29.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

25.09.2013

6 αξιολ., M.O. : 4,00
3

Το κοτόπουλο με λαχανικά και μπαλσάμικο είναι από τις ευκολότερες συνταγές αυτή τη στιγμή στο μπλόγκ! Πραγματικά ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω πόσο γευστικό γίνεται αυτό το πιάτο με τόσο λίγα υλικά και τόσο απλή διαδικασία. Χωρίς ίχνος λαδιού, είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα αλλά και για όποιον θέλει ένα ελαφρύ αλλά πολύ νόστιμο γεύμα.

Το μπαλσάμικο χρωματίζει όμορφα το φαγητό το οποίο λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Βάλτε οπωσδήποτε κρεμμύδια και υποσχεθείτε μου ότι θα τα δοκιμάσετε. Δεν είναι μόνο για να δώσουν γεύση στα υπόλοιπα, καραμελώνουν και γίνονται υπέροχα.

Απολαύστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με ρύζι, πουρέ ή απλά με φετούλα και φρέσκο ψωμί (ή φυσικά σκέτο αν κάνετε τη δίαιτα Dukan). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα που μένει στο slow cooker μετά το μαγείρεμα, βάλτε τη να βράσει σε δυνατή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι για να δέσει λίγο. Το κοτόπουλο και κυρίως τα λαχανικά θα έχουν απελευθερώσει πολλά υγρά και θα είναι νερουλή. Προσθέστε και αλατοπίπερο στη σάλτσα κατά βούληση. Πάντως ο ιδανικός τρόπος για να πήξει και να νοστιμίσει μια τέτοια σάλτσα είναι τα gravy granules (κόκκοι για σάλτσα κρέατος), ένα αγγλικό προϊόν το οποίο θα βρείτε σε κάποια σουπερμάρκετ που έχουν πολλά εισαγόμενα ήδη.

Η συνταγή είναι από το μπλογκ A Year of Slow Cooking. Για μένα αυτό ήταν το site που με έκανε να αγαπήσω το slow cooker.

Υλικά

3 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου (με κόκκαλο και πέτσα)

2 κόκκινες πιπεριές (εγώ έβαλα Φλωρίνης αλλά και οι άλλες ταιριάζουν τέλεια)

1 πράσινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 μεγάλο κολοκυθάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι

¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο

2 κ.γ. Γούστερ Σως

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Αγγλική σάλτσα με βάση τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τις αντζούγιες. Δημιουργήθηκε κατά λάθος, όταν ύστερα από μια αποτυχημένη προσπάθεια παρασκευής άλλης σως, έμεινε σε βαρέλι για δυο χρόνια με αποτέλεσμα να γίνει ζύμωση και να προκύψει μια πικάντικη και νόστιμη σάλτσα.
Βήμα 1

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο slow cooker.

Βήμα 2

Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρές ροδέλες, όπως και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε το ξύδι, τη σως και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα λαχανικά πάνω από το κοτόπουλο στο slow cooker, και προσθέτουμε και το μείγμα ξυδιού που έμεινε στο μπολ.

Βήμα 4

Κλείνουμε το καπάκι, γυρνάμε στο χαμηλό (low) και αφήνουμε να ψηθεί για 8 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε με προσοχή το κρέας από το slow cooker γιατί θα είναι πολύ μαλακό.

6 αξιολ., M.O. : 4,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

8 Σχόλια

  • Απάντηση
    Hara
    11/10/2013

    Εφτιαξα το κοτοπουλο με μπαλσαμικο και λαχανικα… ( πανευκολο )προσθεσα και μια μισοπεθαμενη μελιτζανα που ειχα ξεχασει στο ψυγειο..πιπεριες κιτρινες και πορτοκαλι(αυτες ειχα).. γευσι καταπληκτικη και το συνοδεψα με ρυζι basmati…τελειο πιατο και γεματο χρωμα..Ελενη ευχαριστουμε..

    • Απάντηση
      11/10/2013

      Τέλεια! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Ευχαριστώ πολύ που πήρες το χρόνο να σχολιάσεις.

  • Απάντηση
    γιωτα
    13/10/2013

    καλως ήρθες στον κόσμο του foog blogging!πολύ όμορφος ο χώρος του blog σου και πολύ ιδιαιτερες αναρτήσεις!

  • Απάντηση
    Βίκυ
    03/02/2014

    Με έχεις κάνει να αναζητώ slow cooker με τις αναρτήσεις σου….

  • Απάντηση
    Μαρία
    15/01/2022

    Πρώτη μου επαφή με slow cooker, ακόμη το έχω στο κουτί. Το αγόρασα λόγω έλλειψης χρόνου. Η απορία μου είναι η εξής, φεύγω από το σπίτι στις 7 το πρωί και επιστρέφω σπίτι στις 6 το απόγευμα. Σύνολο 11 ώρες. Μπορώ να αφήσω το φαγητό τόση ώρα ή θα καεί; Υπάρχει timer ή μπορώ να ρυθμίσω πόση ώρα μπορεί να διυλεψει;
    Ευχαριστώ πολύ!

    • Απάντηση
      17/01/2022

      Οι ώρες μαγειρέματος εξαρτώνονται από τη συνταγή και από το πόσο γεμάτο είναι το δοχείο. Χρονοδιακόπτη έχουν κάποια μοντέλα αλλά κάποια όχι, δεν ξέρω ποιο έχετε εσείς, πρέπει να το τσεκάρετε. Θα σας παραπέμψω στη σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις εδώ στο μπλογκ https://www.thefoodiecorner.gr/slow-cooker-faqs-sixnes-erotisis/ και επίσης μπορείτε να γίνετε μέλος στο γκρουπ μου στο Facebook http://www.facebook.com/groups/slowcookercorner Γενικά οι 11 ώρες είναι πολλές, θα πρέπει να βρείτε φαγητά που “αντέχουν” τόσες ώρες όπως πχ η σάλτσα κιμά. Αλλιώς, μπορείτε να μαγειρεύετε το βράδυ όπως κάνουν αρκετοί. Καλή επιτυχία!