19.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

16.07.2015

2 αξιολ., M.O. : 5,00
8

Δροσιστικά όσο το παγωτό, αλλά χωρίς τα λιπαρά και τις θερμίδες του. Αυτά τα ατομικά παγωτάκια από γιαούρτι με ζουμερό ροδάκινο και μέλι, είναι το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες του ζεστού καλοκαιριού.

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι; Η light εκδοχή με λίγα λιπαρά είναι δύσκολη, διότι το γιαούρτι μόνο του γίνεται πολύ σκληρό όταν παγώνει και δεν σερβίρεται εύκολα. Η καλύτερη λύση είναι τα φορμάκια για ατομικά παγωτά. Ούτε σπάμε τα κουτάλια μας, ούτε χρειάζεται να μετράμε πόσα φάγαμε. Αν θέλουμε τα τρώμε όλα, το ένα πίσω από το άλλο. Όχι εγώ… μια φίλη μου.

Εδώ έκανα τον αγαπημένο μου συνδυασμό, γιαούρτι με ροδάκινο και μέλι. Ένα τρίο που γεννήθηκε για να είναι μαζί. Στην παγωμένη του έκδοση προσφέρει λίγη έξτρα δροσιά, και ξεγελάει και τον εγκέφαλο ότι τρώει παγωτό.

Πιστεύω να έχετε τέτοια φορμάκια, σωστά; Αν όχι τότε να πάρετε άμεσα. Ειδικά αν έχετε παιδιά. Ακόμα κι αν ψιλοβαριέστε τα πιο περίπλοκα παγωτά, μπορείτε να φτιάχνετε γρανιτούλες από σκέτο χυμό και να απολαμβάνουν έτσι τα πιτσιρίκια ένα δροσιστικό σνακ ανά πάσα στιγμή. Επίσης έρχεται κι άλλη σχετική συνταγή, οπότε να είστε προετοιμασμένοι!

Υλικά

1 1/4 κούπα γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες)

1/4 κούπα (4 κ.σ.) γάλα εβαπορέ

2 κ.σ. μέλι (ή περισσότερο, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)

2 μικρά ροδάκινα, κομμένα σε κομματάκια

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα και το μέλι. Προσθέτουμε τα κομματάκια ροδάκινο και ενσωματώνουμε.

Βήμα 2

Γεμίζουμε 8 φορμάκια με το μείγμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς.

Σημείωση: Το πόσα παγωτάκια θα βγουν εξαρτάται κατά πολύ από τα φορμάκια σας.

2 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο