28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

15.10.2013

26 αξιολ., M.O. : 2,85
2

Όταν ακούμε hawaiian σε σχέση με το φαγητό, συνήθως σκεφτόμαστε την πίτσα. Ζαμπόν και ανανάς. Κλασική γεύση, αν και δεν ξέρω πολλούς που την προτιμούν. Υποσχεθείτε μου ότι και η πίτσα να μη σας αρέσει, θα δοκιμάσετε αυτό το κοτόπουλο με ανανά στο slow cooker.

Ακούγεται εξωτικό και ίσως είναι λίγο, λόγω της ελαφρώς γλυκόξινης γεύσης, αλλά σίγουρα τίποτα το εξτρίμ! Και ανανά να μην τρώτε, τον βγάζετε πριν το σερβίρισμα και μένει απλά η γλύκα του στη σάλτσα. Θα μου πείτε, συνήθως τα εξωτικά πιάτα είναι και λίγο μπελαλίδικα. Καλά. Δείτε τα υλικά και τα βήματα και ξαναπείτε το!

Αυτό είναι από τα γεύματα που τρώμε όταν έχω βαρεθεί τα συνηθισμένα, αλλά θέλω κάτι εύκολο και σχετικά γρήγορο (για τα δεδομένα του slow cooker πάντα). Η προετοιμασία είναι τόσο απλή που ούτε καταλαβαίνω ότι κάνω κάτι. Να φανταστείτε το πιο δύσκολο μέρος της συνταγής είναι το δέσιμο της σάλτσας στο τέλος με το κορν φλάουρ! Ναι, για τέτοια δυσκολία μιλάμε. Για συνοδευτικό προτείνω ρύζι, το μπασμάτι του πάει τέλεια.

Α, κάτι ακόμα. Δεν είναι για δίαιτα αυτό το πιάτο, οκ; Μη παρεξηγηθούμε!

Σημείωση: Ο χρόνος που αναφέρεται παρακάτω είναι για συσκευή των 3.5 λίτρων. Αν έχετε πολύ μεγαλύτερη συσκευή και χρησιμοποιήσετε αυτές τις ποσότητες, μπορεί να ψηθεί το κοτόπουλο γρηγορότερα. Ελέγξτε μετά τις 2.5-3 ώρες.

Υλικά

400γρ κοτόπουλο φιλέτο από στήθος (περίπου 2 φιλέτα)

5 φέτες ανανά (μισή κονσέρβα των 565γρ)

6 κ.σ. σιρόπι από την κονσέρβα ανανά

2.5 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1/8 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1/8 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.σ. κορν φλάουρ (για το τέλος)

Βήμα 1

Βάζουμε όλα μας τα υλικά (εκτός του κορν φλαουρ) στο slow cooker. Τον ανανά αν θέλετε τον κόβετε σε μικρά κομματάκια. Εγώ τον αφήνω έτσι για να ψαρεύεται εύκολα μιας και δεν αρέσει στον Μίστερ. Γυρνάμε στο low και αφήνουμε για 3.5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο θα κόβεται/ανοίγει εύκολα με δυο πιρούνια.

Βήμα 2

Αδειάζουμε τη σάλτσα που έμεινε στο πυρίμαχο σε ένα κατσαρολάκι (αφήνουμε τα φιλέτα και τον ανανά μέσα για να διατηρηθούν ζεστά) και το τοποθετούμε στο μάτι σε ψηλή φωτιά. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε τη σάλτσα στο μάτι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε λίγο να δέσει.

Βήμα 3

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι και τη σάλτσα του.

Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτήν του Table for Seven.
26 αξιολ., M.O. : 2,85

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

4 Σχόλια

  • Απάντηση
    Sofia
    30/11/2017

    Επιτέλους το έφτιαξα χτες, το έχω βάλει στο μάτι καιρό αλλά το φοβόμουν, μήπως είναι πολύ περίεργο, εμείς είμαστε του κοκκινιστο – λεμονστο και τουμπαλιν! Κι όμως αγαπητοί μου είναι πολύ πολύ ωραίο και απαλό στη γεύση! Θα το ξαναφτιαξω σύντομα! Και όπως λες Ελένη πολύ πολύ εύκολο!

    • Απάντηση
      30/11/2017

      Χαχα τέλεια! Χαίρομαι που το τόλμησες. Και καμιά φορά αναρωτιέμαι αν βλέπει κανείς αυτές τις παλιές συνταγές! Φιλιά πολλά

  • Απάντηση
    Eleni
    08/01/2020

    Γεια σου Ελένη!! Ετοίμασα να φτιάξω αυτή τη συνταγή αλλά έχω το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια. Σε 6,5 λίτρα 2πλασίασα τις ποσότητες. Πόση ώρα να το αφήσω??

    • Απάντηση
      08/01/2020

      Γειά σου! Λογικά περίπου ίδιες ώρες αφού είναι διπλές ποσότητες αλλά για σίγουρα, και επειδή είναι και κομμένο, ξεκίνα να το ελέγχεις στις 2 ώρες.