28.07.2017
You can use WP menu builder to build menus

12.11.2015

5 αξιολ., M.O. : 5,00
15
1

Πάναπλη και ελαφριά συνταγή με λίγα υλικά. Κολοκυθάκι, αυγό, λάδι τρούφας οι βασικοί πρωταγωνιστές, και σταρ φυσικά το spiralizer. Δεν έχετε ακόμα spiralizer; Ευκαιρία να αποκτήσετε με τον σημερινό διαγωνισμό!

Είχα καιρό να κάνω διαγωνισμό. Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τώρα, μιας και παρέλαβα νέα φουρνιά από προϊόντα στο Goodie Corner. Και ποιο είναι το πιο cute από όλα; Ο μικρούλης σπιράλ κόφτης λαχανικών. Ναι, το γνωστό σε όλους μας πια spiralizer της Paderno World Cuisine, βγήκε σε νέα έκδοση. Με δυο λεπίδες κοπής, κομπάκτ, για χρήση στο χέρι και όχι σε πάγκο. Δηλαδή; Δεν πιάνει τόσο χώρο στην κουζίνα. Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί ο κόφτης είναι πανέξυπνος, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Όπως ακριβώς το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το Spiralizer Τριών Λεπίδων που ήδη ομορφαίνει αρκετές από τις κουζίνες σας. Να σας πω και κάτι άλλο; Το μικρό δεν είναι καν διαθέσιμο στο Amazon ακόμα! (Να μην ευλογήσω λίγο τα γένια μου κι εγώ;)

Αν αναρωτιέστε γενικότερα ποιό από τα δυο spiralizers θα πρότεινα, θα έλεγα ανάλογα. Ανάλογα κυρίως το πόσο δεινοί λαχανοφάγοι είστε. Και δεν εννοώ λάχανα, εννοώ λαχανικά. Γιατί ο κόφτης αυτός κάνει θαύματα με πολλά λαχανικά, μεταξύ των οποίων παντζάρι, πατάτα, σελινόριζα, κολοκυθάκι, αγγούρι, καρότο, γλυκοπατάτα, κρεμμύδι και άλλα (ακόμα και τα κοτσάνια του μπρόκολου). Αν θέλετε απλά να δείτε γιατί έγινε τόσος ντόρος, και πιστεύετε ότι που και που θα σας άρεσε να αντικαθιστάτε τα ζυμαρικά με κάτι πιο πράσινο ή να τρώτε μια σαλάτα με όμορφα σχήματα, το μικρό μάλλον είναι για σας. Αν είστε χορτοφάγος ή βίγκαν, ή τρώτε πολλά λαχανικά και σας αρέσει να βάζετε φαντασία στα πιάτα σας, τότε θα σας έλεγα πως το μεγάλο σας ταιριάζει καλύτερα.

Ας μιλήσουμε όμως για το σπαγγέτι αυτό. Δεν υπάρχει ίχνος ζυμαρικού στο πιάτο. Τα μακρουλά αυτά που βλέπετε είναι κολοκυθάκι που έχει κοπεί με το spiralizer. Το αυγό ποσάρεται εύκολα αν ξέρει κανείς δυο βασικά τιπς (στο Δείξε μου), και το λάδι τρούφας… ε είναι από τις «πολυτέλειες» που αξίζει να έχουμε στην κουζίνα μας. Μη ξεχνάτε πως αρκεί μια πολύ μικρή ποσότητα για να δώσει απίστευτη γεύση τρούφας στα πιάτα μας. Αν δεν σας αρέσει απλά το παραλείπετε.

Στα του διαγωνισμού μας. Για να λάβετε μέρος θέλω ένα σχόλιο εδώ στο μπλογκ, στο οποίο να μου λέτε ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή από το μπλογκ μου με λαχανικά (όχι απαραίτητα κομμένα με spiralizer). Επίσης θέλω να κάνετε share την σχετική ανάρτηση στο facebook (θα τη βρείτε εδώ). Αν δεν έχετε κάνει like και τη σελίδα… άλλο ένα κλικ και είστε έτοιμοι για την κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη τα μεσάνυχτα. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω email την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. Καλή επιτυχία!

Για περιγραφή και τιμή του Spiralizer Χειρός με Δυο Λεπίδες, δείτε εδώ. Για περιγραφή και τιμή του Spiralizer με Τρείς Λεπίδες δείτε εδώ.

Υλικά

200 γρ κολοκυθάκι (ζυγίζουμε αφού κόψουμε τις άκρες)

1 κ.γ. βούτυρο

1 ή 2 αυγά (ανάλογα την όρεξη)

2-3 κ.σ. ξύδι λευκό

1/2 κ.γ. λάδι με τρούφα

αλατοπίπερο

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Το ποσέ πολλοί το φοβούνται. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να προσέξουμε τα εξής. Το αυγό πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται (πολύ πολύ φρέσκο) και στο νερό που βράζει πρέπει να προσθέσουμε ξύδι. Δεν παίρνει γεύση, μην ανησυχείτε, αλλά βοηθάει στο να μη διασπαστεί το ασπράδι. Δεν το παραλείπουμε.

Βήμα 1

Περνάμε το κολοκυθάκι από το spiralizer χρησιμοποιώντας τη λεπίδα για το λεπτό σπαγγέτι. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το βούτυρο και τα κολοκυθοσπαγγέτι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 3 λεπτά το πολύ, ίσα να αρχίσουν να μαλακώνουν. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω γιατί μετά θα βγάλουν υγρά.

Βήμα 2

Παράλληλα ποσάρουμε το αυγό. Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίχνουμε το ξύδι. Θέλουμε το νερό να σιγοβράζει (να βγάζει δηλ. μικρές φουσκαλίτσες) όχι να κοχλάζει δυνατά. Σπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην άκρη της κατσαρόλας. Αν το ασπράδι απλωθεί πολύ το βοηθάμε με ένα κουτάλι να ακουμπήσει το αυγό και να μαζευτεί. Αν δεν είναι φρέσκο το αυγό θα απλωθεί αρκετά. Δεν χάθηκε ο κόσμος, μια χαρά θα είναι κι έτσι. Αν θέλουμε σπάμε άλλο ένα αυγό στο μπολάκι και το ρίχνουμε κι αυτό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά (για υδαρή κρόκο). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πολύ προσεχτικά σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το νερό. Τα μεταφέρουμε πάνω στα σπαγγέτι κολοκυθιού.

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε αμέσως.

Τα τιπς και η διαδικασία για το ποσάρισμα του αυγού είναι από το μπλογκ Stonesoup.

5 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

33 Σχόλια

  • Απάντηση
    Katerina
    12/11/2015

    Η αγαπημένη μου συνταγή εδώ δεν αφορά φαγητό, αλλά το ζωμό λαχανικών χωρίς βράσιμο που μου έχει λύσει τα χέρια!

  • Απάντηση
    δημητρα
    12/11/2015

    Τα αγγουρακια κολοκυθακια τουρσι τα εχω κανει απλα τα εκοβα σε μεγαλα κομματια!

  • Απάντηση
    Marina
    12/11/2015

    Την συγκεκριμμένη συνταγή δεν την εχω φτιάξει και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Ομως αγόρασα το slow cooker για την κόρη μου αλλά το χρησιμοποιώ εγώ και εχω ξετρελαθεί. Βάζεις το φαγητό το βράδυ (συγκεκριμένα γαλοπούλα με την ντομάτα, καρότα καικρεμμύδια όλα μπλουμ) και το πρωί που σηκώνεσαι εχεις το φαγητό ετοιμο και καλομαγειρεμένο. Εφτιαξα φασολάδα και ήταν κα τα πλη κτι κή!!!!Νομίζω ότι θα πρέπει να αποκτήσω και ενα spiralizer. Δείχνει πολύ χρήσιμο.

    • Απάντηση
      12/11/2015

      ….H Frittata me Kolokithaki …. teleio fagaki !!

      …mexri tora tin ekana ston fourno !!!! Tora me to slow, …tha sas steilo kai
      foto otan tin ftiakso.

  • Απάντηση
    12/11/2015

    ….orea syntagi !!!!

    Dokimase, Spaghetti Kolokithakia me Salza Bolognese Galopoulas !!

    gia tin salza: 500g Galopoula/Kima
    1 Tomata trimeni
    3 koutal. fagitou mpelde
    100 ml Gala (1,5 fat)
    Alati, Piperi, Rigani, Eleolado, Kremidi (psilokomeno)

    H Salsa an sigobrasi 15 lepta einai etimi !!

    Gia ta Spaghetti apo Kolokithakia:

    2 Kolokithakia, komena Spagheti se mia katsarola
    ta alatizoume, ta zematizoume me kauto nero. Ta
    afinoume 5 lepta kai ta stragizoume.

    Serviroume zesta !!! …teriazi poli mia koutalia stragisto giaourti, pano stin Salsa !! … i paspalizoume me Parmesana

    • Απάντηση
      12/11/2015

      Ευχαριστώ για το σχόλιο και την ενδιαφέρουσα συνταγή. Για τους υπόλοιπους που διαβάζουν… παρακαλώ η αγαπημένη σας συνταγή να είναι από αυτες που υπάρχουν εδώ στο μπλογκ. Angelika είδα και το άλλο σου σχόλιο οπότε είμαστε οκ!

  • Απάντηση
    Μαρια
    12/11/2015

    Μου αρεσε πολυ η συνταγη με τα γλυκοξινα αγγουρακια τουρσι.!!!

  • Απάντηση
    Σόλων
    12/11/2015

    Εμενα μου αρεσε πολυ η συνταγη με τα γλυκοξινα αγγουρακια

  • Απάντηση
    Ρούλα
    12/11/2015

    Τέλεια ιδέα αυτό το spiralizer!
    Ελπίζω να το κερδίσω για γενέθλιο δώρο χαχαχαχαχα (ήταν χτες!! 😀 😀 )

    Δύσκολα μας βάζεις Ελένη… αλλά αφού πρέπει να διαλέξω μία….
    Ας διαλέξω αυτή!
    http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/briam-kalokairino-zymarika-avgo/

    Μπριάμ καλοκαιρινό!! Άλλωστε, μπορεί να’μαστε στα μέσα Νοεμβρίου, ο καιρός όμως έξω κάθε άλλο παρά για Νοέμβριο δε μοιάζει!! 😛

  • Απάντηση
    Εβίνα
    12/11/2015

    Σαλάτα με νουντλς παντζαριού και φέτα! Top!!!!!

  • Απάντηση
    Μαριάνθη
    12/11/2015

    Ως λάτρης των μανιταριών, η αγαπημένη μου συνταγή με λαχανικά από το blog είναι τα γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο στο slow cooker! Mιαμ μιαμ! Φανταστικά!

  • Απάντηση
    Στέλλα
    12/11/2015

    Υπέροχη συνταγή.
    Κολοκυθάκια και αυγά ο μεγάλος μου έρωτας

  • Απάντηση
    Ειρηνη
    12/11/2015

    Ευχαριστούμε για το διαγωνισμό! μου αρεσε πολυ η συνταγη με τα κολοκυθακια που περιγραφεις παραπανω αλλα κι το καλοκαιρινο μπριαμ!

  • Απάντηση
    Chris
    12/11/2015

    Αγαπημένη συνταγή πατατοσαλατα με αγγιναρες και σας μουσταρδας!

  • Απάντηση
    Anastasia
    13/11/2015

    Καλημέρα και ευχαριστούμε για το δώρο! Ένας συγγενής το καλοκαίρι μου έδωσε πολλά κολοκυθάκια και έτσι βρέθηκα στο blog σας για να φτιάξω τη συνταγή Γλυκόξινα κολοκυθάκια τουρσί! Βέβαια δεν είχα το ειδικό εργαλείο να τα κάνω, αλλά και πάλι βγηκαν τέλεια! Καλή συνέχεια!

  • Απάντηση
    Κωνσταντίνα
    13/11/2015

    Πρώτη φορά στο μπλόγκ εδώ κι έχω ενθουσιαστεί!
    Θα δοκιμάσω σίγουρα να φτιάξω τα μπιφτέκια γαλόπουλας με σως γιαουρτιού με κάρυ, (http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/biftekia-galopoulas-sos-giaourtiou-kari/) και το λικέρ βασιλικού (http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/liqueur-vasilikou/). Επίσης σίγουρα θα αγοράσω αυτό το slow cooker λίαν συντόμως: http://www.thefoodiecorner.gr/goodie-corner/slow-cooker-morphy-richards-3-5-lt/ (έψαχνα μανιωδώς να βρω έναν από Ελλάδα να αγοράσω και δεν… λες και βρήκα το κρυμένο κουτί με τα σοκολατάκια νιώθω!)
    Καλή επιτύχια σε όλους!

  • Απάντηση
    Ruth
    13/11/2015

    Telia!! WOW! – what a great way to get your kids to eat veggies!!

  • Απάντηση
    Dimitra
    13/11/2015

    Η αγαπημένη μου συνταγή καθώς είμαι vegan είναι το νηστίσιμο chilli με κινόα και κολοκύθα!!! ΥΠΕΡΟΧΟ!!! <3

  • Απάντηση
    13/11/2015

    Η σαλατούλα με τα πατζάρια!
    Ελένη μου ευχαριστούμε και καλώς σε βρήκα! Τι υπέροχο blog!
    Πάω να χαζέψω και το Goodie corner σου!

  • Απάντηση
    14/11/2015

    Αγαπημένη συνταγή είναι η σαλάτα με νουντλς πατζαριου <3 Ωραίο δώρο πολύ χρήσιμο !!!

  • Απάντηση
    φωτεινη
    15/11/2015

    Το ψάχνω παντού αυτό το εργαλείο!!!!

    • Απάντηση
      15/11/2015

      Και τώρα το βρήκες! 😉 Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση θα ήθελα να μου πεις μια δική μου συνταγή που σου αρέσει από τις σελίδες του μπλόγκ! Να έχει και λαχανικά. Ευχαριστώ πολύ!

  • Απάντηση
    15/11/2015

    To ginger ale το είχα δοκιμάσει στην Κέρκυρα όταν ήμουν νεαρή κι είχαμε πάει να γιορτάσουμε το Πάσχα, όπως ξέρουν οι ντόπιοι, έκτοτε το βρήκα 2 φορές σε σούπερ μάρκετ και τέλος. Όταν διάβασα τη συνταγή ενθουσιάστηκα, η γλυκιά εκδοχή είναι η αγαπημένη μου . Σας ευχαριστώ πολύ σας ακολουθώ, στην υγειά σας!

  • Απάντηση
    Αντζελίνα
    16/11/2015

    Ρυζότο με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί

  • Απάντηση
    natalia
    16/11/2015

    Τα γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο!

  • Απάντηση
    Marita
    16/11/2015

    Δείχνει εύκολη και νόστιμη συνταγή!
    Προς το παρόν η αγαπημένη μου συνταγή είναι η frittata με κολοκυθάκι, τοματίνια και φέτα! <3 🙂

  • Απάντηση
    Βάλια
    17/11/2015

    Κανελόνια με Σπανάκι, Ανθότυρο και Κρούστα Γιαουρτιού, μιαμ, μιαμ
    Και μην ξεχνάμε και τον ζωμό κοτόπουλο σε slow cooker! (δεν είναι λαχανικό αλλά είναι το αγαπημένο μου)

  • Απάντηση
    Κατερίνα
    17/11/2015

    Πολύ πολύ αγαπημένη μου συνταγή το κέικ με τσάι Earl grey!!!*

    (Eυχαριστούμε για το διαγωνισμό!!)

  • Απάντηση
    Κατερίνα
    17/11/2015

    …παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό μου και για το διαγωνισμό και για το αγαπημένο κέικ με earl grey… Από συνταγές με λαχανικά λοιπόν, ξεχωρίζω τα Muffins με καλαμπόκι και ντοματίνια!! (Ναι, πάλι κέικ… 😀 )

  • Απάντηση
    Ναυσικά
    19/11/2015

    Ίσως φταίει το οτι την φτιάχνω συνέχεια, εμένα η αγαπημένη συνταγή με λαχανικά -και όχι μόνο- ειναι η fritatta στο slowcooker!

  • Απάντηση
    ΕΙΡΗΝΗ
    19/11/2015

    μου αρεσε η συνταγη με τα γλυκοξινα αγγουρακια τουρσι

Designed by Designers United - Powered by Stonewave