28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

15.12.2015

8 αξιολ., M.O. : 4,75
4-6
6.5lt

Πανεύκολη, χορταστική σούπα με πράσο και πατάτα στο slow cooker. Κρεμώδης και νόστιμη, η σούπα Βισυσουάζ μας ζεσταίνει από μέσα προς τα έξω τις κρύες αυτές μέρες που επιτέλους διανύουμε!

Δεν θα μακρηγορήσω. Ο Δεκέμβρης τελικά είναι ο πιο busy μήνας για μια food blogger. Μείνετε συντονισμένοι στα social media του The Foodie Corner, διότι οι συνταγές δεν θα είναι μόνο εδώ! Πάμε να δούμε τη σουπίτσα και να σας αφήσω να πιάσω το επόμενο.

Και μιλώντας για busy, τι άλλο θα με ξελάσπωνε όσο αφορά στο καθημερινό μας φαγητό; Γιατί δεν μπορούμε να τρεφόμαστε αποκλειστικά με μελομακάρονα ε; (Εγώ πάντως κάνω φιλότιμες προσπάθειες, αλλά κάποιες στιγμές θέλω και κάτι λίγο πιο θρεπτικό) Φυσικά το slow cooker. Μη τα ξαναλέμε, από ευκολία δεν συγκρίνεται.

Λοιπόν, σουπίτσα νόστιμη, κρεμώδης, με λίγα υλικά και σχετικά ελαφριά. Οκ, πατάτα είναι, αλλά με το κρύο χρειαζόμαστε και λίγο υδατάνθρακα νομίζω. Και αν δεν τον χρειάζεται το σώμα μας, τον χρειάζεται η ψυχή μας. Την κρεμώδη γεύση την πετυχαίνουμε με το γνωστό πια κόλπο – γάλα εβαπορέ αντί για κρέμα γάλακτος. Γεύση, θαλπωρή και εσωτερική ζεστασιά σε ένα μπολ.

Υλικά

900 γρ πατάτες καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια (ζυγισμένες μετά το καθάρισμα)

600 γρ πράσο, σε φέτες (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα), εγώ κρατάω και μέρος του πράσινου

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών, ζεστός

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3/4 κούπα γάλα εβαπορέ (για το τέλος) + έξτρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Βήμα 1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο δοχείο του slow cooker. Μαγειρεύουμε στο low για περίπου 8 ώρες.

Βήμα 2

Με ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε το εβαπορέ και αφήνουμε άλλη μια ώρα στο low (σύνολο δηλ 9). Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι ή κρουτόν, έξτρα γάλα ζεστό αν θέλουμε και έξτρα πιπέρι.

8 αξιολ., M.O. : 4,75

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    sofia
    10/01/2017

    λοιπόν την έχω φτιάξει μια φορά και με ενθουσίασε το ποσό εύκολη είναι! Την έχω βάλει πάλι τώρα και ανυπομονώ για την αυριανή χειμωνιάτικη σουπιτσα μου!

    • Απάντηση
      10/01/2017

      Ναι είναι φοβερά εύκολη. Και αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για σουπίτσες! Καλή απόλαυση!