα.

Βήμα 3

Όσο ψήνεται η βάση φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τον χυμό λεμονιού, και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 4

Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού. Προσέχουμε να απλωθεί μέχρι τις γωνίες και βάζουμε το ταψάκι πάλι στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να αρχίσει να παίρνει ελάχιστο χρώμα στις άκρες.

Βήμα 5

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς στο ταψάκι, ξεφορμάρουμε τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας προς τα πάνω, και κόβουμε σε 12 μπάρες.

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από το The Foodie Corner δοκιμάζονται από εμένα και θα τα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ανεξάρτητα από την τοποθέτηση αυτή. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Χωρίο, δείτε εδώ.

12 αξιολ., M.O. : 4,08

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο