19.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

16.04.2015

21 αξιολ., M.O. : 4,91
2-3
3.5 lt

Ένα πικάντικο ινδικό πιάτο που αποτελεί ιδανική χορτοφαγική επιλογή για ένα εξωτικό δείπνο. Σερβίρουμε με ρύζι και ίσως λίγο γιαουρτάκι. Είπαμε. Πικάντικο.

Προλαβαίνω στο τσακ να σας μιλήσω για περισσευούμενα βραστά αυγά. Εγώ πάντως δεν έχω ποτέ. Τα λατρεύω πραγματικά και μπορώ να φάω άπειρα. Σε σάντουιτς με λίγη μαγιονέζα, σε σαλάτα όπως αυτή ή και αυτή, σε εκδοχή devilled (κολασμένα)… Ακόμα και σκέτα, με λίγο αλατοπίπερο ή και λεμόνι. Το ιδανικό σνακ. Δε θα σας κουράσω με περισσότερα, έχω άλλωστε μοιραστεί αναλυτικές πληροφορίες στο τιπ αυτό.

Ας πούμε για το κάρυ. Το καυτερό. Τα τελευταία χρόνια έχω χάσει τις αντοχές μου στο πολύ καυτερό φαγητό. Ξεσυνήθισα. Παλιότερα έτρωγα τα πιο spicy, με μάτια και μύτη να τρέχουν ασύστολα. Τώρα πια επειδή δεν τα αγαπάει ο Μίστερ (για την ακρίβεια τα μισεί), δεν τυχαίνει να φτιάχνω ή να τα τρώω έξω. Σήμερα όμως είπα να κάνω ένα φαγητό μόνο για μένα. Με τα αυγουλάκια μου και την καυτερή σαλτσούλα μου (καυτερή όσο αντέχω πια). Θα το φάω βλέποντας το τελευταίο reunion των αληθινών νοικοκυρών του Μπέβερλι Χίλς. Και πίνοντας παγωμένη μπύρα. Πως με βρίσκετε;

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια

1 κουτί (400γρ) ντοματάκι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (από κομματάκι περίπου 2.5x2 εκ.) με το ζουμάκι του

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα) σε σκόνη

1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

4 αυγά βραστά, καθαρισμένα

ρύζι jasmine ή μπασμάτι για το σερβίρισμα

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Είχα σκοπό να προσθέσω στο τέλος (μαζί με τα αυγά) και λίγο κατεψυγμένο αρακά. Θα τον ζεμάτιζα σε σουρωτήρι με λίγο βραστό νερό πρώτα να μην ρίξει πολύ τη θερμοκρασία. Το ξέχασα τελείως διότι το πρώτο μέρος του μαγειρέματος έγινε το βράδυ. Το πρωί όχι αρακά δε θυμήθηκα... πάλι καλά που έβαλα και τα αυγά.

Βήμα 1

Βάζουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το τριμμένο τζίντζερ, το κύμινο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι κουρκουμά και μισό κουταλάκι τσίλι στο δοχείο του slow cooker. Μαγειρεύουμε στο low για περίπου 8-9 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 2

Όταν έχουν μαλακώσει οι πατάτες, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι (εγώ χρησιμοποιώ αυγοθήκη) το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι κουρκουμά και 1/2 κουταλάκι τσίλι.  Τρίβουμε τα αυγά με το μείγμα και τα βάζουμε στο slow cooker. Όσο μείγμα περισσέψει το προσθέτουμε κι αυτό. Αφήνουμε άλλη μια ώρα να πάρουν άρωμα και γεύση.

Βήμα 3

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή jasmine. Αν βρούμε, μπορούμε να σερβίρουμε με ψωμάκι naan, που είναι τέλειο για το «μάζεμα» της σάλτσας.

21 αξιολ., M.O. : 4,91

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

4 Σχόλια

  • Απάντηση
    16/04/2015

    Μια χαρά σε βρίσκω κοπελιά!
    Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το κάρυ που μας προτείνεις και που σίγουρα αξιοποιεί ωραία τα βρασμένα αυγουλάκια!
    Και οι δικές μου αντοχές στα πικάντικα πολύ πεσμένες πλέον 🙁
    Φιλιά!

  • Απάντηση
    Τατιάνα
    21/11/2017

    Για έναν λάτρη των αυγών και των μπαχαρικών είναι η τέλεια συνταγή! Εύκολη και γρήγορη.
    Λατρεύω τα αυγά σε όλες τους τις μορφές, πάντα υπάρχουν βρασμένα στο ψυγείο αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να τα φάω με αυτόν τον τρόπο. Τα μπαχαρικά είναι όσο πρέπει και η σαλτσούλα σε προκαλεί για βούτες με κάθε είδους ψωμιού.
    Δεν έχω slow cooker αλλά το έκανα στην κατσαρόλα πολύ εύκολα. Το έχω μαγειρέψει και στη χύτρα σε χρόνο dt και το αποτέλεσμα δεν υπολείπονταν σε γεύση.
    Δεν το έχω δοκιμάσει με ρύζι, οι βούτες με κυπριακή πίτα μου φάνηκαν πιο δελεαστικές αλλά και με basmati νομίζω ότι ταιριάζει πολύ.

    • Απάντηση
      23/11/2017

      Ε τώρα έχω πειστεί οτι έχουμε τις ίδιες προτιμήσεις στο φαγητό. Κι εγώ λατρεύω τα αυγά και για τη γεύση τους αλλά και για το πόσο χορταστικά είναι. Επίσης… μόνο αγάπη για τις βούτες!!