18.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

29.04.2016

6 αξιολ., M.O. : 5,00
4-6
6.5lt

Μια σχεδόν “κλασσική” πια εναλλακτική της παραδοσιακής Μαγειρίτσας, με μανιτάρια αντί για κρέας. Και επιστρατεύουμε το slow cooker μας για να μην μείνουμε σπίτι την Ανάσταση!

Δεν θα μακρυγορήσω. Σήμερα δεν είναι μέρα για να χαζολογάμε στο ίντερνετ. Να λοιπόν η συνταγή. Ψωνίζετε τα υλικά, και το πρωί ψιλοκόβετε τα ζαρζαβατικά. Ένα σοταρισματάκι για τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και βουρ στο slow cooker. Είστε ελεύθεροι για το υπόλοιπο της ημέρας να φροντίσετε τις άλλες δουλειές σας. Η Μαγειρίτσα θα σας περιμένει έτοιμη το βράδυ.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Υλικά

Σημείωση: τα λαχανικά είναι ζυγισμένα μετά το καθάρισμα

30+20+20 γρ βούτυρο φρέσκο τύπου Κερκύρας

110 γρ κρεμμύδι ξερό (1 μέτριο), ψιλοκομμένο

350 γρ κρεμμυδάκια χλωρά (περίπου 1 ματσάκι), ψιλοκομμένα

400 γρ μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες και μετά στη μέση

250 γρ μανιτάρια άσπρα μικρά, κομμένα σε φετούλες

300 γρ μαρούλι (περίπου 1 μέτριο), λεπτοκομμένο

140 γρ άνηθος (περίπου 1 ματσάκι), ψιλοκομμένος

120 ml λευκό κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. θυμάρι ξερό

1 + 1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 + 1/4 κ.γ. λεμονοπίπερο

1 λίτρο καυτό νερό

2 αυγά

90 ml χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος (2 λεμόνια περίπου)

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 30γρ βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε 3 λεπτά να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε το χλωρό κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά στη χαμηλή φωτιά να μαλακώσει και να μαραθεί λίγο. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο δοχείο του slow cooker.

Βήμα 2

Επιστρέφουμε το τηγάνι στο μάτι, προσθέτουμε τα 20γρ βούτυρο και γυρνάμε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να σκουρύνουν και να μειωθούν σε όγκο.

Βήμα 3

Όσο σοτάρονται τα μανιτάρια ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο στο δοχείο πάνω από τα κρεμμύδια.

Βήμα 4

Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού (με το ζουμί) στο δοχείο του slow cooker πάνω από τα λαχανικά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το 1 κ.γ. αλάτι και το ½ κ.γ. λεμονοπίπερο. Ρίχνουμε από πάνω το καυτό νερό, γυρνάμε τη συσκευή στο low και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγομαγειρευτεί για 8 ώρες περίπου.

Βήμα 6

Όταν είμαστε έτοιμοι, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε. Κλείνουμε το slow cooker, βγάζουμε το δοχείο από τη βάση και το φέρνουμε δίπλα στο μπολ. Σιγά σιγά μεταφέρουμε λίγο λίγο το ζουμί από τη Μαγειρίτσα στο μείγμα με τα αυγά χτυπώντας διαρκώς για να μην κόψει. Εγώ χρησιμοποιώ κουτάλα των 100ml και ξεκινάω με μικρή ποσότητα, φτάνοντας σιγά σιγά να μεταφέρω γεμάτες κουταλιές ζεστής σούπας. Όσο πιο πολύ μεταφέρουμε με αυτόν τον τρόπο, τόσο σίγουροι θα είμαστε για την επιτυχία του αυγολέμονου! Όταν γεμίσει το μπολ μας και το μείγμα είναι πολύ ζεστό, ρίχνουμε το περιεχόμενο πίσω στο δοχείο, ανακατεύοντας συνεχώς τη σούπα. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται (εγώ έβαλα έξτρα ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. λεμονοπίπερο) και προσθέτουμε τα 20 γρ βούτυρο. Αν θέλουμε επιστρέφουμε το δοχείο στη βάση και κλείνουμε το καπάκι να διατηρηθεί για λίγο ζεστή η Μαγειρίτσα.

Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε μισή ώρα με 45 λεπτά πριν το τέλος να προσθέσουμε λίγο ρύζι στο slow cooker.

6 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    mia petra
    30/04/2016

    Καλά, η φωτογραφία υπερπαραγωγή!
    Καλό Πάσχα με Υγεία! Να περάσεις όμορφα 🙂