16.09.2019
You can use WP menu builder to build menus

10.04.2015

3 αξιολ., M.O. : 5,00
30
12

Ζουμερά και αφράτα νηστίσιμα μάφινς, φτιαγμένα με αβοκάντο και ελάχιστο λάδι. Το αβοκάντο δεν διακρίνεται, και η γεύση των μάφινς είναι ελαφριά και ανοιξιάτικη, χάρη στο μυρωδάτο λεμόνι.

Είμαι πολύ περήφανη για τα συγκεκριμένα μάφινς. Είναι συνταγή δική μου, και επειδή η ζαχαροπλαστική δεν συγχωρεί τα πολλά πειράματα, χάρηκα πολύ όταν τα πέτυχα όπως τα ήθελα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε για το Χωριό, το brand της Μινέρβα με τα υπέροχα λάδια, βούτυρα και τυριά. Όσοι με παρακολουθείτε στο Facebook θα έχετε ίσως ήδη δει πως συνεργάστηκα με την εταιρία κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Οι συνταγές δεν ήταν νηστίσιμες, εκτός από αυτή που μοιράζομαι σήμερα, αλλά δεν περιείχαν κρέας. Δεν γίνεται να συνεργάζεσαι με εταιρία που παράγει τόσο ωραία γαλακτοκομικά προϊόντα και να μην τα χρησιμοποιήσεις στις δημιουργίες σου! Σιγά σιγά θα ανεβάσω και τις υπόλοιπες. Ξεκινάω με τα νηστίσιμα μάφινς μιας και είναι Μεγάλη Εβδομάδα. Δοκιμάστε τα τώρα, ή οποτεδήποτε, δεν θα σας λείψει τίποτα στη γεύση τους. Για τον καφέ, το τσάι, για σνακ ή ακόμα και για πρωινό.

Υλικά

250 γρ αλεύρι

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

5 κ.σ. αβοκάντο, ώριμο, λιωμένο καλά με πιρούνι (μισό αβοκάντο των 180 γρ περίπου)

2 κ.σ. Ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

4 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρέσκος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

180ml νερό

2 κ.γ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Για το γλάσο

60 γρ ζάχαρη άχνη

2-3 κ.γ. χυμός λεμονιού, φρέσκος

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C αέρα (180C αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο αβοκάντο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ξαναχτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό και αναδεύουμε με το σύρμα μέχρι να μη βλέπουμε αλεύρι. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ενσωματώνουμε.

Βήμα 4

Μοιράζουμε το μείγμα σε αντικολλητικές θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 20- 22 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα την οποία θα βουτήξουμε στο κέντρο ενός μάφιν. Θέλουμε να βγει στεγνή ή με λίγα στεγνά ψίχουλα. Αφήνουμε τα μάφινς στις φόρμες για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Βήμα 5

Όταν έχουν κρυώσει, ανακατεύουμε καλά την άχνη ζάχαρη με 2 κουταλιές γλυκού λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο. Προσθέτουμε χυμό αν χρειαστεί, σταγόνα σταγόνα, να γίνει πιο υδαρές. Απλώνουμε στα μάφινς και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί.

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από το The Foodie Corner δοκιμάζονται από εμένα και θα τα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ανεξάρτητα από την τοποθέτηση αυτή. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς.

3 αξιολ., M.O. : 5,00
Link Love

Νηστεία νηστεία αλλά το μάφιν μάφιν!
Μάφινς Σοκολατένια Νηστίσιμα από το Olga’s Cuisine
Νηστίσιμα Cupcakes Φουντουκιού από το Sugar Buzz
Νηστίσιμα Κεκάκια με Σοκολάτα και Μπανάνα από το Captain Cook

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    10/04/2015

    Έχω ένα πολύ ώριμο αβοκάντο λες;;
    Καλή Ανάσταση.

    • Απάντηση
      21/04/2015

      Ξανθή μου τα δοκίμασες τελικά; Ελπίζω όπως και να έχει να απόλαυσες το αβοκάντο!