19.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

25.11.2014

19 αξιολ., M.O. : 3,26

Μια "πειραγμένη" βότκα, εμπλουτισμένη με την υπέροχη γεύση της καραμέλας γάλακτος. Τη φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι με δυο μόνο υλικά.

Τον Μάιο που μας πέρασε παντρεύτηκε μια από τις Αγγλίδες ξαδέλφες μου. Τον γάμο, που έγινε στην Κύπρο (επειδή είναι από τα αγαπημένα τους μέρη), τον οργάνωσαν ολόκληρο αυτή και ο γαμπρός. Μέχρι και το νυφικό της μόνη της το σχεδίασε και το έραψε! Την τούρτα; Την έφτιαξε ο γαμπρός παρακαλώ. Όλα ήταν πραγματικά υπέροχα, και περάσαμε απίθανα (αν εξαιρέσουμε το φοβερό κρύωμα που άρπαξα μια μέρα πριν και την ταραντούλα που βρήκα στο μπάνιο μετά το γλέντι). Οι Άγγλοι δεν έχουν φυσικά έθιμο τις μπομπονιέρες, συνηθίζουν όμως να δίνουν ένα μικρό δωράκι στους καλεσμένους. Εμείς βρήκαμε στη θέση μας στο τραπέζι από ένα μπουκαλάκι με Βότκα Καραμέλας από την Ουαλία (εκεί μεγάλωσαν η ξαδέλφη μου και ο άντρας της). Εντάξει. Δε μπορώ να σας περιγράψω το πόσο υπέροχη ήταν. Και το πόσο εύκολα κατέβαινε… Επικίνδυνη. Πολύ.

Γυρνώντας εδώ άρχισα να σκέφτομαι πόσο θα άρεσε ένα τέτοιο ποτό στους Έλληνες. Ψάχνοντάς το στο ίντερνετ είδα πως υπάρχουν στο εμπόριο αντίστοιχα, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει για να ξέρω κατά πόσο μοιάζουν με αυτό της Ουαλίας. Το μυαλό μου άρχισε να γυρνάει στο πως θα μπορούσα να φτιάξω μόνη μου μια βότκα με γεύση καραμέλας. Λίγο γκούγκλ και να σου. Εννοείται πως κάποιος το είχε ήδη σκεφτεί. Βότκα είχα, οπότε το μόνο που έμενε ήταν να πάρω καραμέλες γάλακτος. Όχι τις μαλακές, τις άλλες. Πόσα χρόνια είχα να φάω τετοια καραμέλα… Αυτά τα δυο υλικά χρειαζόμουν μόνο. Στην πρώτη δοκιμή μου φάνηκε πολύ δυνατή η γεύση της βότκας, οπότε απλά έριξα μέσα κι άλλες καραμέλες. Έστρωσε.

Το καλό είναι πως δεν χρειάζονται μήνες για να “γίνει” το ποτό μας όπως κάποια λικέρ ή το εκχύλισμα βανίλιας. Σε δυο 24ωρα ήταν έτοιμο. Αν είχα βάλει από την αρχή όλες τις καραμέλες θα γινόταν σε ένα. Με άλλα λόγια προλαβαίνετε να φτιάξετε για τις γιορτές!

Υλικά

300 ml βότκα

100 γρ/20 καραμέλες γάλακτος Werther's Original (2 πακετάκια)

Βήμα 1

Σε ένα καθαρό βαζάκι ή μπουκάλι βάζουμε τη βότκα και τις καραμέλες. Ανακινούμε και αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες ή μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες. Στο ενδιάμεσο που και που ανακινούμε ζωηρά.

Καθώς λιώνουν οι καραμέλες θα δείτε να δημιουργείται στην επιφάνεια μια στρώση αφρού. Δεν μας πειράζει, ανακινώντας το βάζο εξαφανίζεται. Η συνταγή είναι ελαφρώς προσαρμοσμένη από αυτήν του μπλογκ Rosalilium.

19 αξιολ., M.O. : 3,26

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

4 Σχόλια

  • Απάντηση
    25/11/2014

    Πολύ ωραία ιδέα για δωράκι και ακόμα πιο ωραία η συνταγή για το DIY.

  • Απάντηση
    25/11/2014

    Την έσωσα Ελένη για το μέλλον! Αν και δεν πίνω βότκα λατρεύω τις καραμέλες χαχαχα, ποιος ξέρει? Μπορεί να πεισθώ και να μάθω να την πίνω τελικά! Φιλιά