21.08.2019
You can use WP menu builder to build menus

27.10.2013

2 αξιολ., M.O. : 4,00
10
1

Προχθές είχα ένα πολύ όμορφο σχόλιο από μια αναγνώστρια στην ανάρτησή μου για ρεβίθια σούπα. Της άρεσε που έλεγα ότι βάζω μαγειρεμένα ρεβίθια στην κατάψυξη για να τα έχω έτοιμα για σαλάτα όποτε μου έρθει τέτοια έμπνευση. Έμπνευση σαν κι αυτή για παράδειγμα.

Αυτή η σαλατίτσα είναι ένα γεύμα από μόνη της. Τα ρεβίθια την κάνουν πολύ χορταστική και το τσορίθο της δίνει ένα ενδιαφέρον που μόνο με τα ντοματίνια, ε, όσο να ‘ναι δε θα το είχε. Το τσορίθο το έβλεπα καιρό σε μπλογκς του εξωτερικού, αλλά δεν το είχα πετύχει ποτέ σε σουπερμάρκετ. Μέχρι που το Lidl έβαλε εβδομάδα Ισπανίας και τσουπ, να σου το τσορίθο στο ράφι. Εννοείται πήρα μπόλικο για την κατάψυξη. Φαντάζομαι βέβαια ότι δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς το πικάντικο αυτό λουκάνικο (ή μήπως είναι σαλάμι;) σε ντελικατέσεν και εξειδικευμένα καταστήματα. Πάντως ταίριαξε πολύ με το όσπριο και την λίγο πιπεράτη ρόκα.

Οι ποσότητες εδώ είναι για μια μεγάλη μερίδα, αν συνοδεύσετε τη σαλάτα με κάτι άλλο τότε φτάνει για δυο άτομα. Θα παρατηρήσετε ότι δεν έχω φτιάξει κάποιο ντρέσινγκ, αυτό είναι γιατί θα χρησιμοποιήσουμε το λίπος που θα βγάλει το τσορίθο (δεν είναι μαρουλοσαλάτα για δίαιτα, είναι γεύμα είπαμε), το οποίο είναι αρκετά αλμυρό και πικάντικο. Άρα ίσως να μη χρειαστούμε ούτε αλατοπίπερο. Δοκιμάστε και διορθώστε ανάλογα.

Υλικά

80 γρ. λουκάνικο τσορίθο (chorizo), κομμένο σε φέτες

1 κ.γ. λάδι

1 κούπα ρεβίθια μαγειρεμένα

120 γρ. ντοματίνια (περίπου 12 μικρά) κομμένα στη μέση

50 γρ. ρόκα χοντροκομμένη με το χέρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια θερμοκρασία, και βάζουμε το λάδι και το τσορίθο να τσιγαριστεί.

Βήμα 2

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε. Θέλουμε να ζεσταθούν λιγάκι αλλά κυρίως να καλυφθούν με το λίπος και το χρώμα που θα βγάλει το τσορίθο.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε το τηγανάκι από το μάτι και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ μαζί με ό,τι λίπος έχει μείνει. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ρόκα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλατοπίπερο αν χρειαστεί. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

2 αξιολ., M.O. : 4,00
Link Love

Άλλες εμπνεύσεις για ρεβιθοσαλάτες
Σαλάτα με Ρεβίθια, Φέτα και Κόλιανδρο από το Η μάνα του... λόχου
Σαλάτα με Ρεβίθια και Γαρίδες από Τα Λιλά της Λίλας
Ρεβυθοσαλάτα με Ρόκα, Πορτοκάλι & Σταφίδες από την Madame Ginger

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

10 Σχόλια

  • Απάντηση
    lena
    28/10/2013

    Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου τι πανέμορφο πιάτο και σίγουρα πολύ εύγευστο,ήδη έχω βάλει τα ρεβίθια να μουσκεύουν- βράσιμο- σακουλάκια και θα ικανοποιήσω τα γούστα όλων στην οικογένεια….η παραπάνω συνταγή σίγουρα θα είναι για τα κρύα του χειμώνα ότι πρέπει..θα προμηθευτώ τα υλικά και έχει μπει στο πρόγραμμα για μαγείρεμα.Να που τα ρεβίθια αποκτούν αξία όχι μόνο ένα συνηθισμένο πιάτο σούπα λοιπόν αλλά ένα πιάτο »ρεβίθια σαλάτα με chorizo και ντοματίνια» θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιαστεί σε ένα επίσημο γεύμα!!!! (Αν πληκτρολογήσεις το ονοματεπώνυμό μου στο google θα δεις και την αφεντιά μου για να ξέρεις πως είμαι κιόλας–άσπρο παντελόνι χακί μπλουζάκι με γυαλιά ηλίου, ένα προφίλ που δεν χρησιμοποιώ απλά ενημερώνομαι για ότι με ενδιαφέρει και το έφτιαξα κάνοντας λογαριασμό gmail ώστε να μπορώ να σχολιάζω!

    • Απάντηση
      29/10/2013

      Γεια σου Λένα, σ’ευχαριστώ πολύ πολύ! Χαίρομαι που σου αρέσει το πιάτο! Πάω να σε «γκουγκλάρω» 😉

  • Απάντηση
    lena
    28/10/2013

    Στο fb δεν έχω προφίλ έχει όμως ο σύζυγος ο οποίος έκανε like στη σελίδα foodie corner και κοινοποίησε μόλις στον τοίχο του τον σύνδεσμο με τα ρεβίθια σαλάτα,να μάθουν και οι φίλοι που δεν αγαπούν τα ρεβίθια σούπα ότι υπάρχει τρόπος να τα αγαπήσουν σε μια εκδοχή που σίγουρα δεν θα είχαν σκεφτεί.

    • Απάντηση
      29/10/2013

      Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο! Είναι μεγάλη βοήθεια για μένα η κοινοποίηση στο fb, τώρα που είμαι και στην αρχή! Το εκτιμώ πολύ 🙂

  • Απάντηση
    lena
    29/10/2013

    Eλένη σου έστειλα μήνυμα πες μου αν το πήρες γιατί πάλι μου κάνει νούμερα πρωι πρωι (το αποθήκευσα όμως)….ή δεν θα το πήρες ή θα το πήρες εις τριπλούν αυτή τη φορά!

  • Απάντηση
    Olives and Olive
    31/10/2013

    Τέλειο πιάτο, Ελένη μου!!! Μου αρέσει πολύ ο συνδιασμός των υλικών και λατρεύω το chorizo!!! Καλή σου μέρα!!! Φιλιά!!

    • Απάντηση
      01/11/2013

      Ευχαριστώ πολύ! Λίγα υλικά αλλά πλούσιο αποτέλεσμα. Και εμένα μου άρεσε πολύ το chorizo, θα το ψάχνω συχνότερα!

  • Απάντηση
    Mrs Mulberry
    02/11/2013

    Λατρεύω το νέο blog σας. αυτό θα με βοηθήσει να μάθουν ελληνικά.

    • Απάντηση
      02/11/2013

      Ααα ευχαριστώ πολύ κυρία Mulberry!! Χαίρομαι πολύ που ήρθες και που σου αρέσει! Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια με τα ελληνικά να μου το πεις 🙂 So happy you visited!