29.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

17.06.2014

29 αξιολ., M.O. : 5,00
30
6

Ένα γιαούρτι με γεύση σοκολάτα, που γίνεται ελαφρύ γλυκάκι όταν του προσθέσουμε κομμάτια μαύρης και λευκής σοκολάτας, φρέσκα κεράσια και κομματιασμένα μπισκότα oreo.

Σας πιάνει ποτέ μανία όταν πάτε στη λαϊκή, να ψωνίσετε ό,τι βλέπετε μπροστά σας; Εμένα με πιάνει. Το πιο επικίνδυνο είναι όταν πάω «για βόλτα», ή επειδή πέρναγα από εκεί τυχαία για κάποια άλλη δουλειά. Αν δεν έχω λίστα στο χέρι, με τα ακριβή προϊόντα που χρειάζομαι και συγκεκριμένο πλάνο μαγειρικής για τις επόμενες ημέρες, 9 στις 10 θα κάνω επιπόλαιες αγορές και μετά θα βρεθώ με ένα ψυγείο γεμάτο καλούδια που δεν προλαβαίνω να καταναλώσω. Αλλά πως να αντισταθώ στα λαχταριστά φρούτα και λαχανικά που αραδιάζονται στους πάγκους και με κοιτάνε όλο φρεσκάδα και ζωντανά χρώματα;

Κάπως έτσι βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα με ένα κιλό κεράσια. Κόκκινα κόκκινα και γυαλιστερά. Έφαγα κάποια, και μετά άρχισα να σκέφτομαι τι συνταγές θα μπορούσα να σκαρφιστώ για τα υπόλοιπα. Η μια δοκιμάστηκε αλλά δεν πέρασε το τεστ, οπότε δεν θα την αναφέρω καν. Η άλλη όμως, μια πάναπλη, εύκολη και αρκετά ελαφριά συνταγή, αποδείχτηκε άξια για να πάρει θέση εδώ. Είναι ένα σοκολατένιο γιαούρτι, στο οποίο προσθέτουμε κομματάκια μαύρης και λευκής σοκολάτας, κεράσια και θρυμματισμένα μπισκότα oreo. Πριν συνεχίσω θέλω να τονίσω κάτι. Το σοκολατένιο γιαούρτι είναι αυτό που λέει η λέξη. Γιαούρτι. Δεν μετατρέπεται μαγικά σε μους ή κρέμα σοκολάτας. Η γεύση παραμένει γιαουρτένια, και συνεπώς ελαφρά ξινούτσικη. Φυσικά δίνουμε μια νότα γλύκας με λίγο μέλι και ζάχαρη, αλλά τρώγοντάς το αναγνωρίζουμε το κύριο συστατικό μας. Εμένα μου άρεσε πολύ έτσι. Και φυσικά το σύνολο ισορροπεί υπέροχα με τα κεράσια, τα κομματάκια σοκολάτας και το μπισκότο. Για κάποιο λόγο, τη δεύτερη μέρα το γλυκάκι είναι ακόμα καλύτερο.

Υλικά

5 κ.σ. κακάο σε σκόνη + 5 κ.σ. βραστό νερό

500γρ γιαούρτι στραγγιστό

5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (δείτε συνταγή εδώ)

50 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια

40 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια

2 κούπες κεράσια ολόκληρα, ξεκουκουτσιασμένα

18 μπισκότα oreo, σπασμένα με το χέρι

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το κακάο με το νερό σε μια κούπα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο και λείο μείγμα. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα κεράσια (κρατώντας 6 για γαρνιτούρα), και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε για 15’ στο ψυγείο.

Βήμα 2

Παίρνουμε τα μπισκότα (τα οποία έχουμε σπάσει πρώτα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια), και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα σε 6 ποτηράκια. Όταν έχει κρυώσει το μείγμα γιαουρτιού, το μοιράζουμε κι αυτό στα ποτήρια. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και γαρνίρουμε με ένα κεράσι το κάθε ποτήρι.

Βήμα 3

Ξαναβάζουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Είναι πιο νόστιμα κρύα, και μάλιστα ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα.

29 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

6 Σχόλια

  • Απάντηση
    17/06/2014

    Το ίδιο ακριβώς παθαίνω κι εγώ στο σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή αγορά!
    Και φυσικά γυρίζω στο σπίτι με πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που πραγματικά χρειάζομαι!
    Ωραίο το ελαφρύ γλυκάκι που μας προτείνεις!
    Και προσωπικά μου αρέσει που παραμένει η γεύση του γιαουρτιού.
    Τα φιλιά μου!

    • Απάντηση
      18/06/2014

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Ναι, το γεμάτο ψυγείο είναι από τη μια υπέροχο και από την άλλη αγχωτικό διότι το χειρότερό μου είναι να μου χαλάει φαγητό. Αν σου αρέσουν τα γιαουρτένια τότε σίγουρα θα το ευχαριστηθείς αυτό το γλυκάκι! Φιλιά πολλά

  • Απάντηση
    Βικυ
    19/06/2014

    Μπορουμε να αντικαταστησουμε με φραουλα ή αλλο φρουτο ε; Αγαπαω φραουλα και νομιζω θα το δοκιμασω συντομα το γλυκακι σου…

    • Απάντηση
      19/06/2014

      Βέβαια Βίκυ! Και φράουλες και μπανάνες, ό,τι εμπνευστούμε! Και το αχλάδι θα του ταίριαζε, και ίσως και το ροδάκινο.. μου άνοιξες την όρεξη τώρα 😉

  • Απάντηση
    30/06/2014

    Πολύ όμορφο, δροσερό και τέλεια παρουσιασμένο το επιδόρπιο σου Ελένη!