25.04.2024
You can use WP menu builder to build menus

21.02.2015

14 αξιολ., M.O. : 4,93
30
4

Ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γλυκό, ιδανικό για τις μέρες νηστείας που έρχονται. Το κλασικό μας ρυζόγαλο σε μια εξωτική παραλλαγή, φτιαγμένο με γάλα καρύδας. Γαρνίρουμε με κομμάτια μάνγκο κομπόστα και αν θέλουμε, φιστίκια Αιγίνης.

Είναι περίπου 11.30 και έχω ήδη βγάλει το σκύλο, έχω μαγειρέψει και έχω φωτογραφίσει τη συνταγή. Και κάθομαι να τη γράψω με την ελπίδα πως θα προλάβω να την ανεβάσω σήμερα, Σάββατο. Έρχεται Καθαρά Δευτέρα, και ίιιισως ακόμα δεν έχετε αποφασίσει τι γλυκό θα κάνετε. Ο καιρός είπαν θα χαλάσει (δεν ξέρω, τώρα έχει χαρά Θεού οπότε…) και το ρυζόγαλο ταιριάζει σε μουντές και κρύες μέρες. Το Πάσχα είναι νωρίς φέτος, άρα τα παγωμένα νηστίσιμα επιδόρπια ίσως και να μην έχουν την τιμητική τους. Θα δούμε!

Το ρυζόγαλο τρώγεται φυσικά και κρύο, αλλά προσωπικά το προτιμώ λίγο ζεστούλι. Για συνοδευτικό επέλεξα μάνγκο, για να μη χαλάσουμε το εξωτικό της υπόθεσης. Νόμιζα πως ήταν φανταστική η ιδέα μου, μέχρι που έριξα μια ματιά στο pinterest και είδα πως όχι μόνο το σκέφτηκε κι άλλος πριν από εμένα, αλλά είναι και παραδοσιακό γλυκό σε ασιατικές χώρες. Οκ.

Το μάνγκο μου λοιπόν βγήκε από κονσέρβα. Είναι ο μόνος τρόπος (τουλάχιστον εδώ στο «χωριό» που μένω εγώ) να είμαι σίγουρη πως θα είναι γλυκό και ζουμερό. Το καλό, ώριμο, φρέσκο μάνγκο δεν βρίσκεται εύκολα. Πριν από αρκετό καιρό είχε βάλει σε προσφορά το γερμανικό σουπερμάρκετ κομπόστες μάνγκο και είχα φύγει με 4-5 στην αγκαλιά. Τέτοια καλούδια δεν είναι να τα αφήνεις. Το έχω δει και σε άλλα σουπερμάρκετ, σε μεγαλύτερη συσκευασία. Δεν μας πειράζει, η ποσότητα που χρησιμοποιούμε είναι ανάλογα με το πόσο μας αρέσει. Και σίγουρα δεν θα μείνει. Εγώ πάντως λέω να το δοκιμάσω και με γιαούρτι.

Αυτά λοιπόν από εμένα. Σας αφήνω με το γλυκάκι, και σας εύχομαι ένα υπέροχο τριήμερο. Καλές λαγάνες!

Υλικά

400 ml γάλα καρύδας (προσοχή, όχι κρέμα)

1/2 κούπα νερό

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα

4 κ.σ. ζάχαρη

1/8 κ.γ. αλάτι

250 γρ μάνγκο κομπόστα (στραγγισμένο βάρος - από κονσέρβα 420 γρ) σε φέτες

λίγα φιστίκια Αιγίνης ωμά, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Βήμα 1

Βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση.

Βήμα 2

Όταν αρχίσουν οι πρώτες μικρές φουσκαλίτσες (καταλαβαίνουμε και τη διαφορά στον ήχο) χαμηλώνουμε τη φωτιά (εγώ το είχα στο 2 από 9). Αφήνουμε να σιγοβράσει (ξεσκέπαστο) για περίπου 25 με 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο. Στα 15 λεπτά εγώ κατέβασα τη φωτιά στο 1. Το κλείνουμε όταν αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Για μένα ήταν ιδανικό στα 30 λεπτά. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι πήζει κι άλλο λίγο όσο κρυώνει.

Βήμα 3

Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με φέτες μάνγκο και ένα πασπάλισμα από φιστίκια Αιγίνης.

Το ρυζόγαλο αυτό είναι πολύ πλούσιο σε γεύση, οι μερίδες καλό είναι να είναι σχετικά μικρές! Τέλος, νομίζω πως θα ταίριαζε εξίσου και η κομπόστα ροδάκινο. Αν το δοκιμάσετε να μου πείτε!

14 αξιολ., M.O. : 4,93
Link Love

Κι άλλα νηστίσιμα με μάνγκο
Raw Vegan Mango Cheesecake από το Sugar Buzz
Smoothie Μάνγκο Αβοκάντο από το Gourmelita

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο