23.08.2017
You can use WP menu builder to build menus

03.01.2017

3 αξιολ., M.O. : 5,00
4-6

Μέρες που είναι όλοι θέλουμε ευκολία στην κουζίνα και ελαφρύ φαγητό, σωστά; Μια ομελέτα φούρνου είναι ιδανική λύση για ένα απλό αλλά γευστικό γεύμα, που θα μας χορτάσει χωρίς να μας βαρύνει.

Καταρχήν όμως… Καλή Χρονιά! Με υγεία, χαρούμενες στιγμές και καλό φαγητό! Σας ευχαριστώ όλους που μου κάνετε παρέα εδώ στη γωνιά μου, και ελπίζω πως το 2017 θα βρείτε (να τολμήσω να πω «και πάλι»;) συνταγές που θα σας εμπνεύσουν και θα σας ενθουσιάσουν!

Ομελέτα Φούρνου με Σπανάκι, Ντοματίνια και Ανθότυρο www.thefoodiecorner.gr Photo description: A round frittata sitting on a wooden chopping board. The top is dotted with pieces of anthotyro and cherry tomatoes. At the side, a few cherry tomatoes on the vine, a linen tea towel and a bunch of thyme. A small bowl of pepper corns just visible at the bottom of the photo.

Η χρονιά ξεκινάει με αγαπημένο πιάτο, και αγαπημένη συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος για τη σειρά #MadewithAB. Η ομελέτα φούρνου είναι από αυτά τα φαγητά που συχνά μας βγάζουν από τη δυσκολία του «τι θα φάμε σήμερα» και που βοηθάνε στο να χρησιμοποιήσουμε υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Σηκώνει πραγματικά άπειρους συνδυασμούς. Εδώ θα δούμε όμως μια light εκδοχή, μιας και αυτές τις μέρες όλοι νιώθουμε κάπως πιο φαγωμένοι από όσο θα έπρεπε!

Τα υλικά μας είναι απλά και τα βρίσκουμε εύκολα στο σούπερ μάρκετ. Τα βασικά μας είναι σπανάκι έτοιμο πλυμένο (δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία), ντοματίνια αγαπημένα (πόσο χαίρομαι που τα βρίσκουμε όλο το χρόνο) και ανθότυρο (τόσο νόστιμο που δύσκολα πιστεύουμε ότι είναι και αθώο). Μια βόλτα από ένα κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια εύκολη, ελαφριά και χορταστική ομελέτα φούρνου! Δείτε πόσο απλό είναι στο βιντεάκι μας.

Ομελέτα Φούρνου με Σπανάκι, Ντοματίνια και Ανθότυρο www.thefoodiecorner.gr Photo description: The ingredients for the frittata laid out on a marble surface. Cherry tomatoes to the left, spring onions, black pepper corns, eggs on a linen tea towel, brown bread, a piece of anthotyro on a small dark wood chopping board, and a bowl of spinach leaves to the right.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (βάρος καθαρισμένου), ψιλοκομμένο

200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

300 γρ ντοματίνια (συν ένα έξτρα τσαμπάκι αν θέλουμε για γαρνιτούρα)

6 κ.σ. τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης

50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας

8 αυγά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. θυμάρι

1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

130 γρ ανθότυρο

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα (180 αντιστάσεις).

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη μια κουταλιά λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας, για να μαραθούν λίγο τα φύλλα και να μειωθούν σε όγκο. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένη ταρτιέρα ή μεσαίου μεγέθους πυρέξ.

Βήμα 3

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά λάδι. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για δυο λεπτά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα πάνω στο σπανάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και το πεκορίνο.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι και το πιπέρι, και περιχύνουμε με αυτά το περιεχόμενο της ταρτιέρας.

Βήμα 5

Τοποθετούμε κομματάκια ανθότυρο εδώ κι εκεί πάνω στο μείγμα μας.

Βήμα 6

Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να στερεοποιηθεί στο κέντρο η ομελέτα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να απορροφήσει το ζουμάκι της και τη σερβίρουμε χλιαρή.

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς.

3 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο

Designed by Designers United - Powered by Stonewave