25.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

17.12.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
25
4-5

Ένας πρωτότυπος πουρές έκπληξη, χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών. Του δίνουμε γεύση με ένα καλό ελαιόλαδο και πολτό σκόρδου, και τον αρωματίζουμε με λάδι τρούφας. Μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση για έναν πιο ελαφρύ πουρέ, που ταιριάζει πολύ σε ένα χορτοφαγικό γεύμα.

Πουρές Πατάτας με Ελαιόλαδο, Σκόρδο και Άρωμα Τρούφας www.thefoodiecorner.gr Photo description: An overhead view of a large plate with a whole meal on it (mini nut loaves, roasted vegetables and mashed potatoes). Around the plate, half visible, are more ceramic dishes with food and a small bowl of salt. Everything is on a wooden surface.

Θα ακουστώ ίσως λίγο ψωνισμένη, αλλά ο πουρές μου είναι φανταστικός. Εννοώ τον κλασικό πουρέ. Του βάζω πολλά «εξτραδάκια» γαλακτοκομικής φύσης και γίνεται υπέροχος. Ο Μίστερ δεν τρώει πουρέ αν δεν είναι δικός μου. Κάποια στιγμή θα τον μοιραστώ κι εδώ, απλά συνήθως τον κάνω με το μάτι και δεν έχω σημειώσει ποσότητες κλπ.

Έχει τύχει να δω σε μπλογκς συνταγές για πουρέ με ελαιόλαδο, αλλά δεν έχω μπει καν στον κόπο να τις διαβάσω. Σιγά μην έκανα πουρέ με λάδι αντί για βούτυρο. Πόσο λάθος έκανα όμως! Αυτή η συνταγή εδώ προέκυψε κατά λάθος. Ετοίμαζα το Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα για το περιοδικό Real Taste και ενώ είχα σκοπό να φτιάξω τρείς συνταγές, είπα να κάνω έναν απλό πουρέ μόνο και μόνο για τις φωτογραφίες. Είναι ωραίο συνοδευτικό για τα υπόλοιπα πιάτα, οπότε σκέφτηκα να τον έχω εκεί να φαίνεται. Την ώρα που έλιωνα τις πατάτες όμως είπα να βάλω και λίγο λάδι να πάρει ωραία υφή. Μου περίσσευε και μια σταλιά πολτός σκόρδου οπότε τσουπ, μέσα κι αυτός (στην τελική ήθελα να τρώγεται μιας και δεν πετάω ποτέ φαγητό). Εκείνη τη στιγμή ήρθε και η αναλαμπή που έκανε τη διαφορά. Θυμήθηκα ότι είχα λάδι τρούφας. Πάρε και λίγο τέτοιο. Δεν το πίστευα πόσο τέλειο ήταν το αποτέλεσμα! Βγήκε τόσο καλός ο πουρές που τελικά τον συμπεριέλαβα στο αφιέρωμα.

Πουρές Πατάτας με Ελαιόλαδο, Σκόρδο και Άρωμα Τρούφας www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close view of mashed potatoes on a ceramic plate. The top is uneven, with pools of olive oil here and there, and a small bunch of chives arranged at the side.

Αξίζει να τον δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά για να σας αρέσει, πρέπει όμως να σας αρέσει η τρούφα. Για αυτόν και μόνο τον λόγο δεν είναι κατάλληλη για βίγκανς. Αποτελεί επίσης πολύ καλή εναλλακτική για έναν πιο ελαφρύ πουρέ. Α, είναι και νηστίσιμος!

Αν είστε περίεργοι για τα υπόλοιπα πιάτα στη φωτό, μείνετε συντονισμένοι, έρχονται σύντομα!

Υλικά

600γρ πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (ζυγισμένες μετά το καθάρισμα)

1/2 κ.σ. + 1/2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πολτός σκόρδου

1 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο (ή κατά βούληση)

1/8 κ.γ. πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

λάδι με άρωμα τρούφας (κατά βούληση)

Βήμα 1

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει. Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε τη μισή κουταλιά σούπας αλάτι και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Σουρώνουμε κρατώντας μισή κούπα από το νερό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουρωμένες πατάτες 2 κουταλιές σούπας (30ml) από το νερό που κρατήσαμε και τα υπόλοιπα υλικά. Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ (πρέσα) μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα οι πατάτες. Θέλουμε ο πουρές να είναι σφιχτός και όχι εντελώς λείος. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό βρασίματος.

Βήμα 3

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο και το λάδι τρούφας.

Σημείωση
Το λάδι με άρωμα τρούφας ποικίλει σε ένταση από μάρκα σε μάρκα. Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε με λίγες σταγόνες και προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο