28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

14.02.2017

2 αξιολ., M.O. : 5,00
2-4
6.5lt

Χουχουλιάρικη σούπα σέλερυ και σελινόριζα, με τυρί μασκαρπόνε για κρεμώδη και πλούσια υφή. Την ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα στο slow cooker και την ξεχνάμε μέχρι να έρθει η ώρα να μας ζεστάνει.

Σούπα Σέλερυ και Σελινόριζα με Μασκαρπόνε στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: A single bowl of soup on a light blue linen cloth. To the left of the bowl, my hand holding the side. To the right, some scattered celery leaves and croutons. Further right a white napkin with two spoons sitting on it.

Φέτος έχουμε ευχαριστηθεί κρύο, και μαζί έχουμε ευχαριστηθεί σουπίτσες. Εδώ μια πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα, από όσο ξέρω δηλαδή, σούπα με σέλερυ και σελινόριζα. Όπως ήδη ξέρετε πια, ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξει κανείς σούπα είναι στο slow cooker. Τσουπ τα υλικά μέσα και συνεχίζουμε τη μέρα μας, μέχρι να έρθει η ώρα για το σερβίρισμα. Φυσικά η σούπα αυτή γίνεται και παραδοσιακά, στην κατσαρόλα, ακολουθώντας τα κλασικά βήματα για σούπα λαχανικών.

Σούπα Σέλερυ και Σελινόριζα με Μασκαρπόνε στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up three quarter view (portrait orientation) of one of the bowls of soup, sitting on a light blue linen cloth. In front and to the right, a corner of a white linen napkin is just visible and to the left some celery leaves. Some croutons and a small celery stalk garnish the soup on one side of its surface.

Δεν θα σταθώ πολύ στη συνταγή, δεν έχει κάτι το περίεργο ή το δύσκολο. Και το αποτέλεσμα είναι μια φίνα σούπα με το διακριτικό άρωμα του σέλινου. Αν δεν την φάμε όλη (δύσκολο), μπορούμε να την καταψύξουμε σε μερίδες, και έτσι όποτε θέλουμε να έχουμε εύκολα ένα ζεστό και υγιεινό γεύμα. Την βάζουμε στην κατάψυξη με ή χωρίς το μασκαρπόνε, που προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Δεν χαλάει στο ξεπάγωμα, οπότε και οι δυο τρόποι είναι μια χαρά.

Σούπα Σέλερυ και Σελινόριζα με Μασκαρπόνε στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: An overhead view of two bowls of soup, sitting on a light blue linen cloth. One bowl also has a white linen napkin underneath it. Scattered around the bowls are small celery leaves and croutons. A third bowl is barely visible in the top right corner.

Να σας ρωτήσω τώρα αυτό που με καίει; Σας αρέσουν οι φωτογραφίες; Η φωτογράφιση έγινε μια μέρα στο εντελώς ξαφνικό. Είχα τη σούπα έτοιμη από την προηγούμενη, και επειδή κρατάει μέρες στο ψυγείο δεν βιαζόμουν να την τραβήξω. Εκεί που καθόμουν και προσπαθούσα να συγκεντρωθώ σε κάτι άλλο, σαν να με τσίμπησε μια μύγα. Αποφάσισα εκείνη τη στιγμή πως πρέπει να φωτογραφίσω τη σούπα. Μάλλον η έμπνευση όταν χτυπάει την πόρτα πρέπει να της ανοίξεις. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας πάντως, διότι έχω χρησιμοποιήσει ένα ιδιαίτερο στυλ στις συγκεκριμένες λήψεις που δεν έχω τολμήσει σε προηγούμενες διότι διαφέρει λίγο από τη δουλειά μου μέχρι τώρα. Αυτές όμως μου άρεσαν τόσο που δεν μπορούσα να μη τις μοιραστώ. Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς!

Σούπα Σέλερυ και Σελινόριζα με Μασκαρπόνε στο Slow Cooker www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up three quarter view of one of the bowls of soup, sitting on a light blue linen cloth. To its right, a bunched up white linen napkin and some scattered croutons and celery leaves. Some croutons and a small celery stalk garnish the soup on one side of its surface.

Υλικά

{βάρος υλικών μετά το καθάρισμα}

450γρ σέλερυ, ολόκληρο με τα φύλλα, χοντροκομμένο

300γρ σελινόριζα, χοντροκομμένη

70γρ κρεμμύδι χοντροκομμένο

40γρ βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο ψητό (δείτε εδώ για σπιτικό), ή λίγος πολτός σκόρδου

1 δαφνόφυλλο

1 1/2 - 2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι λευκό

6 κούπες νερό

150γρ τυρί μασκαρπόνε

1 κ.γ. χυμός λεμονιού (προαιρετικά)

Βήμα 1

Βάζουμε το σέλερυ, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το βούτυρο, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και το νερό στο δοχείο του slow cooker.

Βήμα 2

Μαγειρεύουμε στο low για 9-10 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά.

Βήμα 3

Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε λίγη ώρα ακόμα στο high να λιώσει το τυρί (αν βιαζόμαστε μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το ραβδομπλέντερ να αναμειχθεί).

Βήμα 4

Διορθώνουμε το αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα μας και σερβίρουμε.

2 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο