19.08.2019
You can use WP menu builder to build menus

24.09.2013

18 αξιολ., M.O. : 3,61
2-4

Αυτά τα μπιφτεκάκια τα πρωτοέφτιαξα όταν έκανα τη δίαιτα Dukan. Είναι πάναπλα και αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για το φιλέτο σολωμού. Είναι ιδανικό φαγητό για όταν «προσέχουμε» και επειδή είναι γεμάτα πρωτεΐνη μας κρατάνε χορτάτους.

Για πιο οικονομική λύση, χρησιμοποιήστε κατεψυγμένο σολωμό τον οποίο θα ξεπαγώσετε τελείως πριν αρχίσετε.

Η μαγιονέζα τώρα, μόνο μαγιονέζα δεν είναι. Μου θύμισε όμως τη γεύση της οπότε τη βάφτισα έτσι για να ξεγελαστώ τις μέρες εκείνες της στέρησης! Είναι μια ελαφριά, κρύα σαλτσούλα από γιαούρτι που συνοδεύει τέλεια τα μπιφτεκάκια. Μπορείτε να τη ταιριάξετε και με άλλα ήδη ψαριού ή με κοτόπουλο.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια σολωμού

400 γρ. φιλέτο φρέσκου σολωμού χωρίς δέρμα, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1 κ.γ. γιαούρτι στραγγιστό (0% για Dukan)

2 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 ½ κ.γ. κάπαρη

2 κ.σ. πίτουρο βρώμης

¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Ελάχιστο λάδι για το τηγάνι

Για την ψεύτικη μαγιονέζα

3 κ.σ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό – 0% για Dukan)

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.γ. κάπαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Πωλείται σε πολλά μεγάλα σουπερμάρκετ σε γλαστράκι. Αλλιώς χρησιμοποιήστε φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά πολύ ψιλοκομμένο.
Βήμα 1

Για τα μπιφτέκια, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μερικές φορές. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε τα μεγάλα κομμάτια πάνω πάνω να κατέβουν προς τις λεπίδες. Ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μια χοντροαλεσμένη πάστα (με σβόλους), χωρίς να το λιώσουμε τελείως.

Βήμα 2

Πλάθουμε 4 μπιφτέκια πλακουτσωτά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 10 λεπτά περίπου στην κατάψυξη. Αν έχουμε χρόνο (πάνω από 20 λεπτά) τα βάζουμε και στο ψυγείο.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι (μια δυο κουταλίτσες είναι αρκετές). Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά, ανάλογα το πάχος τους. Δεν τα παραψήνουμε για να μη γίνει ο σολωμός λάστιχο!

Βήμα 4

Για την ψευτομαγιονέζα, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα καθαρό βαζάκι με καπάκι και ανακινούμε καλά. Όσο μένει στο ψυγείο καλυτερεύει σε γεύση.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με σαλάτα (2 στον καθένα) ή σε ψωμάκι μπέργκερ (1 στον καθένα).

Η συνταγή για τα μπιφτέκια είναι από το μπλογκ The Perfect Pantry.
18 αξιολ., M.O. : 3,61

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο