19.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

25.04.2017

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
30
6

Τα πιο όμορφα αλλά και τα πιο νόστιμα βραστά αυγά είναι γλυκόξινα και ροζ. Και συνοδεύονται από παντζάρι και κρεμμύδι, όλα υπέροχα τουρσί.

Αν σας αρέσουν τα τουρσί γενικότερα, αυτά τα αυγά θα τα λατρέψετε. Αλλά και αν δεν τρελαίνεστε για τουρσί, κάντε μια δοκιμή με αυτά. Στην Ελλάδα τα τουρσί που φτιάχνουμε είναι λίγο πιο «αυστηρά». Αυτά εδώ όμως, όπως τα κολοκυθάκια και τα αγγουράκια μου, είναι γλυκόξινα, όχι απλά ξιδάτα. Η γεύση είναι πολύ διαφορετική. Και υπέροχη, αυτό το είπαμε;

Γλυκόξινα Αυγά Τουρσί με Παντζάρι και Κρεμμύδι www.thefoodiecorner.gr Photo description: A closer view of the pickled egg halves sitting on a bed of spiralized beets and onions, all turned a dark shade of pink from the beetroot juices. Some pepper flakes are visible on the egg yolks.

Τα αυγά τουρσί είναι ένα φανταστικό σνακ που προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει πάντα σε στοκ στο ψυγείο μου. Το πρόβλημα είναι ότι εξαφανίζονται εύκολα. Από μένα. Δεν μπορώ να κρατηθώ. Τα τρώω το ένα πίσω από το άλλο.

Γλυκόξινα Αυγά Τουρσί με Παντζάρι και Κρεμμύδι www.thefoodiecorner.gr Photo description: An overhead view of ingredients spread out on a dark wooden surface. A bottle of vinegar, eggs, cinnamon sticks, bay leaves, spoons with spices on them and a glass vial with colourful peppercorns.

Και δεν είναι μόνο τα αυγά. Είναι και το παντζάρι και τα κρεμμύδια. Τα οποία γίνονται κι αυτά τουρσί. Κάντε μου μια χάρη και δοκιμάστε τα με φρυγανιές, τυρί κρέμα και καπνιστό ζαμπόν. Αχ.

Γλυκόξινα Αυγά Τουρσί με Παντζάρι και Κρεμμύδι www.thefoodiecorner.gr Photo description: The black plate with one whole pickled egg on it. The egg has turned a dark purple colour from the beetroot juice. Towards the bottom of the photo are some bay leaves and some spices lying in spoons on the wooden surface.

Δείτε και πόσο όμορφα είναι!

Γλυκόξινα Αυγά Τουρσί με Παντζάρι και Κρεμμύδι www.thefoodiecorner.gr Photo description: The black plate with the beetroot noodles and the pickled eggs on top. Towards the bottom of the photo, the bay leaves and spices. In the top left corner are the cinnamon sticks, barely visible.

Ε;

Και κρατάνε εβδομάδες, αν όχι περισσότερο, μέσα στο υγρό τους. Όσο κάθονται, τόσο πιο σκούρο γίνεται το φούξια χρώμα τους και τόσο περισσότερο αυτό διαπερνά το ασπράδι. Αρκούν όμως περίπου 24 ώρες να πάρουν ένα πρώτο ροζ χρώμα και ωραία γεύση.

Γλυκόξινα Αυγά Τουρσί με Παντζάρι και Κρεμμύδι www.thefoodiecorner.gr Photo description: Same as the main photo but a slightly closer view.

Αυτά τα αυγουλάκια κανονικά έπρεπε να τα έχω ανεβάσει την Κυριακή. Ήμουν στο εργαστήρι φωτογραφίας που διοργάνωσα στην Κρήτη και αφού είχα έτοιμη την ανάρτηση, είχα σκεφτεί πως θα αρκούσε να πατήσω ένα “publish” κάποια στιγμή που θα είχα ελεύθερο χρόνο. Καλά. Ούτε ελεύθερο λεπτό δεν είχα τελικά. Κάντε λίγο υπομονή και θα σας πω περισσότερα σύντομα για αυτή την υπέροχη εμπειρία! Προς το παρόν, αυγά τουρσί λοιπόν!

Υλικά

1 παντζάρι, μέτριο, κομμένο στο spiralizer

1 κρεμμύδι, κομμένο στο spiralizer

300ml νερό

240ml ξύδι λευκό

120γρ ζάχαρη

1 φύλλο δάφνη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού (εγώ έβαλα πολύχρωμους)

1/4 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. κύμινο

1/4 κ.γ. γκάραμ μασάλα

6 αυγά βραστά σφιχτά, καθαρισμένα

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Ινδικό μείγμα μπαχαρικών, πεντανόστιμο, που το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα ή στο ίντερνετ. Αξίζει να το έχουμε στο ντουλάπι μας, και κρατάει για πολύ καιρό. Ταιριάζει υπέροχα με τις φακές.

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε το παντζάρι και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι, την κανέλα, το κύμινο και το γκάραμ μασάλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο δοχείο (με καπάκι) τα αυγά. Ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και το ζουμί τους. Τα λαχανικά θα κρατήσουν τα αυγά βυθισμένα στο υγρό.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν τα καταβροχθίσουμε.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο