25.05.2018
You can use WP menu builder to build menus

20.04.2018

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
10
6-8

Μια φρέσκια και δροσερή σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, καρότο και παντζάρι περασμένα στο spiralizer, πορτοκάλι, αμύγδαλα, κράνμπερις και ένα ιδιαίτερο dressing με χυμό πορτοκαλιού. Γήινοι γευστικοί τόνοι, ζωηρά αρώματα και όμορφα χρώματα!

Σαλάτα Σπανάκι Ρόκα με Πορτοκάλι, Καρότο και Ωμό Παντζάρι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A side view of the large glass bowl of salad, with the contents visible. Flat against the side of the bowl are some star shaped slices of orange and some spirals of carrot. To the left of the bowl is a small bottle of dressing. In the background the small pot of spearmint, some trees and grass.

Η δεύτερη συνταγή μου από το Πασχαλινό αφιέρωμα στο περιοδικό Real Taste είναι μια νόστιμη και πολύ δροσερή σαλάτα. Με ανοιξιάτικα χρώματα, ιδιαίτερες γλυκόξινες αλλά και γήινες γεύσεις, τραγανή υφή και εντυπωσιακή παρουσίαση (επιτρέπεται να το πω αυτό για την δική μου σαλάτα;!).

Σαλάτα Σπανάκι Ρόκα με Πορτοκάλι, Καρότο και Ωμό Παντζάρι www.thefoodiecorner.gr Photo description: An overhead view of the salad with the orange slices and spiralized veggies.

Σύμμαχός μας το spiralizer που τέτοια εποχή έχει την τιμητική του, μιας και μας δίνει τη δυνατότητα να τρώμε υγιεινά και ελαφριά αλλά καθόλου βαρετά! Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ χαζεύω τα όμορφα σπιράλ που βγάζει. Νομίζω πρέπει να κάνω περισσότερες συνταγές με το αγαπημένο μου αυτό γκαντζετάκι. (Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές, ή για να παραγγείλετε, δείτε εδώ)

Σαλάτα Σπανάκι Ρόκα με Πορτοκάλι, Καρότο και Ωμό Παντζάρι www.thefoodiecorner.gr Photo description: To the left, half visible, is a basket with some muslin materials and a bunch of wild yellow flowers haning out. Behind that a wooden chair placed next to a table (not visible), with a linen napkin hanging over the x shaped metal table legs. Everything is outdoors, on the grass.

Στις σημειώσεις αναφέρω κάποια τιπς για καλύτερη διαχείριση χρόνου, αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε την σαλάτα σε κάποιο γιορτινό τραπέζι. (Η πρόταση αυτή ήταν στο Πασχαλινό τεύχος του περιοδικού και θεώρησα χρήσιμα τέτοια μικρά τιπς.) Τα βάζω κι εδώ να υπάρχουν!

Σαλάτα Σπανάκι Ρόκα με Πορτοκάλι, Καρότο και Ωμό Παντζάρι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A side view of the table from a little further away. In the background some olive trees, very tall wild yellow flowers and lots of long lush grass.

Ελπίζω να σας αρέσει η σαλατίτσα. Αν τη δοκιμάσετε βγάλτε μια φωτογραφία να τη δω κι εγώ! (χρησιμοποιήστε το tag #thefoodiecorner στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σας βρω)

Υλικά

100γρ σπανάκι baby

80-90γρ ρόκα

1 καρότο μεγάλο, περασμένο από spiralizer

1 παντζάρι μεγάλο, περασμένο από spiralizer

2-3 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα εγκάρσια σε φέτες

50γρ κράνμπερις αποξηραμένα

50γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα

λίγος δυόσμος (κατά βούληση) ψιλοκομμένος και μερικά φυλλαράκια για γαρνιτούρα

Για το dressing

90ml χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστιμμένος

60ml ελαιόλαδο

30ml (2 κ.σ.) ξύδι λευκό

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με τη ρόκα και το καρότο. Χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε από το παντζάρι και φυλάμε το υπόλοιπο στο ψυγείο. Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού (αν θέλουμε να στολίσουμε διάφανο μπολ βάζουμε μερικές κολλητά στα πλαϊνά ώστε να φαίνονται από έξω) και πασπαλίζουμε με κράνμπερις, αμύγδαλα και δυόσμο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα υλικά του dressing σε ένα καθαρό βαζάκι μαρμελάδας και ανακινούμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με όσο dressing θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο στο ψυγείο. Ανακατεύουμε τη σαλάτα προσεκτικά και σερβίρουμε.

Διαχείριση χρόνου:

Την προηγούμενη ημέρα
- Πλένουμε το σπανάκι και τη ρόκα, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά, και να τα φυλάμε σε σακούλες τροφίμων στο ψυγείο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τις έτοιμες, πλυμένες σαλάτες του σουπερμάρκετ.
- Καθαρίζουμε το παντζάρι και το καρότο να είναι έτοιμα για χρήση στο spiralizer. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας.
- Ζυγίζουμε και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε μαζί με τα κράνμπερις σε ένα ταπεράκι έτοιμα για πασπάλισμα.
- Φτιάχνουμε το dressing και το αφήνουμε στο βαζάκι στο ψυγείο. Ανακινούμε πριν τη χρήση.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

Designed by Designers United - Powered by Stonewave