24.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

23.09.2013

7 αξιολ., M.O. : 4,29

Για τις πατάτες αυτές και μόνο, αξίζει να έχει κανείς ένα slow cooker. Τις λατρεύω. Στο φούρνο παίρνουν πολύ ώρα και δύσκολα το αποφασίζει κανείς να τις φτιάξει. Με τον τρόπο αυτό η προετοιμασία γίνεται στο άψε σβήσε, και 8 ώρες μετά έχουμε τις τέλεια ψημένες πατατούλες, έτοιμες για όποια γέμιση μπορούμε να φανταστούμε!

Εγώ τις τρώω πάντα με τη φλούδα (όχι τις γλυκοπατάτες!) και μου αρέσει η πιο απλή εκδοχή τους. Φανταστείτε το καυτό εσωτερικό τους να ανοίγει και να υποδέχεται το βούτυρο και το τυράκι που λιώνουν άψογα. Λουκούμι. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Φτιάξτε τις.

Ιδέες για γέμιση
1. Βούτυρο, τυρί τριμμένο και αλατοπίπερο
2. Βούτυρο, τυρί και ζαμπόν ή μπέικον
3. Τόνο με καλαμπόκι και μαγιονέζα
4. Τσίλι κον κάρνε ή περισσευούμενη σάλτσα Μπολονέζ
5. Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
6. Φασόλια σε σάλτσα ντομάτας Heinz
7. Γιαούρτι ανακατεμένο με λίγες κουταλιές λεμόνι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά που σας αρέσουν
Και για τη γλυκοπατάτα, δοκιμάστε
1. Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια με μπέικον, ντοματίνια και πιπέρι
2. Βούτυρο και κανέλλα

Υλικά

Πατάτες ή γλυκοπατάτες όσες θέλετε ή όσες χωράνε στο slow cooker σας (και στοιβαγμένες μια πάνω στην άλλη, δε μας πειράζει)

Λίγο λάδι για πασάλειμμα

Λίγο αλάτι

Βήμα 1

Πλένουμε τις πατάτες καλά, τρίβοντάς τες (ειδικά αν τις τρώμε με τη φλούδα) λίγο με το πράσινο μέρος ενός καθαρού σφουγγαριού πιάτων. Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε λίγο λάδι στα χούφτα μας και πασαλείβουμε με αυτό τις πατάτες γύρω γύρω να καλυφθεί η φλούδα τους. Κάνουμε το ίδιο και με λίγο αλάτι. Βάζουμε μια μια τις πατάτες στο σκεύος. Μπορούμε να το γεμίσουμε στοιβάζοντας και τη μια πάνω στην άλλη, αρκεί να μην ενοχλούν το καπάκι.

Βήμα 2

Γυρνάμε το διακόπτη στο low και αφήνουμε για 8-10 ώρες. Πριν τις βγάλουμε δοκιμάζουμε να τις τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι μέχρι τη μέση. Αν το μαχαίρι μπεί εύκολα οι πατατούλες είναι έτοιμες!

Βήμα 3

Κόβουμε μια πατάτα κατά μήκος και βάζουμε πάνω όποια γέμιση μας αρέσει.

Η ανάρτηση είναι ενημερωμένη με νέα φωτογραφία (Αύγουστος 2016). Η γέμιση που φαίνεται είναι μια γρήγορη τονοσαλάτα με μαγιονέζα, λεμόνι, ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και αλατοπίπερο.

7 αξιολ., M.O. : 4,29

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

7 Σχόλια

  • Απάντηση
    nephelee
    04/05/2014

    Yum… molis efaga glukopatates pou ekana pasaleimenes me ladi karudas… very good and very healthy… 🙂

  • Απάντηση
    Ελενη
    09/01/2020

    Θα ηθελα να ρωτήσω λαδι βαζουμε στην κατσαρολα για τς πατατες και σαν μορω να κανω πατατες φουρνου με μπεικο

    • Απάντηση
      10/01/2020

      Καλησπέρα σας! Αυτή η συνταγή είναι για τη συσκευή slow cooker, δεν γίνεται σε κατσαρόλα. Αν εννοείται το δοχείο του slow cooker, όχι, δεν βάζουμε τίποτα άλλο, μόνο αυτά που λέει η συνταγή. Μπορείτε τις πατάτες να τις σερβίρετε με μπέικον αλλά προσωπικά δεν θα το έβαζα να ψηθεί μαζί τους μιας και δεν θα γίνει τραγανό στο slow cooker. Καλή όρεξη!

    • Απάντηση
      10/01/2020

      Συνταγή για κλασικές πατάτες φούρνου στο slow cooker υπάρχει στο βιβλίο μου The Greek Slow Cooker (στα Αγγλικά). Βρείτε πληροφορίες για το βιβλίο κάνοντας κλικ στη σχετική φωτογραφία στο δεξί μέρος της σελίδας αυτής.

  • Απάντηση
    Angeliki
    03/02/2020

    Can we mix normal potatoes and sweet potatoes and cook together?