16.09.2019
You can use WP menu builder to build menus

28.10.2015

13 αξιολ., M.O. : 4,31

Το ginger ale είναι από τα αγαπημένα μου αναψυκτικά. Τώρα πια το φτιάχνω εύκολα και μόνη μου, συνδυάζοντας αυτό το σιρόπι πιπερόριζας με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Το τζίντζερ που περισσεύει το κάνω «κρυσταλλωμένο» για να έχω να μασουλάω ή να βάζω σε γλυκά.

Έχετε δοκιμάσει ginger ale; Είναι απίθανο αναψυκτικό, πολύ δροσιστικό, γλυκό αλλά και κάπως πικάντικο μαζί. Υπάρχει σε μεγάλα σουπερμάρκετ, συνήθως μαζί με τις σόδες και τα τόνικ. Αν σας αρέσει η γεύση του τζίντζερ αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι όμως πανεύκολο να το φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι. Φτιάχνοντας ένα σιρόπι που διατηρείται για πολύ καιρό, έχετε όποτε θέλετε ένα απολαυστικό αναψυκτικό, στην ποσότητα που σας βολεύει.

Τα κομματάκια πιπερόριζας που μένουν μπορείτε να τα μετατρέψετε εύκολα σε κρυσταλλωμένο τζίντζερ και να το κρατήσετε για σνακ (πολύ πικάντικο!) ή να το προσθέσετε σε γλυκά όπως αυτά τα μπισκότα.

Εδώ θα σας δώσω δυο εκδοχές του σιροπιού, λίγο διαφορετικές μεταξύ τους. Η μια βγήκε αρκετά γλυκιά και η άλλη αρκετά πικάντικη. Εγώ προτιμώ την πικάντικη, αλλά εσείς θα διαλέξετε αυτή που ταιριάζει στα δικά σας γούστα. Οι ποσότητες είναι μικρές για να δοκιμάσετε το σιρόπι για αρχή, και όταν πετύχετε αυτό που σας αρέσει μπορείτε να αυξήσετε τα υλικά στις αναλογίες που θέλετε για μεγαλύτερη ποσότητα.

Υλικά

Για το πιο γλυκό σιρόπι

110 γρ τζίντζερ (πιπερόριζα), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (βάρος μετά το ξεφλούδισμα)

1/2 κούπα ζάχαρη λευκή

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

1 κούπα νερό

Για το πιο πικάντικο σιρόπι

130 γρ τζίντζερ (πιπερόριζα), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (βάρος μετά το ξεφλούδισμα)

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

2 κούπες νερό

Βήμα 1

Για το γλυκό: Βάζουμε τα υλικά να βράσουν σε μικρό κατσαρολάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για μια ώρα. Σουρώνουμε σε μπουκαλάκι και όταν κρυώσει τελείως βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο.

Βήμα 2

Για το πικάντικο: Βάζουμε τα υλικά να βράσουν σε μικρό κατσαρολάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα. Σβήνουμε το μάτι αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα εκεί να κρυώσει το μείγμα για άλλη μια ώρα. Σουρώνουμε σε μπουκαλάκι και όταν κρυώσει τελείως βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο.

Βήμα 3

Για το κρυσταλλωμένο τζίντζερ: Αν έχουμε σκοπό να το φτιάξουμε κοιτάμε οι φέτες πιπερόριζας να μην είναι υπερβολικά λεπτές. Όταν σουρώσουμε το σιρόπι μεταφέρουμε τις φετούλες σε μια λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη (δεν αναφέρεται στα υλικά), όση μπορέσουμε ώστε να κολλήσει καλά. Τις αφήνουμε καμιά ωρίτσα να στεγνώσουν λίγο. Τις αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε να ξεραθούν αρκετά αλλά όχι να γίνουν κόκαλο. Φυλάμε το κρυσταλλωμένο τζίντζερ σε καθαρό βαζάκι μαρμελάδας.

13 αξιολ., M.O. : 4,31

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο